reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Philips 239C4QH: levný, tenký s e-IPS a LED

21.5.2012, Pavel Kovač, recenze
Philips 239C4QH: levný, tenký s e-IPS a LED
Philips se také veze na vlně levných e-IPS monitorů s LED podsvícením. Má tento extrémně levný 23" monitor co nabídnout? Na první pohled ano. Je to hlavně tenký design a přívětivá cena. Uvidíme, jak si povede v našich testech.

Monitor Philips 239C4QH: celkové hodnocení


Všechny testy máme za sebou a můžeme se tak podívat na monitor jako celek. Na první pohled zaujme lesklým designem a dotykovým ovládáním v podstavci monitoru. Jakmile monitor zapnete, zjistíte, že jde o lehce nadprůměrný monitor. A to hlavně v barvách. Jeho barevné podání může působit sice pro někoho trochu studeně, ale pokud se zavede ICC profil, dostanete velmi kvalitní barvy. Dokonce i bez profilu předčí např. S-PLS obrazovku v Samsung S27A850D.

V pozorovacích úhlech jde o naprosto tradiční e-IPS panel s matnou obrazovkou. Není mu tedy co vytknout. V této cenové relaci prostě nic lepšího není.

Odezva je velmi kvalitní a rychlá. Díky rozsáhlému nastavení v OSD menu si lze odezvu nastavit prakticky dle svých představ. Ideální hodnota Faster ukázala, že i OverDrive nemusí znamenat výrazný překmit a monitor předvedl ukázkovou odezvu.

To jsou tedy klady. Zápory jsou asi pro většinu z vás očekávatelné. Hlavní je horší podsvícení, které je však bez výrazných průsvitů, a tak se jedná o stále slušný výsledek. Bohužel kraje jsou výrazně tmavší než prostředek, a tak je výpočet procent neúprosný.

Druhým negativem je horší ergonomie. Ta však vychází z designu a celkového pojetí monitoru. Je to jedna ze základních vlastností, kterou by měl každý před výběrem prověřit. Pokud chcete monitor s dobrou ergonomií, musíte chtě nechtě sáhnout hlouběji do peněženky.





V řeči čísel jde tedy o průměrný monitor, který vyčnívá hlavně v pozorovacích úhlech, barevném podání a odezvě. Pokud se spokojíte s horší ergonomií, jde o velmi slušný monitor.




Monitor je vhodný pro:


1) Hraní her
2) Sledování videa
3) Kancelářskou práci a po kalibraci i občasnou grafiku


Plusy


+ Slušné barevné podání
+ Díky rychlé odezvě málo viditelný dithering
+ Rychlá odezva (a možnosti jejího nastavení v OSD)


Minusy


- Kalibrovat přes OSD téměř nelze (vyvážíte jen bílou)
- Nízký kontrast
- Horší ergonomie


Cena v době testování: cca 4.500 Kč s DPH


Za zapůjčení monitoru Philips 239C4QH děkujeme Philipsu
Jak hodnotíte monitor Philips 239C4QH?
V anketě šlo hlasovat od 21.5.2012 do 21.5.2013. Počet hlasujících: 15
Výborný13 %
Průměrný73 %
Špatný13 %
reklama