reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pasta Arctic MX-4: pokoří konkurenci?

6.10.2010, Jan Vítek, srovnávací test
Pasta Arctic MX-4: pokoří konkurenci?
Dnešním tématem bude test sedmi teplovodivých past od šesti různých výrobců. Setkáme se zde s produkty firem Arctic, Arctic Silver, Gelid Solutions, Primecooler, Noctua a Thermalright. Představí se i nová Arctic MX-4, jež změří své síly nejen se starší verzí.
Zástupcem levných teplovodivých past se stala PC-C100S společnosti Primecooler. Ta je známa svými napodobeninami produktů renomovanějších výrobců a své si s ní užil především Zalman. Pasta přichází zabalena jednoduše v tenkém výlisku zajištěném sešívací sponkou.



Podtitulek této firmy Simply the Best u informovaných vyvolá spíše úsměv než uznání, neboť z dlouholetých zkušeností je nad slunce jasné, že k těm nejlepším opravdu nepatří. Možná si však v našem testu trošku napraví svou reputaci, ovšem mohla by s tím začít především na svých stránkách, které vypadají mírně řečeno zastarale.

Primecooler PC-C100S
Tepelná vodivost
> 7,5 W/(m.K)
Tepelný odpor
< 0,06 °C-in2/W
Hmotnost
0,5 gramu

Tuba s pastou je opravdu malá a obsahuje pouze 0,5 gramu. Samotná pasta je velmi mazlavá a obtížná na odstranění a má barvu stříbrné metalízy. Také je označována za stříbrnou pastu. Tepelná vodivost se pohybuje na nižší hodnotě v porovnání s ostatními testovanými modely a tepelný odpor je na druhou stranu vyšší, a to není výborná výchozí pozice.



Více informací se nedozvíme ani ze stránek výrobce. Nepíše se tam dokonce ani o tom, zda je elektricky vodivá, nebo ne, přičemž u druhého modelu PC-C10S na to výrobce nezapomněl. Raději bych tedy byl při aplikaci PC-C100S obzvlášť opatrný.
reklama