reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Philips 241P4QPYE: všeuměl za rozumnou cenu

21.6.2012, Pavel Kovač, recenze
Philips 241P4QPYE: všeuměl za rozumnou cenu
Philips přišel s monitorem, který je zaměřen na poloprofesionální sféru. Slibuje slušné barvy a zajímavou cenu. Dokáže i levný VA monitor konkurovat dnešní vlně e-IPS? Už jen slib plných 8bitových barev je dobrou předzvěstí.

Interpolace obrazu při nižším rozlišení (1280 x 800)


U recenzí je také stále důležitá kvalita interpolace, která může zachránit nejednu hru či starší program. Většina monitorů používá svojí vlastní interpolaci, a není tak třeba spoléhat na grafickou kartu. Stejně tak tomu je i u tohoto monitoru.




- Klikněte pro zvětšení -




- Klikněte pro zvětšení -




- Klikněte pro zvětšení -


Z předchozích obrázků je zřejmé, že kvalita interpolace je zcela průměrná. Ničím neohromí, ale ani neurazí. Moaré je však prokresleno o něco lépe než je běžné a naopak linky jsou více rozmazané. Zkrátka vše má své mouchy i klady.


Regulace jasu


Podsvícení je dnes již standardní W-LED, které poskytuje dobrou spotřebu. Regulovat jas pomocí W-LED podsvícení není až takový problém. Obvykle se zkrátka diody rozblikají, a tím dochází ke snížení jasu. Tentokrát mají diody frekvenci blikání 200 Hz, což pokládám za dostatečné.





Spotřeba


Jak jsem již v předchozím odstavci zmiňoval, tak spotřeba nebude nijak velká. Při maximálním jasu dosahuje hodnoty necelých 30W a při minimálním jasu pouhých 11W.

Spotřeba při 120 cd/m2 je 16,3 W.





Dnes testovaný monitor má světelný výkon 1,53 lm/W.
reklama