reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nová dvaadvacítka od HP - w2207

7.8.2007, Pavel Kovač, recenze
Nová dvaadvacítka od HP - w2207
Kdo zná monitory HP, jistě moc dobře ví, že jejich výrobky patří k těm lepším na našem trhu. Jejich hlavní nevýhodou pro spoustu lidí byl až příliš strohý design. A právě na design se zaměřila nová série pro domácí použití. Doufejme, že výrobce nezapomněl na to nejdůležitější, na kvalitu obrazu.

Celkové hodnocení


HP se svou novou řadou monitorů celkem vytáhlo. Hlavním lákadlem je daleko více atraktivní design, který se více hodí do každé domácnosti. Vraťme se však k našemu modelu HP w2207, který exceluje hlavně v barvách. Pokud si totiž seřídíte barvy ručně, tak jsou prakticky nerozeznatelné od kvalitnějších technologií xVA. Nesmíme však používat předvolené režimy, které výrazně snižují gamut a barvy hodně deformují.

Další disciplínou, ve které monitor předčí většinu ostatních, je interpolace. Nemusíte se tedy bát hrát v jiném než nativním rozlišení. Bohužel jsou zde i lehce negativní vlastnosti. Tou je pouze na dnešní dobu průměrná odezva a podprůměrné podsvícení. Odezva se dá ještě s klidem přežít, protože stále je lepší než u většiny xVA panelů a pro hry dostačuje, ale daleko hůře je na tom podsvícení. Je sice pravda, že podsvícení bývá neduh všech LCD monitorů od HP, ale proč by nemohla nová řada být výjimkou?


Z celkového hodnocení si lze velice dobře udělat obrázek o tom, jak si monitor ve výsledku vede. Vysoce nadprůměrné barevné podání, slušná ergonomie a průměrná odezva. Bohužel podsvícení a pozorovací úhly na tom tak dobře už nejsou. Ve výsledku jde tedy o slušný monitor s pěkným vzhledem.




Opět zde dávám odkaz na přehled výsledků námi testovaných LCD panelů. Do tohoto přehledu jsou zařazeny pouze monitory testované s metodikou pomocí osciloskopu.


Výtečné barevné podání
Nedostatečné podsvícení
Atraktivní vzhled
Horší vertikální pozorovací úhel
Slušná ergonomie
Odezva se schody
Odezva bez překmitů
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 8 100 Kč bez DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu HP w2207 - LCD 22 poskytuje server Heureka.cz


Za zapůjčení LCD panelu HP w2207 děkujeme společnosti HP.



Za poskytnutí digitálního osciloskopu M523 děkujeme firmě ETC s.r.o.,
která se zabývá výrobou a zároveň i prodejem svých měřicích přístrojů.

reklama