reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NEC MobilePro 200E - Solidní lowend

9.6.2003, Petr Hájek, recenze
NEC MobilePro 200E - Solidní lowend
Pokud někdo před PDA-středně-znalým našincem vysloví slovo "kapesní počítač", pak se dotyčné osobě většinou vybaví jako první značky typu Palm, HP iPAQ, Sony, Fujitsu Siemens nebo Toshiba. PDA značky NEC nepatří v našich končinách zrovna k masovým záležitostem, o to větší jsem měl radost, když se mi do rukou pro recenzi dostal přístroj NEC MobilePro 200E, který ač lowend, má některé vlastnosti, které by mu mohli závidět i dražší konkurenti.
Kapitoly článku:
Závěrečnému verdiktu předchází jako vždy krátký sumář výhod a nevýhod:
Transreflexivní displejBez síťové konektivity
5,2 MB Flash DiskSD slot nepodporuje SDIO
Přiložený ochranný obalNapevno zabudovaný akumulátor
Jog rockerBez záložní baterie
Výborně navržené ovládací prvky se kterými se velice pohodlně pracujePouze 36,45 MB RAM (HP iPAQ H1915 má reálně dostupných o 10,29 MB více)

NEC MobilePro 200E je PDA vhodné zejména pro ty uživatele, kteří potřebují mobilní přístup k dokumentům pro svoji práci a plánují různá data na cestách hlavně prohlížet (texty, tabulky, emaily, PDF dokumenty, eKnihy, ...), slabší procesor není nic pro náruživé hráče, i když velký ovladač k nějaké té hře přímo vybízí. S přístrojem se velice příjemně pracuje, je každopádně škoda, že zde chybí aspoň SDIO slot, který by vylepšil profil NEC MobilePro 200E zejména co se bezdrátové konektivity týče.

Cena v době psaní recenze: 12 190,- bez DPH.


Za zapůjčení děkujeme společnosti Sunnysoft s.r.o.!

reklama