reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Philips 248X3LFH: LightFrame pro vaše oči

3.4.2012, Pavel Kovač, recenze
Philips 248X3LFH: LightFrame pro vaše oči
Philips nedávno vydal nové monitory s technologií LightFrame. Tento svítící rámeček kolem panelu má zajistit pohodlné sledování obrazu i za tmy či šera. Jak tato technologie pracuje v praxi?
Technologie LightFrame se ukázala jako inovativní a s potenciálem, ovšem je třeba ji ještě dopilovat. Pokud by výrobce umožnil svícení dozadu za monitor, tak s touto technologií udělá větší díru do světa. Většinu času tak budete mít stejně světelný rámeček vypnutý a rozsvítíte si raději lampičku. Celkově monitor překvapí hlavně podsvícením, které je na takto levný panel velmi dobré. Barevné podání je po srovnání v OSD menu také velmi slušné.

Co se týče odezvy, tak zde je parádní fakt, že lze měnit OverDrive (resp. SmartResponse) v OSD menu a tím si zvolit jeho míru. Zkrátka pokud dáváte přednost velmi rychlé odezvě, ale s překmitem, tak je zde pro vás hodnota Faster či Fastest. Pro nás ostatní je však lepší použít pouze Fast a tím se vyhnout nepříjemným duchům.





Negativní vlastnosti jsou hlavně horší ergonomie a nízké pozorovací úhly. Pokud tyto vlastnosti přehlédnete, tak se jedná o lehce nadprůměrný monitor. Hlavní devízou je odezva a matná obrazovka.



V procentuálním vyjádřením monitor dopadl lehce nad 50 %. Nejvíce ho však sráží ergonomie. Pokud máte stůl přizpůsoben tak, aby byl monitor lehce zvednutý, klidně si dalších 8-10 % připočtěte.


Slušná odezva s možností regulace
Pozorovací úhly vyplývající z technologie
Výrobce se nebojí zkoušet nové technologie
Horší ergonomie
Po kalibraci v OSD slušné barvy
Na TN vyšší cena
Cena v době testování: cca 6100 Kč s DPH


Za zapůjčení monitoru Philips 248X3LFH děkujeme společnosti MMD
reklama