reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Noctua NF-A12x25: Sterrox zasahuje

19.7.2018, Jan Vítek, recenze
Noctua NF-A12x25: Sterrox zasahuje
Noctua už ukončila vývoj svých prvních ventilátorů, které jsou vyrobeny z materiálu Sterrox. Ten má být mimořádně pevný, aby se lopatky časem nedeformovaly, díky čemuž ventilátory NF-A12x25 slibují mimořádné vlastnosti. 

Závěrečné hodnocení

 
Nové ventilátory Noctua NF-A12x25 využívají dlouho vyvíjený materiál Sterrox, který měl svou tvarovou stálostí umožnit to, aby se konce lopatek značně přiblížily rámečku. Díky tomu nám tato novinka slibuje vysokou efektivitu, a to zvláště v praxi a ne v disciplínách s maximálním průtokem vzduchu a maximálním statickým tlakem, které právě s praktickým využitím nemají moc společného. 
 
Tyto ventilátory vypadají skutečně dobře, mají široké příslušenství a vybrat si lze mezi třemi verzemi dle výkonu, regulace otáček a napájení, což jsou obvyklé PWM, FLX a ULN. 
 
 Ocenění TREFA získává ventilátor Noctua NF-A12x25
za zpracování, výkon a tichý provoz. Logo ocenění je ke stažení zde.

Noctua slibuje, že její NF-A12x25 se v nejlepším světle ukáží především na pozici skříňového ventilátoru i v náročné úloze ventilátoru profukujícího husté žebroví vodního radiátoru. Naše testy ukázaly, že průtok vzduchu je skutečně vysoký při jeho nasávání i tlačení, navíc mají tyto ventilátory velice kultivovaný chod a rozpaky může vyvolat snad jen široký rozptyl vzduchu při vysávání vzduchu z komory. 
 
Za své zpracování, výkon a tichý chod si však Noctua NF-A12x25 zaslouží ocenění TREFA.
 
Za poskytnutí ventilátorů Noctua děkujeme Noctua.


 
Orientační cena v době testování: 700 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




reklama