reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NEC EA232WMi: ideální do kanceláře?

6.4.2012, Pavel Kovač, recenze
NEC EA232WMi: ideální do kanceláře?
NEC si pro nás připravil monitor s e-IPS panelem, W-LED podsvícením a hlavně kvalitním podáním barev. Jak si vede v konkurenci ostatních i levnějších e-IPS panelů? Ponořte se do recenze NEC EA232WMi.

Interpolace obrazu při nižším rozlišení (1280 x 800)


Při testu kvality interpolace jsme narazili na drobné nedokonalosti. Hlavním nedostatkem je výraznější rozmazání obrazu a tenkých linek.




- Klikněte pro zvětšení -




- Klikněte pro zvětšení -




- Klikněte pro zvětšení -


Kvalita interpolace není zrovna dvakrát kvalitní. Sice při testu moaré dosahuje dobrých výsledků, ale celkově je obraz lehce rozmazaný a jistě by si zasloužil lepší filtr pro přepočítávání obrazu.

Pokud chcete využít maximální ostrosti obrazu, zvolte režim Full, který zobrazí obraz v 1:1 a přidá černé pruhy. Obraz pak bude stejně ostrý jako při běžném nativním rozlišení, ale bude zkrátka menší.


Regulace jasu


Protože je jas regulován až do velmi nízké hodnoty, byl jsem velmi zvědavý, zda si výrobce neusnadnil cestu a nezreguloval jas ke konci softwarově. Naštěstí k tomu nedošlo a celý rozsah jasu je v režii regulace podsvícení. Zkrátka paráda. Přesně tohle by měl umožňovat každý monitor s LED podsvícením. Frekvence blikání je 210 Hz.





Spotřeba


Ledkové podsvícení obvykle výrazně snižuje spotřebu a tím šetří vaši peněženku. Nejlepší je porovnávat spotřebu vzhledem k jedné svítivosti velikosti panelu. To nám umožňuje hodnota světelného výkonu. Ta je oproti např. běžné žárovce výrazně nižší a slouží hlavně pro porovnávání panelů mezi sebou. Světelný výkon je 1,156 lm/W.

 

 
 
Spotřeba při 120 cd/m2 (39% jasu) je 17,6 W.
reklama