reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pokračování legendy: Fujitsu Siemens P19-3

13.5.2008, Pavel Kovač, recenze
Pokračování legendy: Fujitsu Siemens P19-3
Ve své době si vysloužil přízeň mnoha uživatelů a dokázal, že i za nízkou cenu lze získat monitor s dobrými barvami a perfektním podsvícením. Ano, byl to FS P19-2 a nyní přichází jeho nástupce Fujitsu Siemens P19-3. Dokáže se prosadit v době, kdy je na trhu opravdu velká konkurence?

Interpolace obrazu při nižším rozlišení (800 x 600)


Interpolace sice není zcela ideální, ale na 19" monitor není až tak kvalitní interpolace ani třeba. Většinu her si stejně pustíte v nativním rozlišení a máte vystaráno. Dnešní konzole v Linuxu jsou také už obvykle dělané pro velké rozlišení, a tak není čeho se bát. Samozřejmě existují hry, které nativní rozlišení tohoto monitoru nepodporují (hodně adventur) a tam se musíme spokojit s jen s průměrnou interpolací.


Interpolace tenkých linek na černém podkladu (Pro zvětšení klikněte)

Interpolace textu je také pouze průměrná. Písmenka jsou tučnější, než by měla být a trošku hůře se čtou. Také okraje jsou dost znatelně rozmazané, což také nepříjemně snižuje čitelnost.


Interpolace textu a jednoduchého obrázku (Pro zvětšení klikněte)

Opět se dostáváme k praktickému testu v podobě interpolace hry Half-Life 2. Můžete si jí všimnout na morovém sloupu, který má znatelně rozmazaný okraj.


Interpolace hry Half-Life 2 (Pro zvětšení klikněte)


Regulace jasu


Regulace jasu probíhá pomocí podsvětlovacích trubic, a tak se nemusíte bát snižování gamutu a špatného barevného podání při nižších hodnotách. Frekvence blikání je pěkných 240 Hz.




Spotřeba


Opět se podíváme na nové měření spotřeby. Maximální spotřeba je velmi příjemných 34 W. Pokud pracujete v noci a snížíte si jas na minimum, tak dosáhnete krásné hodnoty 14,2 W, což je spotřeba některých LCD televizí v stand-by režimu. Spotřeba monitoru ve stand-by režimu je pěkných 1,6 W.
reklama