Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
18.4.2006, Pavel Kovač, recenze
Největší problém LCD monitorů je pomalá odezva, popřípadně špatné podání barev. Pokud měl nějaký monitor v našich testech dobré barvy, odezva byla špatná nebo opačně. Doba se však mění a společnost NEC přišla s opravdu zajímavým modelem - jedná se o panel s technologií S-IPS a s odezvou 6ms. Dnešní recenze je také první, u které je využita nová testovací metodika.
1  2  3  
regmysoft (1) | 23.9.20089:03
Tak uz ho mam, obraz je fakt skvely !

Ale piska, a dokonca vzadu nieco praska ­(cievka ­/ kondenzator ?­) a velmi ma to stve. Vydava tieto zvuky ked je zapnuty, ked je v standby , je praveze ticho. Vacsina ludi pise ze piska v stand­-by rezime....
Aj USB hub som vypol a nepomohlo to.. Ked proste je akykolvek signal, tak piska chrci....

Pockam den ­- dva ak si an to nezvyknem, ak nie, poziadam o vymenu...

Mal niekto z vas podobny problem?
Odpovědět0  0
Mikenzy (5) | 2.7.200823:28
v clanku tu na svethardware o LCD technologiach pisu,ze je to dost velky rozdiel,je to novsia technologia a zvysuje to odozvu co by v tomto pripade sedelo,ale tiez tam pisu ze monitory s tou technologiou su dost drahe a to bolo v 2007 a tento monitor ma recenziu este z 2006 a nebol az taky velmi drahy,ale na tu dobru odozvu by to sedelo..a tiez k tejto recenzii na svethardware sa pise ze je to S­-IPS ale nasiel som par zahranicnych,kde ju oznacuju AS­-IPS to je vsetko co sa tyka ­"nie pro verzie­"
a co sa tyka ­"pro­" verzie vsade ju oznacuju iba S­-IPS
a nerad by som si ja osobne kupil ­"lepsiu­" a drahsiu verziu niecoho co je v skutocnosti slabsia verzia oproti starsej ­"nie pro verzii­"

bolo by fajn, keby sa k tejto celej problematike vyjadril sam Pavel Kovač,ale vsimol som si,ze uz 2 roky sa k tejto diskusii nevyjadril neda sa ho nejako skontaktovat?
a uplne perfektna by bola samotna recenzia na Pro verziu ale to by sme si museli asi pockat dlhsie..

napiste kto mate aku verziu a ake oznacenie ci S­-IPS alebo AS­-IPS mate..
Odpovědět0  0
Mikenzy (5) | 1.7.200823:16
predava sa uz iba PRO? ta prva verzia sa uz nepredava?
tu citam,ze ma AS­-IPS a niekde zase pisu: Pro S­-IPS
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ako to vlastne je?
Odpovědět0  0
MacLover (5) | 1.7.200823:37
S tím typem panelu to opravdu nevím a nejsem schopen to nikde vypátrat, ta orig. verze ­- 20WGX2, co mám tady před sebou, má podle výrobce AS­-IPS panel, je to panel LG, kdybych nebyl línej, přebootoval bych do Windows a podíval se na jedny ruský stránky, který mám v oblíbených položkách, kde je přehled typů panelů v monitorech různých výrobců, bohužel ne moc aktualizovaný.
Odpovědět0  0
Dalimil Novotný (77) | 1.7.200823:44
Prodává se už jen Pro. Podívej se na diskuzi pod výrobkem tady a přeber si to:www.czechcomputer.cz­/product.jsp?artno=41960. Já sám nevím, co si o tom myslet. Nejlepší by bylo vidět je vedle sebe ­(S­-IPS a AS­-IPS­) a porovnat rozdíly. Myslím, že by se možná dalo něco naměřit přístroji, ale viditelných rozdílů by tam asi moc nebylo. Každopádně tenhle monitor je supr a už dlouho nemá v poměru cena­/výkon konkurenci. Prakticky žádný z jeho přímých konkurentů z doby, kdy přišel na trh, se už neprodává.
BTW, weepy je v diskuzi na CZC taky, až na konci a pod jiným nickem. Frajer!
Odpovědět0  0
Dalimil Novotný (77) | 1.7.200823:47
EDIT: mám ­"Pro­" verzi
Odpovědět0  0
MacLover (5) | 2.7.20080:11
Já vím, že se už prodává jen ta Pro verze. Osobně si myslím, že faktický rozdíl nebude žádný. Podle nějakého článku je to A před S­-IPS jen označení pro konkrétní úpravu panelu ­(povrch atd.­) pro konkrétního výrobce monitorů.
Odpovědět0  0
weepy | 2.7.200818:19
Nevim, co je spatneho na tom mit vice nicku. Jestli ti nejak vadi moje prispevky, tak si jich nevsimej, jsem si jisty, ze nekomu jinemu mohou pomoci. Vubec nevim, cim ty prispevky provokuji flame. Jestli vlastnis tenhle monitor, tak ja se na nej moc rad podivam.
Odpovědět0  0
Mikenzy (5) | 1.7.200823:03
hrate na nom niekto hry?ako je na tom s hrami?to by ma velmi zaujmalo asi ho kupim...inac nevadi,ze je to 3 rocny alebo viac monitor?
Odpovědět0  0
MacLover (5) | 1.7.200823:16
No nevim, čemu by to mělo vadit, myslím si, že moc lepších monitorů za tyhle peníze nikdo nevyrobil. Dost možná žádný.
Odpovědět0  0
Mikenzy (5) | 1.7.200822:16
pockat,pockat, S­-IPS predsa nemoze mrtvy pixel svietit!
myslite,ze je mozne aby to fakt spravili tak ako vravi weepy?ze ho teraz po skvelych ohlasoch vyrabaju v TN a uvadzaju S­-IPS?tak to by bol vrchol nie?
ja vazne uvazujem o kupe tohto monitora,MacLoverr, hras na nom hry?ako na nom idu sucasne hry?
Odpovědět0  0
Dalimil Novotný (77) | 1.7.200822:40
Jestli můžu, tak bych k tomu taky něco...
Správně u S­-IPS mrtvý pxl nesvítí. Co se TN v tomhle monitoru týče, myslíš, že by si firma jako NEC něco takovýho zkusila? Já myslím, že ne. Jakákoli hra na něm vypadá supr a to jestli půjde, záleží spíš na grafické kartě.
A pokud jde o weepyho ­- v každé diskusi na netu se najde idiot, který se snaží vyvolat flame a zmate tím obyčejné lidi.
Odpovědět0  0
bivi (1) | 2.7.20081:13
Zdravím.
Též si nedokážu představit, že by si firma typu NEC dovolila prodávat panel s jiným typem displeje, než uvádí ve specifikaci. Mám tento panel již přes 2 roky ­(prakticky od té doby, co byl u nás k sehnání­), takže jde o první verzi 20WGX2 s AS­-IPS. Ovšem po cca měsíci se objevil jeden vadný pixel a světe div se... Trvale svítí ! Protože nemám pochyb, že jde o S­-IPS panel, docela mě to překvapilo. Zřejmě není vadný celý pixel, ale pouze subpixel, jelikož svítící bod je opravdu miniaturní, jde rozpoznat pouze na tmavém pozadí ­(a to ještě tak max. ze vzdálenosti 50 cm­) a na černém pozadí má nádech do zelena. Ale svítí... i když jsem se všude dočetl, že u S­-IPS panelů mrtvý pixel nesvítí. Tož asi tak.
Odpovědět0  0
MacLover (5) | 2.7.20082:01
Je to předně jak píšeš, jedná se o vadný subpixel, kdyby by byl mrtvý celý pixel ­(RGB­), tak by prostě svítit nemohl. Já jsem ho kupoval koncem září 2006 a vybíral jsem ho pečlivě, na prodejně měli jen jeden, ale měl dva vadné pixely ­(jeden komplet, malá černá tečka jako smítko prachu, jeden sub, myslím že červený, už si to nepamatuju­), tak jsem si počkal radši dva dny, než dovezou jiný kus, ten byl bez závady a tak jsem ho tehdy za hříšných 15.200,­- popadnul a mazal domů. Peněz jak za kozu, jak se říká, ale nelituju :­-)
Odpovědět0  0
weepy | 9.7.200811:14
Neni mi jasne, jak ze tri vadnych sviticich subpixelu vedle sebe poskladas tmavy pixel. TNko muze mit tmavy pixel ­(necistota­), na netu i tady panuje koncensus, ze ips svitici pixel mit nemuze... Dokonce to sem bivi na sklo potvrdil, ze tomuhle monitoru sviti subpixely, takze vidite, ze nekecam. Proste je to divny..
Odpovědět0  0
MacLover (5) | 1.7.200823:02
Hry nehraju, takže nemůžu posoudit, ale věřím, že to jde bez problémů. Mám ho u počítače, na kterém střihám a dělám fotky, teď uvažuju, že si koupím ještě jeden :­-­) Je prostě super a nemá žádný mrtvý bod.
Odpovědět0  0
weepy | 25.6.200817:27
Nechal jsem si tenhle NEC predvest a musim se podelit se svymi zkusenostmi. Prvni vec, ktera me zarazila, je to fakt dokonale zrcadlo, videl jsem si v nem kazdy bedar. Zhasnul jsem a videl jsem sice rovnomerne, ale rusive leakujici podsviceni pri max jasu. To by se dalo zkompenzovat, porad jeste nenadavam. Kdyz jsem se na tu tmavou plochu dival z ruznych uhlu ­- prekvapko ­- hralo vsemi barvami, jako TNko. Zkousel jsem to na svetle a s obrazkem ­(vista background­), to bylo v pohode.. o neco lip nez moje kvalitni pracovni TN. Kdyz jsem se na obrazek zadival, barvy byly stejne vyblity jako na TNku, a co vic, pri blizkem zkoumani bylo videt zrneni od ditheringu. WTF?!?! Ted uz nadavam. Jo a mimochodem, vadne pixely tam byly, a byly svetle ...jako u TN, IPS ma dead pixely tmave...

Mam na notebooku excelentni BOE Hydis IPS displej a vim, co od IPS panelu chci, kdyz uz za nej mam uvalit pres 10 tacu. Vim, ze nechci dostat TN panel, ty dnes s cenou zacinaji na 4500.

20­" wide je mrnave
bad pixely
Odpovědět0  0
Dalimil Novotný (77) | 25.6.200819:29
Na cos to koukal? Dithering? Svítící vadné pixely? U S­-IPS? To si z tebe někdo udělal srandu, ne?!
Odpovědět0  0
MacLoverr | 26.6.20081:34
Přesně mě napadá: Víš vůbec, na co ses díval? Já mám tenhle panel doma přes rok a můžu zodpovědně říct, že lepší LCD jsem od té doby nepotkal ­(snad jen 24­" EIZO v práci na grafice, ale s tím nemá smysl srovnávat, to je displej za pomalu 90 tisíc Kč)
Odpovědět0  0
weepy | 26.6.20089:48
To je dost typicky, prodavat neco, pockat si na super recenze, a pak potichu ­"zlevnit vyrobu­".. rozhodne pravdepodobnejsi, nez jsem jsem kreten a nekouknu se, co si prohlizim ;­). Docela rad bych se kouknul na ten tvuj, abych to mohl srovnat...
Odpovědět0  0
iksman | 22.3.200810:38
verze 20wg2 ma prý nižší jas a konrast, verze 20wg2 pro je na tom samozřejmě líp. a už se asi chystá nová technologie ips­-pro ­->...

http:­/­/www.hitachi­-displays.com­/en­/technology­/2061711_18543.html
Odpovědět0  0
lucass.nec | 13.3.200820:58
Zdravíčko, neměl někdo z Vás problém s problikáváním při světlých barvách ­(zejména bílé­) při zapojení přes VGA ­(při DVI je to ok­)? Vypadá to tak jako při scrollování v prohlížeči, kdy problikává pozadí. Ale v tomto případě to problikává i přesto,že na obrazovce není žádný pohyb. Je to na reklamaci, nebo ne? A nevíte, jak vypnout dynamický kontrast? Díky za všechny reakce.
Odpovědět0  0
Dalimil Novotný (77) | 13.3.200821:24
Pokud oba myslíme dynamickým kontrastem ADVANCED DV MODE, potom ho najdeš v prvním okénku OSD na čtvrtém řádku­(ON­/OFF­).
Zatím mám pouze VGA výstup a opravdu mi to čas od času nepatrně problikne. Pokud to v DVI nedělá, neřešil bych to. VGA prostě tohle rozlišení zvládá špatně. Připojili jsme ho u kamaráda připojit na DVI a při EIZO testu byly vidět rozdíly ­- hlavně u 1­-pixelové šachovnice. Zkus to, uvidíš.
Odpovědět0  0
lucass.nec | 13.3.200821:56
Díky moc za odpověď a radu. Zkusím to testnout.
Odpovědět0  0
Metelo (1) | 12.3.200818:23
Zdravim, rozhodujem sa pre kupu LCD a celkom mi v tejto recenzii chyba percentualne zhodnotenie tohto krasneho kusku... Nebolo by mozne daco take doplnit pre porovnanie s ostatnymi modelmi ?
Vdaka
Odpovědět0  0
Dalimil Novotný (77) | 13.3.200821:36
Absence percentuálního zhodnocení je u této recenze způsobena asi starším datem jejího vydání. Nicméně jsem kdesi v jiné recenzi takové hodnocení viděl a bylo dost nadprůměrné. Za boha si ale nevzpomenu kde. Každopádně, tenhle monitor je suprovej a já osobně nelituju ani jedný z tý hromady hodin, který jsem věnoval jeho výběru. Za ty peníze nic lepšího nedostaneš...
Odpovědět0  0
Freeman30 | 31.1.200811:30
Zajímalo by mě, jestli toto LCD trpí nějakým input lagem. V testu o tom neni ani zmíňka.
Odpovědět0  0
deeean | 10.1.200813:10
Tak nám prý přestali vyrábět základní verzi a přišli s PRO verzí. Ta by měla mít panel S­-IPS ­(místo AS­-IPS u ­"nePRO­") a matnější povrch. Měl už jste je možnost někdo srovnat? Moc bych ho chtěl, ale znáte jak někdy dopadnou ty vylepšení...
Odpovědět0  0
yennek | 3.10.20079:18
tak monitorik mam uz 5 dni doma na stole a za nic na svete by som nemenil. prekrasny obraz. po desathodinovom photoshopovani oci uplne v pohodicke. troska som sa bal lesklej obrazovky ale moje obavy sa nenaplnili. nie je to ziadna tragedia,vlastne mi to vobec nevadi. doporucujem vsetkym.
Odpovědět0  0
RoPo (187) | 3.10.20079:36
Ale nekecej, že nevyměnil. Kdyby jsi měl 30­" IPS LCD panel, tak by jsi vyměnil :)
Odpovědět0  0
Pavel08 | 1.4.20079:59
Tyhle lesklé povrchy jsou opradu moc moc náchylné na poškrábání, já ho měl taky a poškrábala mi ho kočka, ale měl jsem štěstí a našel jsem někoho kdo mi obnovil povrch bez problémů.... mrkněte na www.elsin.cz ­- to jsou profesionálové a machři na všechno s LCD.
Odpovědět0  0
Dominik Novotný | 10.3.200713:07
Prosím vás,tento monitor NEC 20wgx2 mám zhruba od Vánoc a mám grafickou kartu ASUS x1900 pro a velice často se mi stáva,že u her se mi udělá při pohybu zhruba v polovině obrazovky čára,která mi celkem hodně vadí.Je to jen u her.Prosím vás,poradte mi,jak je nejlepší si tento monitor ve hře­(myslím nějakej te Vertical Sync atd....Předem vám moc děkuji za odpověd...
Odpovědět0  0
Kkamil | 16.2.20070:49
Čekal jsem na tohoto krasavce týden a těšil jsem se jako malej kluk i když klukem už dávno nejsem.Letěl jsem pro něj na poštu a nemohl jsem se dočkat,až si ho sám vyzkouším a uvidím,co je pravda a co ne.První věc mne trošku nasadila brouka do hlavy a to,že krabice nebyla orig.zalepená.Nu což,zapojím a uvidím.Jenže koukám a ještě než jsem ho zapnul,všiml jsem si otisku prstu.Že by náhoda?Nebyla,po zapnutí na pne koukal přesně v těchto místech otisku vadný pixel!Někdo přede mnou si asi myslel,že je to smítko,ale nebylo.Tak ho zkusili poslat mně,jestli toto zkousnu?Ne,za ty prachy chci kvalitu a pěkně jim ho vrátím a osobně a pěkně si tentokrát vyberu na vlastní oči!Jinak super monitor se skvělým obrazem.Na lesk obrazovky si zvyknete ihned,stejně jako u CRT...
Odpovědět0  0
Marian Hodonsky | 28.1.200719:48
Pre: Pavel Kovač

Dobry den chcel by som sa spytat mali ste moznost vidiet aj PRO verziu tohto recenzovaneho NEC­-u ak ano co si myslite o nej ?
Je rozdiel len v tom ze PRO verzia ma MATNE ­(nie leskle­) SKLO ?
Su aj ine rozdiely napriklad v parametroch ?

Dakujem
Odpovědět0  0
Nenenen | 19.4.200720:59
tak tohle by me taky zajimalo. leskla obrazovka mi vadi.
Odpovědět0  0
b337 (6) | 6.12.20060:46
vyslednej obraz pri rezimu 4:3 se rovna 15´, 17´ nebo 19´ monitoru?
Odpovědět0  0
ALlstar | 6.3.20079:31
19­'­' monitoru.
Odpovědět0  0
PLDA | 2.12.200619:33
Pane Kováč, tak sem přečetl všechny vaše rezenze i diskuze na monitory, které u mě ­(bohužel cenově­) přichází v úvahu a mám k Vám prosbu. Pracuji v CADu ­- z 90 % pak mám černé pozadí plochy. Hry nehraji, ani video mě nezajímá. Měl jsem vybrán HP LP2065, tam ale píšete o podsvícení,pak Samsung 215TW, tam se mi zdá zas malá frekvence ­(max75­) a teď mě zklamal i lesknoucí se NEC 20WGX2.Jakému byste dal přednost Vy se svými zkušenostmi? Nebo je na stejné cenové úrovni jiný? Nebo raději zůstat u profi CRT? Díky moc i ostatním pokud mají zkušenosti. PaV
Odpovědět0  0
Miroslav Volek | 10.5.200712:05
V čem Vás zklamal NEC 20WGX2 ­(Pro­)?
Odpovědět0  0
Sy-mon | 31.10.200612:21
Mne monitor došiel 17.10. a tiež vydáva pískavý zvuk.Podarilo sa niekomu umlčať ho, alebo prestane to po čase? Pýtam sa tých, ktorý majú ten monitor už dlhšie a mali ten problém. Ja keď dám jas medzi 30% a 40% a zakryjem čiastočne zadnú časť monitora, tak ho skoro ani nepočuť, ale to za nie je riešenie.
Odpovědět0  0
Romča | 12.11.200617:24
Nazdar.
Tak mám ho 14 dní. Když přišel, tak po vypnutí PC se monitor přepl do StandBy a začal pískat. Tak jsem ho vypl, a rano už ani nepipl. ted ho nechavam ve standby a mlčí. Zkoušel jsi stahnout jas zcela dolů a pak pomalu pridávat? je to sice divné, ale známému to pomohlo.
Odpovědět0  0
HonzaKK | 30.10.200612:33
Ahoj, mohl byste mi někdo poradit s výběrem monitoru? Rozhoduji se mezi Samsungem 215TW a NEC 20WGX2 a moc se v tom nevyznám. Hry nehraju, zato často koukám na filmy ­(DVD, stažené z netu, a tak, co mi přijde pod ruku­). Pro Samsung mluví ten palec navíc a pro NEC asi zobrazení 1:1 samotným monitorem.
Odpovědět0  0
Romča | 12.11.200617:33
Nazdar.
Doporučuju ten NEC. jestli to chces hlavne na filmy, tak je super. Odlesku se neboj, neni to vubec takova tragedie jak si nekteri mysli. Jinak jestli vybyras ze sirokouhlych ­(jako za asi ano­) tak vybirej takove monitory, ktere dokazi pracovat i s jinym rozlisenim nez sirokouhlym. Tenhle NEC umi zobrazit presne takove rozliseni jake ma, tj 1024x768 zobrazi jako 1024x768 ­(plus cerne pruhy okolo­). Samsung myslim ma jen interpolaci, ktera stoji za prd ­(ale to mozna kecam, chtelo by to nekoho kdo ho ma­).
Na tema interpolace ne­-nativnich rozliseni doporucuju precist recenze jednotlivych monitoru tady na svethardware.cz
Odpovědět0  0
FilipZalud (101) | 23.8.20060:39
byl by tento monitor vhodný na hry, které mají tmavší spektrum barev? Jde mi to aby se neslévaly barvy, když jde kontrast tak dolů. Jde o střílečku, kde je nutné odpalovat nepřátele na velkou vzdálenost bez zoomu. Hledám super monitor :­-­) 16:9, perfektní odezva, perfektní barvy, perfektní kontrast.
Odpovědět0  0
kuba kuba | 11.8.200619:45
chtel jsem se zeptat, nekde jsem cetl ze kdyz se na monitoru pousti HDTV 1080i a tento monitor takove rozliseni nepodporuje, dochazi k urcitemu zkresleni. chtel jsem se zeptat co je na tom pravdy, popr odkazat na nejakou stranku aby clovek moc neotravoval :­)

diky
Odpovědět0  0
Jan Jan | 11.8.20061:36
S tymto LCD som po stranke obrazu, funkcii a farieb maximalne spokojny. Osobne asi najlepsie co som videl. Je tu vsak jeden problem. Neviem ci som si to neuvedomil, ale registrujem cudny zvuk vychadzajuci zo zadnej strany LCD ­- presnejsie pri pohlade na obrazovku z pravej hornej strany. Kedze je tam vzadu vypinac, ktory LCD uplne vypne, myslim ze tam asi bude zabudovany adapter. Zvuk je tazko popisat ­- je to kombinacia ticheho pipania na velmi vysokej frekvencii a predovsetkym niecoho ako ­"vrcanie­". Velmi mi to pripomina cudny zvuk, ktory vychadza z klasickeho TV­-prijmaca ­(tazko popisat­). Mate podobnu skusenost? S USB moj problem zrejme nema nic spolocne, rovnake je to ci mam nieco na USB LCD pripojene alebo nie, aj ked kabel uplne vytiahnem.
Odpovědět0  0
Choceň | 17.9.200610:21
Ahoj,

mám úplně stejný problém. Též nesouvisí s USB. To pískání ­- vrčení je sice velmi tiché a dá se přežít, ale je tam a lehce mne znervózňuje...

Je to důvod k reklamaci?
Odpovědět0  0
neco | 17.9.200610:50
mam ten isty problem, ten zvuk vydava nieco co je napravo hore ked sa pozres na monitor z hora, asi trafo proste taky vysokofrekvencny zvuk, take sustanie. Kedy bol vyrobeny a kde si ho kupoval , kukni sa na stitok co mas pod krytom, tam kde napajas kable ­(mam reviziu 1B, kupeny v BGS ­). inak to piskanie v stand­-by je to ked vypnem komp a ledka svieti na zlto ? mne vtedy monitor piska cca 5sec potom nic, a s usb zariadeniami to nema co robit, robi to aj s aj bez
Odpovědět0  0
xax | 9.8.200613:29
Obraz úúúžasnýýýý, původně jsem ho chtěl použít místo 17­" LCD od LG, ale nakonec jsem si ho dal jako primární a vedle něj jsem nechal původní LCD jako sekundární.
Srovnání se nedá popsat, ten jas, kontrast je prostě naprosto úžasný. Hry s obrazem ostrým jako břitva ­(WoW, HL2, Oblivion ...­).
A žádné špatné body :­)

Přidám ještě zkušenost z praxe – zapojení přes VGA kabel = v mém případě degradace o cca 50% kvality obrazu. Netušil jsem, že to může být tak velký rozdíl, ale skutečně odzkoušeno – DVI x VGA je samo o sobě obrovský rozdíl.

Ještě otázka k monitoru na DVI: stává se mi, že monitor nezobrazí vůbec ­(tváří se že nemá signál­) DOSové obrazovky typu: instalace windows, úvodní nabídka ­(multi­-boot­) volby operačního systému atp. Když připojím přes VGA tak jsou vidět bez problémů ... Máte s tím někdo podobnou zkušenost, resp. znáte nějaké řešení ?
Odpovědět0  0
martin177 | 9.8.200621:33
Naprostej souhlas. Mám jej duhý den. Včera mi přišel z cybexu. Má úžasnej obraz a je to pěknej rychlík. Nejlepší LCD co jsem kdy viděl. Problém s tím, že by nezobrazoval při zapojení přes DVI úvodní obrazovky atd. ale nemám. A to mám starýho Radeona 9000­(kdesi kdosi říkal že to dělají starý karty od ATI,to asi nebude pravda:o­)­)
Jinak mě nepíská ať zapojuju do USB co chci kdy chci ať je v jakýmkoliv režimu. A taky žádnej vadnej bod:o­)
U mě naprostá spokojenost!
Odpovědět0  0
Tonn82 | 9.8.200621:55
Nevím co se všichni rozplýváte nad tím, že nemáte vadné pixely. Mám monitor za třetinovou cenu a taky nemam mrtve body...
Odpovědět0  0
to je ale blbej system, kdyz chci pridat | 11.8.200620:22
Ty si Janek viď? To s cenou nesouvisí ­(až na zvláštní případy­). To je prostě loterie. Takže když máš LCD bez vadných pixelů tak máš prostě štěstí ­- ale nevím proč, mám takový pocit, že to nepochopíš .. nebo jo ? :)
Odpovědět0  0
Tonn82 | 12.8.200611:25
Ne, jmenuju se jinak... Kdyz mam LCD bez vadnych pixelu, stesti to neni, jaksi to beru jako samozrejmost i u levneho LCD, natoz ­"spickoveho­" a draheho monitoru. Spis bych rekl, ze mit vadny pixel­(y­), je nestesti .o)
Odpovědět0  0
bigwolf (4) | 1.9.20060:13
Mam stejnou zkusenost s tim zapojenim pres dvi. Na me graficke karte X800GTO2 mi to nejede. Ale napriklad pri pripojeni na R9700 to jede bez problemu. Nevim cim to je a docela me to stve. :(
Odpovědět0  0
RomanX | 1.9.200610:53
To, že nevidíš některé režimy, ty DOSové na DVI, je spíše problém grafické karty nebo jejich ovladačů. Špatně inicializuje­-přepne DVI výstup karty pro daný typ rozlišení.
Odpovědět0  0
xax1 | 1.9.200612:41
No to je nepochybně pravda. Zajímavé nicméně je, že to není tak úplně pouze záležitostí ovladačů. Přešel jsem totiž z LCD L70A na tehle NEC­-20WGX2 a každý se s těmi stejnými ovladači chová trochu jinak. Například L70 zvládne zobrazit multi­-boot menu WinVista, ale NEC už ne. A těch příkladů je víc :(
Odpovědět0  0
bigwolf (4) | 1.9.200619:26
Ja mel predtim taky lcd, tusim Hyundai q17, vsechna zobrazeni v poho, prejdu na Nec a najednou to nejede.
Odpovědět0  0
Romča | 12.11.200617:39
Nazdarek.
Osobně si myslim ze je to spis kombinacce karta­-verze ovladacu.
Ja stimhle LCD od NEC nemam absolutne zadny problem. Grafiku mam 7900GTX a vidim naprosto vse po zapnuti PC
Odpovědět0  0
qwak | 8.12.200612:27
Ja si zase myslim, ze to s ovladacema nema nic spolecnyho a je to jenom problem graficky karty, protoze, kdyz to nefunguje v biosu nebo v boot menu, tak jeste zadny ovladace ­(ani od karty ani od monitoru­) natazeny nejsou ne? Tak jak by to s nima mohlo souviset ;­-­)
Navic windows kdyz bootujou, tak pouzivaji std vga univerzalni driver az do chvile, kdy se po uvodni ­(bootovaci­) obrazovce zobrazi plocha ­(ta uz je samozrejme a driverama, ktery sis nainstaloval­).
Odpovědět0  0
Brano2 | 13.11.200614:42
Mám tento monitor týden, obraz je neskutečně perfektní, mám ATI Sapphire 800 GTO, taky nebootuje přes DVI, ale po pokusech s dalším CRT monitorem jsem zjistil, že při bootovaní grafika zobrazuje přes VGA a potom přepne na DVI výstup. V praxi to znamená, že po naběhnutí Windows vypne VGA výstup graf. karty, ovladač dá povel a přepne na DVI výstup. Vyřešíl jsem to tak, že jsem připojil k monitoru a na graf. kartu oba kabely a vše je OK.Je to zřejmě v ovladači grafiky. Jinak žádné pískání, zřejmě je u novější verze vyřešeno. Má nekdo zkušenosti se sledováním filmu, konkrétně přispůsobení na obrazovku ?
Odpovědět0  0
Milan G. | 13.11.200620:26
No taky mě napadlo, že bych připojil oba kabely, tak jsem studoval návod, jestli to je možné a nenašel jsem tam o tom zmínku, tak jsem to radši nezkoušel... :­-­) Naopak jsem psal na české zastoupení Sapphire, od kterých mám GK, jestli by nebyl možný nějaký upgrade firmwaru, ale zatím se nikdo ani neobtěžoval odpovědět. Co se týče pískání, taky jsem žádné nezpozoroval, zkoušel jsem různé režimy, napínal uši a nic, naštěstí. Sledování filmů je perfektní, jelikož je ale většina filmů v tzv. anamorfotickém, resp. CINEMASCOPE formátu, tj. poměr stran 1:2,35, počítej s vodorovnými pruhy nahoře i dole. Při formátu 16:9 je to de facto fulscreen. A samozřejmě při klasickém televizním 4:3 jsou černé pruhy po stranách obrazu. Taky se ve velké míře projeví kvalita MPEGu, rozhodně víc než na mém původním CRT monitoru, artefakty při vysokém stupni komprese jsou velmi dobře viditelné. Ale při kvalitním zdroji je sledování filmu na tomto monitoru příjemný zážitek. Odezva je bohatě dostačující, zatím jsem nepozoroval žádné rozmazávání apod. Používám SW Power DVD. I když kvůli svému pohodlí dávám stále přednost CRT TV, multichannel receiveru, velkým bednám a pohodlnému křeslu :­-­)
Odpovědět0  0
Daldrum | 21.7.200620:26
Mimo jiné tato recenze mne přesvědčila, že je tento monitor dobrou volbou. Předevčírem jsem ho objednal a před chvílí zapojil. Naprostá spokojenost! Co se týká lesklé obrazovky, nemám problém, možná to může vadit, pokud je monitor nevhodně umístěný nebo při absenci jakéhokoli zatemnění. Faktem je, že jsem předtím měl cca 3 či 4 roky starou 19palcovou Targu, takže možná mne tento nový kousek oslňuje víc než náročnějšího uživatele. Nicméně ještě jednou, naprostá spokojenost. Podání barev a ostrost fotek z mého Powershotu A620 ­- vynikající. Běžná práce ­- vynikajicí. Video ­- hodně dobré, kvalita obrazu je však více závislá na kvalitě přehrávaného videa.
Odpovědět0  0
Daldrum | 21.7.200620:51
Taky jsem vyzkoušel nějakou gamesu ­- Half Life 2 ­- Episode 1: No problemo, vynikající
Odpovědět0  0
Michal... | 20.7.200610:41

Rovnez jsme ho koupil, mam problem s piskanim ve stand by rezimu ...jemne dosti tiche podprahove pisteni. Chtel sem se zeptat jestli mate stejnou zkusenost nebo jestli to je vada meho kusu ....byl bych vdecny za odpoved, jestli mate podobny problem.

Diky moc
s pozdravem MIchal
Odpovědět0  0
danno (335) | 20.7.200613:49
ano tento problem mam tiez, to piskanie je dost vyrazne pocut, preto musim monitor vzdy vypinat, ale staci prednym tlacitkom
Odpovědět0  0
sombon | 20.7.200619:01
Nie. tento problém nemám. Nepostrehol som žiadne zvuky. A to ho mám v miestnosti kde spávam ­(manželka ma kvoli chrápaniu vyhnala do pracovne :­-­) ­) Mám 2ks ako dual, ani jeden kus nemá žiadne problémy. Kolega si tiež kúpil jeden. Pýtal som sa ho, má ho asi o 4 mesiace dlhšie ako ja. takisto žiadny problém. Ke´dže predávam výpočtovú techniku, osobne by som ho reklamoval, a tak isto by som to odporúčal svojmu zákazníkovy. Vytrvalé pískanie neveští nič dobré. V lepšom prípade suché elektrolity kondenzátorov zdroja, v horšom prípade prasknutá cievka trafa. Nechcem maľovať čerta na stenu, ale reklamuj.
Odpovědět0  0
Michal... | 20.7.200620:44
Problem s piskanim vioce mene vyresen. Je to problem s USB HUB!! V tu chvili kdy jsem vse odpojil, nic nepiska.V tu chvili

kdy zapojim mys ­(treba za 1000kc­) zacne piskat!Vyzkousle sem vicero zarizeni, je to trosku zahada, KDyz sem zapojil HDTV

(USB­) a mys je vse v pohode.Vyndam­-li HDTV tak zacne piskat!! Kabel u telefonu je v pohode, ale USB FLASH DISK take piska

radne!!!
POkud je zapojen jen kabel ­(prodlouzeni USB­) rovnez to pisti! Mozna by se hodila nejaka rada!ZDa je to treba odclonenim

nebo jestli ma nekdo jine moznosti. Asi to vypada na USB HUB vedle, ten FLASH me mrzi. Ale asi to kvuli tomu obrazu a
opravdu kvalitni obnovovaci fregvenci vydrzim s timto strojem!

Privitam nejaky komentar! A radu?!..
S pozdravem a diky MICHAL
Odpovědět0  0
Dominik Novotný | 11.3.200711:53
Chtěl bych vám jen podotknout,že monitor NEC20WGX2,který mám od vánoc,píská při zobrazení světlých barev,stáhněte si proto NAVISET.
Odpovědět0  0
Alf | 19.7.200612:42
Viem ze k tejto teme ste sa zhruba vyjadrovali ale pre info. Je tam nativne rozlisenie 1680x1050. Mam pomerne sice slusnu graficku ktora zvlada vacsinu hier na 1280x1024. Pojdu mi na tomto LCD hry aj na 1280x1024 pripadne na nejakom nizsom?
Odpovědět0  0
danno (335) | 19.7.200615:57
uplne vpohode. mam tento lcd s obycajnou 6800kou a hram napr. teraz Prey na 1024x768, len si nastavim v hre pomer 16:10 a nevyzera to tak strasne a grafika stiha.
Odpovědět0  0
MacLover | 7.7.20061:26
...proč u takhle dobrého a relativně drahého displeje neinvestovali do dvou zásadních věcí, a to 1­) vícevrstvého antireflexu na displeji ­(lesklá plocha je hodně špatný nápad­) a 2­) do lepšího stojanu, který by umožňoval alespoň výškové nastavování, když už ne rovnou i otáčení. Jinak bych do něj šel, má zajímavé parametry a je to jeden z mála S­-IPS panelů za takovéhle peníze. Navíc NEC mám rád odjakživa :­-)
Odpovědět0  0
Manicz.Ka (10) | 28.6.200617:35
Dobrý den, hezký monitor a vypadá to že má i skvělé parametry ­(velice vážně o něm uvažuji ­- vypadá to, že se konečně objevilo LCD které je schopné nahradit CRT a nestojí 40k­).
Včera jsem si přečetl recenzi na Asus PW201 ­(škoda že tam tento NEC není uvedený ve srovnání ­- ani nechápu proč­) a narazil jsem tam na zmínku že lesklý skleněný povrch je náchylný na poškrábání.
Chtěl bych se zeptat jak to vypadá u tohoto LCD. Nesetkal jste se taky s větší náchylností na poškrábání?
Díky.
Odpovědět0  0
Pavel Kovač (1033) | 28.6.200619:40
Dobry den,
NEC 20WGX2 je uveden ve srovnani ­- uplne dole.
V bodovem hodnoceni ziskal sice temer stejne jako dnes testovany kus, ale barvy jako takove ma lepsi. Bohuzel musel dostat ­"trestne body­" za spatne rozliseni sede na cerne ­(cca 18% dolu­). Pokud vam nevadi nizsi rozlisovaci schopnost t tmavych scenach ­(celkem typicka vlastnost vsech S­-IPS panelu­) tak si tech 18% k barevnemu podani prictete.
Odpovědět0  0
Pavel Kovač (1033) | 28.6.200619:44
Pardon spatne jsem se vyjadril. Takze znovu :­-­)
V bodovem hodnoceni ­(barevne podani­) ziskal temer stejne jako Asus PW201, ale barvy jako takove ma lepsi. Bohuzel musel dostat ­"trestne body­" za spatne rozliseni sede na cerne ­(cca 18% dolu­). Pokud vam nevadi nizsi rozlisovaci schopnost tmavych scen ­(celkem typicka vlastnost vsech S­-IPS panelu­), tak si onech 18% k barevnemu podani prictete.
Odpovědět0  0
Manicz.Ka (10) | 29.6.200619:13
Děkuju za odpověď jen bych se chtěl ještě jednou zeptat jak je to s tím škrábajícím se sklem ­(zda zde něco takového je jako u ASUSu nebo není­).
Odpovědět0  0
Petr Sybol | 30.6.200610:46
Co na blbou otázku odpovědět. Samo se sklo nepoškrábe, pokud do toho nebudeš rýt nehtama ­(­-:
Nikdy jsem neslyšel ani neřešil, jestli je lesklá plocha náchylnější na poškrábání, ale to je věc každého uživatele, jak se k tomu bude chovat.
Odpovědět0  0
sombon | 6.7.200618:58
Nemusíš sa obávať. Jet to super LCD ­- čo som prekvapený ­- aj na prácu s fotografiami. Chvíľami mám pocit, že robím so super CRT obrazovkou. Pokiaľ neplánuješ rysovať ihlou na ploche displeja, nič sa nestane. Ryhy na LCD si môžeš spôsobiť nedbalosťou a je jedno, či je povrch matný alebo lesklý.
Odpovědět0  0
mkobylan (96) | 11.6.200618:03
Mam dojem, ze to, co sa na lesklej obrazovke povazuje za plus, t.j. vysokokontrastne farby, je len klamlive zdanie. Mozete mi potvrdit alebo vyvratit, ze ta ista technologia s lesklym a matnym povrchom dava rozne vysledky? V tom zmysle, ze skorigujem meranie na matnom o prislusne % priepustnosti a meranie na lesklom robim s ciernym okolim. Totiz kedze matny filter prepusta 90% alebo 95% svetla oproti lesklemu, ktory prepusta takmer 100%, nevidim tych 5­-10% svietivosti ako vyraznu chybu.
Alebo je tam este nieco viac?
Odpovědět0  0
skubanek175 | 13.6.200614:53
reknu ti to takhle laicky z meho pohledu : mas 2x ferrari ­(jsi moc bohaty :­-­) ­)jezdi s nimi tyden v normalnim provozu a pocasi... pak na jedno znich vem cistici soupravu a lesti a lesti az bude leskle jako nas monitor :­-­) ze se vnem uvidis. Ktere pak bude hezci :­-­) ? neni to asi uplne ten spravny priklad...ale stejne. kdyz mrknu na tenhle monitor a neresim zadne podani barev nebo tak neco a pak mrknu na jakekoliv jine lcd ktere se neleskne jako nase osumtele ferrari tak to proste neni ono. ten leskly povrch beru jako velke plus co se tyce vzhledu. Vypada to velice luxusne! Pri praci to vubec nevadi, jeste se mi nestalo ze bych misto neceho na monitoru videl sebe. A kdyz koukam na filmy tak nesedim primo unej takze se ani videt nemuzu...tenhle monitor je uzasny! trikrat HURA NECu!
Odpovědět0  0
mkobylan (96) | 16.6.20068:23
Nie je vsetko zlato, co sa blysti.
Ja osobne nemam rad leskle veci. Moj vkus su matne ciste povrchy. Nehovoriac o tom, ze leskle su mnohokrat nevyhodne.
Poviem Ti to takto: Ak vyrobca predstavi novy vyrobok, ktory ma cervenu farbu, je to preto, ze cervena je luxusna alebo preto, ze cervena je so vsetkymi ostatnymi velmi kontrastna a tym si vyrobca zabezpeci, ze jeho vyrobok urcite aspon padne potencionalnemu zakaznikovi do oka a aspon jeho kupu zvazi? A dalsou otazkou je: je cervena oblubenou farbou vsetkych ludi, ktori maju radi spickove veci?
Odpovědět0  0
tramin | 9.6.200612:22
a jak to vypada pri prohlizeni webu s firefoxem pri rozliseni 1680x1050?to jsou prazdne okraje?
Odpovědět0  0
skubanek175 | 13.6.200614:40
pri prohlizeni webu zalezi natom, jak je stranka delana. nektera se roztahle pres celou obrazovku. vypada to pak opravdu uzasne! ten prostor monitoru je uchvacujici. kdyz sedim v normalni vzadelnosti a mam prejet ocima od startu vlevo dole na nejake misto vpravo nahore tak to chvilku zabere :­-­) nez si clovek zvykne tak se trosku nakouli ocima :­-­) kdyz stranka nepodporuje roztazeni na cely obraz tak je pak takova nudle uprostred :­-­) a po okrajich je jakoby prazdno ­(je tam okno firefoxu ale je prazdne­). i tak to ale vypada nadherne....proste nemy uzas z tohoto monitoru ma opravdu vetsina lidi co ho uvidi.
Odpovědět0  0
sombon | 20.7.200619:19
Máš recht. Napr. táto diskusia mi zaberá strednú tretinu obrazu. Je to sila zvyku. V strede stránka a okolo nič, len draci a levy. Určite si nevyberaj obrazovku podľa web­-u. raz je taký, raz onaký. NEC 20WGX je super !
Odpovědět0  0
Skubanek175 | 5.6.200613:25
Panove mel bych otazku. Kdyz zapnu monitor v noci, tak z maximalne cerne plochy ­(pred zapnutim­) se mi stane takova pomerne hodne svetle cerna plocha a tak jakoby montor cely sviti. Osvetluje to dost dobre klavesnici a da se v cele mistnosti vpohode pohybovat bez nutnosti svitit cimkoliv jinym. Nejde tam o nerovnomerne podsviceni. To je naprosto rovnomerne az bych rekl dokonale rovnomerne. Ovsem je intenzivnejsi nez bych cekal. Mate nekdo stejne zkusenosti nebo mam vadny kus? Proste a jednoduse: monitor je cerny ale sviti :­-­) zajimave ze? Tak co myslite mam ho reklamovat? Nemam moznost zadneho srovnání :­-­( jedine se starym 17­"crt a tam kdyz na plochu hodim cerny obraz tak je monitor jakoby vypnuty. Zadne sviceni. Na NECu kdyz hodim cernej obraz tak ma sice cernou barvu ale jakoby pres ni svitilo slunce :­-­) jsem zmaten napiste sem nekdo zkusenosti. Jo a je zajimave ze ve dne to poznat nejde. Ve dne je ta cerna opravdu hluboce cerna. Diky za odpovedi!
Odpovědět0  0
Styryx (39) | 5.6.200614:29
To dělají pokud vím všechny LCD, považoval bych to za normální. Můj Philips 200W6 to samé. Problém u LCD je, že všechny barvy jsou vytvářeny průchodem světla od světelných trubic vzadu a nelze zcela zabránit průchodu tohoto světla při černé barvě. Můžete zkoušet laborovat s kontrastem a jasem, tím to lze částečně zlepšit, ale zase potom pozor na podání barev. Ve dne to není vidět ale v noci když zkrz danou ­"černou­" prochází světlo to samozřejmě uvidíte.
Odpovědět0  0
dancul | 11.6.200613:30
s tym sa budes musiet zmierit. mam tento 20wgx uz tyzden a pomaly sa s tym tiez zmierujem. s tou zrkadlovou plochou to bude horsie. nepredavaju sa niekde antireflexne filtre? nebavi ma stale cumiet na seba.
Odpovědět0  0
mkobylan (96) | 11.6.200618:13
Na stranke EIZO som take filtre videl samostatne. Otazka je, kde sa to predava.
Odpovědět0  0
skubanek175 | 13.6.200615:01
ja sem se stim teda smiril. resil sem to jenom proto ze mi pripadalo ze to neni tak uplne normalni ale asi je.koukal sem u znameho na lcdcko a to je teda markantni rozdil. u neho ta cerna nevypada jako cerna ani vedne! to teda tenhle moncek je natom brutalne lepe! ale ten jeho moncek byl taky nejaka sunka za 7 tisic. hey kdyz to srovnam se svym monitorem co sem mel pred 10 lety ­(14­"crt­) tak se musim smat :­-­) co asi bude za dalsich rekneme 50 let? bude se uz promitat obraz primo do mozku ? :­-­)
Odpovědět0  0
Michal... | 20.7.200610:40
Rovnez jsme ho koupil, mam problem s piskanim ve stand by rezimu ...jemne dosti tiche podprahove pisteni. Chtel sem se zeptat jestli mate stejnou zkusenost nebo jestli to je vada meho kusu ....byl bych vdecny za odpoved, jestli mate podobny problem.?????

Odpovědět0  0
sombon | 20.7.200619:13
Zhrnul by som to takto. Akékoľvek akostné aj neakostné alebo lacné displeje majú rovnaký problém. To čo ty pri nich vnímaš ako čiernu je dôsledok toho, že majú horný a dolný segment obrazovky výrazne presvetlený a oproti nemu sa ti stred zdá takmer temný. Pri 20WGX je to tak, že jeho podsvietenie je rovnomerné ­(až som prekvapený ako kvalitne­) a preto sa ti v temnej miestnosti javí tmavá plocha ako čierno­-šedá. Ale to je všeobecne problém LCD a polarizačných filtrov, ktoré majú prah dolnej prieputnosti nastavený tak aby čo najmenšou mierou ovplyvňovali kvalitu zobrazenia. Skrátka LCD bude mať vždy prísvit. Robí to EIZO, robí to APPLE či PHILIPS. Raduj sa z krásneho a ostrého obrazu, nádherných farieb a v noci sa pohraj s jasom a kontrastom.
Odpovědět0  0
Petr Sybol | 5.6.200613:08
Přidávám se ke nadšeným uživatelům. Monitor mi minulý týden konečně dorazil, dostupnost je v ČR dost tragická. Koncem měsíce několik kusů dorazilo dodavatelům do ČR, ale asi se po nich rychle zaprášilo.

Monitor splnil, spíše překonal mé očekávání. Barvy jsou vynikající, tomu snad není co vytknout. Přecházel jsem ze 17­" LCD Sony HX73B ­(TN+Film­) a rozdíl je nepopsatelný.
Používám převážně Standard režim ­(jas 70, kontrast 50, ADV DV vypnuté­). Při práci se přepínám do TEXT režimu, kde je více potlačena bílá.
Design je povedený a na stole dává o sobě monitor pěkný dojem.
Takže naprostá spokojenost.
Odpovědět0  0
Tonn82 | 5.6.200618:57
Kdybych na nej mel... :­-­)­)
Jinak vim o shopu, kde jej maji skladem. Jinak je situace opravdu tragicka a nechapu tu reklamu tomuto monitoru pred vice jak mesicem.
Odpovědět0  0
Marek1546 | 1.6.200612:33
jou to bude super si daj pripomienku do mobilu diky moc tak o veekendu zatial :)
Odpovědět0  0
Lukecz | 23.5.200611:30
Dobrý den, nemáte někdo možnost srovnání s ASUS PW201? Má mít navíc funkci PIVOT, PiP ­(obraz v obraze­), SVGA kameru a dobré parametry. Jenže nikde není žádná recenze. Nemůžou ho redaktoři testnout? Dík. Odkaz na výrobce: http:­/­/www.asus.com­/products4.aspx?l1=10&l2=89&l3=0&model=1136&modelmenu=1
Odpovědět0  0
dave_007 | 4.5.200616:02
Stal mne 16150 CZK. Koupil jsem ho ve Svycarsku. Hry nehraju, takze nemam poneti jak na nem bezi.
Odpovědět0  0
dave_007 | 27.4.200614:55
Tenhle LCD mam uz 3 tydny doma. Jsem s nim nad miru spokojeny. Je to uplne jina liga, nez jine LCD. Kdyz se vracim z prace a nebo kdyz kouknu na notebook, tak mam pocit, ze je to klasicka CRT. Je fakt, ze odrazivost je jisty problem, ale presto jsem naramne spokojeny!
Odpovědět0  0
Nat | 4.5.200614:46
Za kolik a kde koupit? A co hry, rychlé hry?
Odpovědět0  0
Houska (4) | 4.5.200614:57
Na kolik vas tedy visel.
Odpovědět0  0
exex | 26.4.200620:10
kterej z tech v titulku je podle vas nejlepsi?
pro NEC samozrejme hraje ta 20,1­" uhlopricka, pro EIZA zase 5leta zaruka
zkuste je porovnat s kladama a zaporama, dik!
Odpovědět0  0
Stealth0001 | 28.4.20066:58
Když už srovnávat, tak asi s1900 s 20WGX2. Obecně NEC přináší vyváženější obraz, více příjemný na oči než EIZO. EIZO zase podle mého soudu nabízí docela velký barevný gamut a tam může být slabina NECu. Ovšem pokud si změříš třeba delta E hodnoty u takové 2180UX SpectraView, tak zjistíš, že tak přesné barvy ani nejseš schopen lidským okem rozpoznat ­(delta E u cvičených grafiků na úrovni 6­-7, u SpectraView okolo 2­-3­).
Odpovědět0  0
1  2  3  
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.