reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI MEGA 516: Malý krasavec

1.9.2004, Martin Štěpánek, recenze
MSI MEGA 516: Malý krasavec
Není to tak dávno, co jsme si na stránkách SH představili přehrávač iAudio M3. Dnes navážeme zástupcem kategorie flash přehrávačů, který je navíc vybaven Bluetooth funkcemi pro připojení mobilního telefonu.
A nyní je čas trochu detailněji se podívat na vzhled tohoto malého krasavce. Ve srovnání s menším modelem MEGA Player 515 na mě působil tento přehrávač více elegantním dojmem. Na svědomí to má především tělo z leštěného hliníku. Díky tomu také celý přehrávač působí bytelnějším dojmem a i při „mém“ používání jsem neměl pocit, že se rozpadne po prvním pádu na zem (což si přiznejme, ale u takto malých věcí se stává často, teda aspoň mě).


Obr. 03 – Přední strana přehrávače
Klikněte pro zvětšení

Přední strana přehrávače je vybavena trojicí tlačítek. Dvě hlavní jsou umístěny pod OLED displayem, který je mimochodem také stejný s modelem MEGA 515. Jedná se o tlačítka k zapnutí/vypnutí přístroje, přehrávání nebo zastavení a dále k přepnutí na FM rádio.

Když už se dostávám k rádiu, musím ocenit lepší ovládání nejen Mp3 přehrávače, ale především rádia. Toho bylo dosaženo díky novém ovládacímu tlačítku ve tvaru kolečka na boční straně přehrávače, které ulehčuje nejen vyhledávání stanic, ale i přecházení mezi již uloženými předvolbami (pokud si pamatujete, u modelu 515 byl použit čtyř-směrný ovladač).


Obr. 04 – Zadní strana přehrávače
Klikněte pro zvětšení

Zadní strana ladí s přední částí, tedy leštěný hliník je kombinován s šedým okrajem.


Obr. 05 - Sluchátka

Osobně mě sluchátka svým uchycením vyhovovala a ani při běhu mi nepadala z uší. I když při srovnání s klasickými "peckami" nedosahují takových kvalit v hlučném prostředí - tradičně na příklad v tramvaji. Součástí kabelu od sluchátek je i mikrofon.


Obr. 06 – Obal na přehrávač
Klikněte pro zvětšení

Tradiční součástí malých Mp3 přehrávačů je i pouzdro. V případě MSI se jedná o koženkové pouzdro, které dobře ladí k elegantnímu designu přehrávače (omluvte fotky, nepodařilo se mi pouzdro příliš dobře vyfotit a především barvy příliš neodpovídají).


Obr. 07 – Přehrávač v obalu
Klikněte pro zvětšení

Do pouzdra lze vložit nejen Mp3 přehrávač a v případě nouze se tam najde místo i na nějakou vizitku.

Pro mnoho z vás jsou jistě důležité rozměry a často samotné míry příliš nenapoví:


Obr. 08 – Přehrávač v dlani
Klikněte pro zvětšení


Obr. 09 - Přehrávač v dlani
Klikněte pro zvětšení

Přehrávač je sice svými rozměry větší než model 515, ale i tak není problém jej umístit do kapsy od riflí nebo od saka.


Obr. 10 – Nabíječka
Klikněte pro zvětšení

Součástí balení je i nabíječka. Přehrávač sice lze nabíjet pouze přes USB, ale zde je redukce z 220V na USB a lze tak přehrávač nabíjet i pokud cestujete bez notebooku.
reklama