reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NEC EA232WMi: ideální do kanceláře?

6.4.2012, Pavel Kovač, recenze
NEC EA232WMi: ideální do kanceláře?
NEC si pro nás připravil monitor s e-IPS panelem, W-LED podsvícením a hlavně kvalitním podáním barev. Jak si vede v konkurenci ostatních i levnějších e-IPS panelů? Ponořte se do recenze NEC EA232WMi.

Závěrečné hodnocení


Velmi příjemně monitor překvapil barevným podáním, které i bez kalibrace dosahuje slušné odchylky dE(2000)=1,14. To se u běžného monitoru nestává a je vidět, že NEC si s nastavením barev dal docela práci. Pokud si navíc uvědomíme ještě cenu monitoru kolem 6 300 Kč, tak se jedná o perfektní výsledek.

Kvalitní je také zpracování plastů a stojan. Zde výrobce myslel na všechny uživatele a vše připravil k plné spokojenosti. USB hub je už takovou třešničkou na dortu. Velmi dobré jsou také pozorovací úhly, které díky e-IPS panelu mají sice trochu sklon ke změnám v tmavých tónech, ale pořád jde v této cenové kategorii o to nejlepší, co lze pořídit.





Co se týče odezvy, je zde hodnocení trochu rozporuplné. Na jednu stranu je parádní, že odezva neobsahuje žádný překmit. Na druhou stranu není zrovna dvakrát rychlá. Zkrátka jsou zde pro i proti.

Drobné proti je také vinou průsvitu v pravém dolním okraji.

Celkově si však monitor vede velmi dobře a nebýt těch dvou neduhů, je to horký kandidát na naše ocenění. Bohužel jsou zde i právě ty dva nedostatky. Pokud porovnáme monitor s konkurencí v podobné cenové relaci, jedná se o vysoký nadstandard. Rozhodně koupí tohoto monitoru neuděláte chybu!



V procentuálním vyjádření je pod 50 % pouze odezva. Pokud však nejste náruživý hráč, tak si pomalejší odezvy ani nevšimnete. V tom případě si klidně připočtěte dalších 10 % k výslednému hodnocení.


Dobré barevné podání i bez kalibrace
Lehce podprůměrné odezva
Dobrá ergonomie
Průsvit v pravém dolním rohu
Slušné pozorovací úhly
Ikona Odkaz na databázi
Odezva bez překmitů
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování cca: 6 300 Kč s DPH


Za zapůjčení monitoru NEC EA232WMi děkujeme společnosti NEC

reklama