reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OCZ Synapse Cache: SSD, či vyrovnávací paměť?

2.1.2012, Jan Vítek, recenze
OCZ Synapse Cache: SSD, či vyrovnávací paměť?
Po recenzi kombinace SSD a HDD na kartě pro PCI Express RevoDrive Hybrid od společnosti OCZ Technology si dnes představíme něco podobného, ovšem v mnohem jednodušší podobě. Jedná se o samostatné SSD pro software Dataplex, k němuž si zvolíme vlastní HDD.

PCMark Vantage


Systémový benchmark PCMark Vantage, jehož jednou součástí je i test HDD složený převážně z prostředí aplikací Microsoftu, bude jediným námětem této kapitoly. Jde o následujících 8 dílčích testů, z nichž pak PCMark Vantage určí konečný index pro daný pevný disk či SSD: Windows Defender, Gaming, Windows Photo Gallery, Windows Vista Startup, Windows Movie Maker, Windows Media Center, Windows Media Player, Application Loading. Ty můžeme považovat za alternativu aplikačních testů u h2benchw, jejichž výsledky si můžeme nyní potvrdit a zde už můžeme zařadit i výsledky hybridního řešení.


























Výsledky nahoře jasně ukazují, jak výkon ovlivní slušný 1TB pevný disk a obstarožní 320GB model, který již má leccos za sebou. Jak je vidět, rozhodně se vyplatí použít v tandemu s SSD výkonný pevný disk, který v případě, že data nejsou nacachována, poskytne co nejlepší výkon. Ovšem ani s 1TB diskem nebyl Synapse Cache lepší než základní kombinace RevoDrive Hybrid, na čemž se podepsala také velmi výkonná SSD část v tomto zařízení.





Výsledky tedy jasně odpovídají jednotlivým testům a my můžeme díky nim také zjistit, že i když bude spojené SSD s HDD fungovat dobře, stejně se dostaneme jen na cca poloviční výkon samotného SSD, což nás donutí přemýšlet o jiných řešeních.
reklama