reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Philips 271P4QPJKEB: A-MVA pro filmy

4.3.2013, Pavel Kovač, recenze
Philips 271P4QPJKEB: A-MVA pro filmy
Sháníte velký monitor a pojem "retina" pro vás znamená více škody než užitku? Tak právě pro vás jsou zde 27" monitory s FullHD rozlišením. Pro filmy jsou takřka ideální, navíc dnešní Philips přináší A-MVA technologii, která je zkrátka na video ideální.

Philips 271P4QPJKEB: celkové hodnocení


Jaký je monitor s úhlopříčkou 27", A-MVA technologií a FullHD rozlišením? Inu, při nasazení na video a multimédia jde o slušný kousek, který kazí pouze průměrná odezva a lehce horší barevné podání, doslova volající po kalibraci. V tomto duchu se vlastně nese celá recenze. Ale pěkně popořádku. Velmi kvalitní konstrukce je podpořena slušným stojanem, který poskytuje jak velký zdvih, tak i funkci pivot. Jsou zde však docela kontroverzní tlačítka, která nereagují zcela přesně.

Pokud se podíváme na obrazovou kvalitu, tak zde monitor exceluje hlavně v podání černé a kontrastu. Právě tyto dva aspekty budou asi největším lákadlem pro koupi monitoru. Navíc s docela slušným podsvícením se rázem stává z monitoru ideál pro sledování filmů.

Nejvíce však celý monitor sráží barevné podání, resp. samotný gamut, který se sRGB moc nepřibližuje. Jsou zde jasně vidět problémy se zobrazování modré a zelené barvy.

Přes všechny tyto výhrady se jedná o slušný monitor, a to hlavně s ohledem na cenu. Zkrátka 27", 1920×1080 a kvalitní konstrukce se za cenu kolem 8 500,- jen tak nevidí.


 - základní pohled


V řeči čísel je monitor lehce nadprůměrný. Je to dáno hlavně tím, že ani v jedné disciplíně nepropadl, a to je v dnešní době v podstatě jasná výhra. Pokud tedy hledáte monitor na filmy a máte rádi větší písmo v operačním systému, tak je tento Philips ideální. Pozor však na nepřesné barevné podání.


 - celkové hodnocení


Monitor je vhodný pro:


1) Sledování filmů
2) Běžnou kancelářskou práci


Plusy


+ Vysoký kontrast
+ Dobrá konstrukce a ergonomie
+ Slušné podsvícení
+ Matná povrchová úprava bez špinavého efektu
+ Regulovatelná odezva
 
 

Minusy


- Nepřesný barevný gamut k sRGB
- Odezva v tmavých tónech
- Barevný posun u VA (pozorovací úhly)
 
 
Cena v době testování: cca 8.600 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení monitoru Philips 271P4QPJKEB děkujeme Philipsu.
Jak hodnotíte monitor Philips 271P4QPJKEB?
V anketě šlo hlasovat od 4.3.2013 do 15.11.2013. Počet hlasujících: 7
Výborný14 %
Průměrný57 %
Špatný29 %
reklama