reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NZXT Lexa: hotový casemod

10.7.2006, Jan Vítek, recenze
NZXT Lexa: hotový casemod
Dnes pokračujeme recenzí skříně od firmy NZXT. Pod tímto krkolomným názvem se skrývá mladá taiwanská společnost, jež se zaměřuje na výrobu skříní pro hráče. Model Lexa nabízí celohliníkové provedení a netradiční zpracování, společně s nebývale bohatou výbavou.
NZXT Lexa, coby (téměř) celohliníková skříň, se vyznačuje neobvyklým a přesto střízlivým zakulaceným designem, kvůli čemuž se ale také potýká s problémy v podobě nepřesvědčivé kvality zpracování, kde až příliš prvků je řešeno plastovými výlisky. Lexa se snaží splnit co možná nejvíce přání a nároků uživatelů, tedy především atraktivní vzhled, moderní materiál, boční plexi a mocné chlazení. Ale již tolik se nemyslelo na kvalitu výroby a detailní promyšlení veškerých prvků.



Skříň je tak určena spíše pro mladé uživatele, jimž učaroval líbivý casemodding a kteří nemají čas, možnosti a chuť se do něčeho takového pustit sami. Ovšem za všechno se platí a v tomto případě bych raději uvítal rovné čelo bez displeje, zadní část bez plastové mřížky, která mě stejně nepřesvědčila, bočnici bez plexiskla a levných, rádoby kovových lišt. Stejně neméně snadno bych oželel popruhy, jen kdyby se poté více investovalo do kvalitnějšího materiálu a skříň se poté ukázala jako masivní a odolný výrobek, který by byl vhodný k přenášení na oblíbené LAN párty i kvůli něčemu jinému, než je jeho nízká hmotnost. Protože k čemu je nám plexisklo a taška s popruhy, když se skříní stačí někde lehce křápnout a můžeme si plastové nohy jít slepit vteřinovým lepidlem.

Lexe však nelze upřít mocnost chlazení, o něž se stará především trojice 120mm ventilátorů. Ty jsou při svých 1100RPM tiché a ve spojení s rovněž 120mm ventilátorem pevného zdroje také velmi účinné. Celkově tedy nelze tento výrobek jednoznačně schválit, ani odsoudit. Jednoduše záleží na tom, co vy jako zákazník preferujete – design, nebo účelnost. A to již nechám na vás.


Dobré možnosti chlazení
Nepřesvědčivé zpracování
Výbava
Plastové rohy skříně
Displej v předním panelu
Zapojení ventilátorů
Cena v době testování: 3840 Kč s DPH


Za zapůjčení skříně NZXT Lexa děkujeme firmě JSComputers


reklama