reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI MEGABOOK GX700 - herní notebook

31.10.2007, Josef Brož, recenze
MSI MEGABOOK GX700 - herní notebook
Společnost MSI rozšířila svou nabídku o nový model MEGABOOK GX700. Jedná se o notebook určený především pro hráčskou komunitu. Mimo netradiční design MEGABOOK nabízí výkonnou architekturu v podobě dvoujádrového Core 2 Duo T7500, grafické karty NVIDIA GeForce 8600M GT a 2 GB paměti.
Produkty společnosti MSI pokrývají velkou část trhu s hardware a počítačovými komponenty. Na českém trhu se nejčastěji s logem MSI setkáme u základních desek, grafických karet a multimediálních doplňků. Přestože MSI nepatří mezi první desítku výrobců notebooků, nabízí poměrně zavedené portfolio mobilních produktů. Českému zákazníkovi se v souvislosti s pojmem notebook vybaví nejspíše HP, Acer nebo Asus, přesto však MSI notebooky nejsou na našem trhu zcela neznámé. Do povědomí uživatelů se dostaly díky řadě MEGABOOK, která proslula netradičním designem a zajímavou hardware výbavou.

MSI MEGABOOK GX700 008EU - Extreme Edition

Jedním z posledních notebooků MSI, který jsme recenzovali, byl extravagantní MSI M677X v edici Crystal Collection - model ozdobený Swarovského křišťály. Označení MEGABOOK najdeme na celkem šesti řadách produktů. Pro nejprodávanější segment trhu MSI nabízí tzv. Value řadu, která zahrnuje nejen tradiční notebooky, ale i 12,1" a 17" modely. Profesionálům jsou učeny kvalitní 12" - 14" notebooky z Professional Series. Ženskému vkusu, trendistům a metrosexuálům budou vyhovovat barevně pestréYA Edition notebooky. Zajímavostí MSI notebooků je časté používání AMD procesorů. Dvoujádrové Turiony jsou montovány i do miniaturních 12palcových subnotebooků. Většina modelů vyniká zajímavou multimediální výbavou, která zahrnuje integrované webkamery a DVB tunery pro příjem digitální televize.


MSI MEGABOOK GX700 008EU - Extreme Edition

Předmětem dnešní recenze bude speciální Gaming Series řada. Jak je patrné z názvu, tyto notebooky jsou určeny zejména pro hráče počítačových her. Tomu odpovídá i výkonný hardware, který v mnoha ohledech představuje špičku mezi mobilními technologiemi. Pro testy jsme získali 17" model MSI MEGABOOK ve speciální variantě - GX700 008EU - Performance Edition. Po stránce hardware představuje tento model sen každého hráče. V jeho útrobách najdete dvoujádrový procesor Intel Core 2 Duo T7500 a grafickou kartu NVIDIA GeForce 8600M GT s 512 MB paměti. Zajímavé jsou i ostatní parametry - 2 GB paměti, 250 GB diskového prostoru, 17" kontrastní displej, webkamera apod.

ModelMSI MEGABOOK GX700 008EU Extreme Edition
Procesor Mobile Intel Core 2 Duo T7500
Frekvence2,2 GHz (FSB 200x11)
ČipsetIntel PM965 Express
RAM 2 GB (DDR2-667) + 1GB NAND FLASH - Intel Robson
HarddiskWDC WD2500BEVS (250 GB, 5400 RPM, SATA)
Úhlopříčka displeje 17" WSXGA/WUXGA - Samsung LTN170WP-L02
Rozlišení displeje 1680x1050 pixelů
Grafická karta NVIDIA GeForce 8600M GT - 512 MB
Zvuková kartaRealtek ALC888 - Intel 82801HBM ICH8M
MechanikaTOSHIBA DVDW/HD TS-L802A
ReproduktoryTheater Class 4.1 Surround Sound Effect + subwoofer
Výstup sluchátka/microf. sluchátka/mikrofon/SPDIF
Polohovací zařízení Touchpad
PS/2 ne
USB 3x USB 2.0
Výstup na externí monitor D-Sub, HDMI
S-Video výstup ( TV out)ne
Express Card / PCMCIAne / ano
Firewire (IEEE 1394) ano
Čtečka karet3-in-1 SD/MMC/MS
Bluetoothano
Infra portne
WiFiIEEE 802.11a/g/n (miniPCI modul Intel 4965AGN)
Modem modem V.92/56 Kbps
LAN Realtek RTL8168/8111 1 Gigabit
Webcamano 1,3 Mpix
Speciální výbavabatoh, laserová myš, sluchátka, HDMI
Typ baterie šestičlánková Li-Ion 4800 mAh
Deklarovaná výdrž baterie cca 2 h
Délka x šířka x výška Š: 39,5 cm x D: 27,8 cm x V: 2,6-3,5 cm
Hmotnost 3,4 kg
Operační systém Windows Vista Home Premium


SW a ostatní výbava


Doplňková výbava notebooku je rovněž pozoruhodná. Většina dodavatelů notebooků "vykoupí" brašny/batohy z loňské kolekce a nechá na ně našít firemní logo. Batoh MSI je však výjimkou, byl navržen a ušit přímo pro potřeby návštěvníka LAN parties. Velmi pohodlně se nosí, jeho zpevněné popruhy jsou měkce polstrovány. Vnitřní uspořádání batohu je členité, nabízí spoustou přepážek a kapes pro kabeláž, myš a další doplňky.


Doplňková výbava MSI MEGABOOK QX700

Důležitým doplňkem 17" notebooku je velmi kvalitní myš. Jak vidíte na výše uvedeném obrázku, myš díky kombinaci červených a černých plastů dokonale ladí s designem notebooku. Pro hráče je důležitá především přesnost a citlivost, a proto je myš vybavena laserovou technologií snímání. Nutno dodat, že myš výborně padne do ruky a notebook s ní lze perfektně ovládat. Malým dárkem jsou i skládací sluchátka s mikrofonem.


Laserová myš MSI

Recenzovaný notebook byl dodán s předinstalovanými Windows Vista Home Premium. Bohužel k softwarové výbavě nemohu sdělit nic konkrétního. Testovaný notebook patrně patřil k jednomu z předprodejních vzorků a mimo antivirového programu Norton neobsahoval žádný další software. Lze však předpokládat, že v prodejní verzi notebook obsahuje podstatně pestřejší softwarovou výbavu včetně MSI utilit.
reklama