reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Philips 278G4DHSD: 3D s rozšířenou realitou

19.6.2013, Pavel Kovač, recenze
Philips 278G4DHSD: 3D s rozšířenou realitou
Sledujete často filmy? Máte rádi 3D? A co takhle si k tomu ještě přidat Ambiglow? Právě taková téměř ďábelská kombinace přišla s 27" monitorem Philips 278G4DHSD. Jak si ovšem poradí s našimi náročnými testy prozradí až recenze!

Interpolace obrazu při nižším rozlišení (1280×800)


Pokud se podíváme na kvalitu interpolace, tak zde je situace opravdu jednoduchá. Většina monitorů používá prakticky stejný filtr, a tak vlastně podává stejné výsledky. Více vidíte na následujících fotografiích.


 - interpolace linek

- Klikněte pro zvětšení -


 - interpolace textu

- Klikněte pro zvětšení -


 - interpolace moaré efekt

- Klikněte pro zvětšení -


Regulace jasu


Výrobce bohužel nenasadil lineární regulaci jasu, ale spoléhá na klasickou PWM. Frekvence blikání je ovšem pěkných 306 Hz. Okem jej tedy rozhodně neuvidíte. Přesto bychom raději viděli u monitoru modernější lineární regulaci.


 - regulace podsvícení



Spotřeba


Velmi překvapila spotřeba. Vzhledem k tomu, že je Philips 278G4DHSD vybaven dalšími diodami co osvětlují okolí, očekával jsem horší spotřebu. Opak byl pravdou. V přepočtu na světelný výkon dává monitor na frak většině konkurenci. Je to také dáno větší plochou. Zkušenost je zkrátka taková, že větší monitory mají světelný výkon lehce lepší. Například 23" 1080p monitor bude mít obvykle nižší světelný výkon než 27" 1080p derivát.

Spotřeba při 120 cd/m2 je 16,5 W.


 - spotřeba


Dnes testovaný monitor má světelný výkon 1,866 lm/W.

reklama