reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI Wind Top AE1900: soupeř pro Eee Top PC

8.6.2009, Jan Vítek, recenze
MSI Wind Top AE1900: soupeř pro Eee Top PC
Od MSI se k nám dostalo nové All-in-One PC s označením Wind Top AE1900, které je konkurencí pro Eee Top PC od Asusu. Dočkáme se kompletního počítače zahrnujícího i LCD s dotykovou vrstvou. Oba zmíněné počítače ale přesto nejsou stejné. V čem se liší?
Tento MSI Wind Top využívá především kombinace průhledného a bílého plastu. Průhledný je především okolo, aby to vypadalo, že celý tento počítač je jakoby umístěn v prostoru. Průhledný plast je však po celém obvodu, takže celkem zbytečně zvětšuje rozměry celého počítače. Uvnitř je teprve bílý plast coby šasi samotných komponent, dole stříbrný plastový pruh imitující vzhled broušeného hliníku a nakonec nahoře lesklý plast s okem kamery.


- klikněte pro zvětšení -

Dole v bílém rámečku pak můžeme vidět logo výrobce a do pravého rohu byly umístěny dvě loga - Intel Atom a Designed for Microsoft Windows XP. I když v tomto případě by se spíše hodilo Limited by Windows XP. Jako celek mi tělo tohoto počítače připadlo jako velmi pevné, k čemuž přispívají tlusté plasty, tedy zvláště okolní průhledný rámeček, jenž má cca 1 cm.


- klikněte pro zvětšení -

Pohled zezadu dále odhalí, že ani zde výrobce nezapomněl na elegantnost. Zadní část byla zaoblena a ve svém středu má na válcovitém úchytu masivní nohu taktéž z čirého průhledného plastu s otvorem, aby se ji dalo lépe uchopit. Asus má u své verze ale ještě madlo, aby se dal celý počítač za ně lépe přenášet. Horní stříbrný plast jinak vypadá tak, jako by měl po celé své šířce průduchy, ale již z fotografií můžeme vidět, že tomu tak vůbec není. Aktivní chlazení je široké asi jako u běžného notebooku a stejným způsobem je i provedeno. Ventilátorek schovaný za kulatou mřížku tahá vzduch zvenčí a posílá je přes žebra nahoru.



Noha se dokáže zaaretovat do jedné polohy, kdy je zhruba v půlce svého rozsahu. Okolo můžete vidět tři fotografie z bočního pohledu, kde je noha ve třech polohách - dvou krajích a v oné jedné zmíněné. To je také rozdíl oproti Eee Top PC, kde se noha stále snažila vrátit k tělu. Nutno ale říci, že pokud je noha nevyklopená, pak je počítač velmi vratký. A na samotných koncích třech nožek nesmí samozřejmě chybět silikonové protiskluzové podložky.



Co se týče portů a podobně, využily se obě boční strany a také zadní roh vlevo dole. Na levém boku to je především mechanika notebookového typu typu DVD Super-Multi, pod ní čtečka karet SD, MMC a Memory Stick a nakonec dva porty USB 2.0.



Na pravé straně jsou pouze kolébková tlačítka pro zapínání počítače, ovládání hlasitosti zvuku a podsvícení obrazovky včetně kontrolky práce pevného disku. A poslední porty nalezneme vzadu.



Tam jsou všechny hlavní - kulatý napájecí, dva další USB 2.0, RJ-45 pro Ethernet a nakonec dva audio pro 3,5mm jacky mikrofonu a sluchátek či reproduktorů. Na začátku kapitoly jsem říkal, že tělo je velmi pevné, ovšem to ani tak neplatí pro prostředek zadní části, který se prohýbá. Pod ním je ale ještě kovové šasi a hlavně nejde o mobilní zařízení, takže nás to tolik nemusí zajímat.


- klikněte pro zvětšení -

Nakonec jsem se pokusil zadní panel oddělat a podívat se pod kapotu, ovšem i když dvířka mechaniky šla vycvaknout a panel drží za standardní křížové šroubky, v horní části stále zůstával přilepen ke zbytku jako klíště, takže jsem se spokojil s pouze letmým pohledem škvírou dovnitř, aby se počítač nepoškodil. A právě přes kovový kryt toho příliš vidět nebylo.
reklama