reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI M670 – levný AMD Sempron

23.2.2007, Josef Brož, recenze
MSI M670 – levný AMD Sempron
Notebook MSI M670 vychází z proslulé „krystalové“ edice M677X. Nový MEGABOOK je však určen méně movitým zákazníkům. Tomu odpovídá i hardwarová architektura postavená na procesoru Sempron 3400+ a grafické kartě nVIDIA 6100.
Model MSI M670 je typickým zástupcem nejlevnější kategorie. Nízkých výrobních nákladů bylo dosaženo díky mnoha kompromisům. Poněkud slabší je především hardware architektura, která je reprezentována jednojádrovým procesorem AMD Sempron 3400+. Vysokým výkonem neoplývá ani grafické jádro nVIDIA GeForce Go 6100, které je integrováno do čipsetu. Vzhledem k nízké ceně notebooku to je ale pochopitelné.


MSI M670

Přestože cena notebooku není nijak vysoká, musím pochválit jeho konstrukci a kvalitu použitých materiálů. V tomto ohledu produkty společnosti MSI značně převyšují levné modely Acer apod. Velmi dobré jsou i parametry širokoúhlého displeje s poměrem stran 16:10. Naopak vysloveně tristní je ale provedení touchpadu, jehož hrubý povrch takřka znemožňuje ovládání notebooku.


MSI M670


Jednojádrové notebooky s integrovanou grafickou kartou se většinou vyznačují dlouhou výdrží na bateriích. MSI M670 toto pravidlo bohužel nenaplňuje. Šestičlánková baterie udrží notebook v provozu cca 2 hodiny a 27 minut. Mobilitě notebooku nepřidá ani značná hmotnost přístroje, která dosahuje tří kilogramů. Hlavním důvodem pro pořízení MSI M670 zůstává především velmi přijatelná cena a kvalitní provedení, čili pokud hledáte levný notebook a výkon pro Vás není rozhodující, mohl by Vás právě tento model zaujmout.


Nízká cena
Integrované graf. jádro
Kvalitní provedení
Výkon procesoru
Kvalita zvuk. výstupu
Mobilita, touchpad
Ikona Odkaz na databázi
Chybí Bluetooth a IrDA
Doporučená koncová cena bez operačního systému: 16 500 Kč (včetně DPH)
Doporučená koncová cena s OS Windows XP HE: 18 500 Kč (včetně DPH)

Za zapůjčení notebooku MSI M670 děkujeme společnosti BGS LEVI Czech


reklama