reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OCZ RevoDrive 3 X2: rychlé SSD pro PCIe

7.10.2011, Jan Vítek, recenze
OCZ RevoDrive 3 X2: rychlé SSD pro PCIe
Dnes si vyzkoušíme něco skutečně zajímavého, a sice RevoDrive 3 X2 od společnosti OCZ Technology. Jde o SSD v podobě karty pro rozhraní PCI Express, které slibuje velmi vysoký výkon s datovou propustností až 1500 MB/s!

HD Tune 4.61


Nyní přichází na řadu HD Tune a čtyři sady jeho testů. Jedná se jednak o klasický benchmark měřící čtení a zápis včetně maximálních, minimálních a průměrných hodnot, pak to bude náhodné čtení a zápis, následně čtení a zápis různě velkých souborů na motivy ATTO a nakonec různé testy opět pro čtení i zápis.




benchmark - čtení




benchmark - zápis


V případě klasického benchmarku se ukazují přenosové rychlosti při čtení i zápisu nad 1000 MB/s, i když především u čtení jsou o dost nižší v porovnání se specifikacemi. Dle OCZ má být také využití procesorového času pouze cca 1 %, což se zde také nepotvrdilo, ovšem to pochopitelně záleží na použité platformě a testu.




náhodné čtení




náhodný zápis


Následně bylo vyzkoušeno náhodné čtení a zápis různě velkých souborů, přičemž tyto výsledky v podstatě odpovídaly předchozím měřením. Také jsme se pohybovali na maximálních hranicích kolem 1000 MB/s.




čtení/zápis různě velkých souborů


Tento graf ukazuje výkon SSD RevoDrive 3 X2 v případě čtení a zápisu různě velkých souborů - od 512 B do 8 MB. To je v podstatě obdoba benchmarku ATTO a v tomto případě jsme se dočkali o něco horších výsledků.




ostatní testy - čtení




ostatní testy - zápis


A nakonec to je sada různých testů provedených také pro čtení a následně pro zápis.



reklama