reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OCZ ARC 100: levná SSD nové generace

8.10.2014, Jan Vítek, recenze
OCZ ARC 100: levná SSD nové generace
Společnost OCZ se v poslední době rozjela a představila řadu produktů, mezi nimiž je také nová řada ARC 100. Od té můžeme čekat především slušný poměr ceny a výkonu, jak se dnes bude snažit ukázat testovaný 240GB model.

PCMark Vantage x64


Systémový benchmark PCMark Vantage, jehož jednou součástí je i test HDD složený převážně z prostředí aplikací Microsoftu, bude jediným námětem této kapitoly. Jde o následujících 8 dílčích testů, z nichž pak PCMark Vantage určí konečný index pro daný pevný disk či SSD: Windows Defender, Gaming, Windows Photo Gallery, Windows Vista Startup, Windows Movie Maker, Windows Media Center, Windows Media Player, Application Loading. Ty můžeme považovat za alternativu aplikačních testů u h2benchw, které jsme již vypustili.

Po úvodní sérii testů se také podíváme na to, jak s výsledky zamává zaplnění kapacity SSD, a to nejdříve z 50 % a pak z 90 %.
























V nejlepší kondici dokáže ARC 100 dosáhnout velmi vysokého skóre v PCMarku, s nímž pokoří i dražší modely Vector. Jenomže v této kondici nevydrží dlouho, jak již brzy ukáží opakované testy PCMark Vantage.


PCMark Vantage - opakovaný test


Opakovaný test ukázal, že po prvotním průběhu jde výkon dolů, a to v tomto případě poměrně rapidně. Však jsme se dostali téměř na pouhou polovinu původního skóre, a to kvůli velkému poklesu výsledků všech osmi částí testu. Něco podobného se ukazuje při testech všech SSD, ovšem zde je pokles výkonu velmi výrazný.




- OCZ ARC 100 - zaplněný z 0 % - 66 981 bodů




- OCZ ARC 100 - zaplněný z 50 % - 34 965 bodů




- OCZ ARC 100 - zaplněný z 90 % - 34 735 bodů 

reklama