reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
10.2.2004, Štěpán Mrázek, recenze
Jen málokdy mám tendenci se nad testovaným hardware rozplývat či ho nějak výrazně chválit. LCD monitor Prestigio P153 mě však jednoznačně překvapil originálním řešením podstavce a dokonalým vhledem.
leegio | 12.2.200417:08
Moc vam dekuji za fotografie designu monitoru ale design neni jeho primarni funkce, me o by o mnoho vic zajimali fotografie produkovaneho obrazu aby bylo videt jak moc velke barevne zkresleni mame nastole, to je to tak hrozne ze se neodvazujete zverejnit foto aby vam jeste nekdo nejaky LCD pujcil k testu ???
Odpovědět0  0
noname | 11.2.200420:26
teda tohle je příšerná recenze, respektive to ani není recenze ale reklama. Myslím, že kvalitní technický magazín by se měl věnovat technickým detailům a hodnotit a ne hledět na tabulkové hodnoty. A co to jsou ­"běžné­" úhly pohledu, proč to neříct přesně? Copak jsem na iDnes? Jestli to zkresluje už při nějakých dvaceti třiceti stupních vertikálně v leže, tak je to dost špatné. A když by měl opravdu 15 ms rise+fall, tak si na tom counter strike zahrajete v pohodě, protože to by znamenalo nějaký 67 framě za sekundu a to nemáte šanci poznat. Problém je, že tyhle 15ms jsou vesměs vylhané hodnoty, respektive hodnoty platné třeba jen pro jednu barvu a pro jinou je to třeba až 35 ms a to už je pak opravdu se čmouhama. To samé platí o kontrastu.
Takovouhle rencezi by prostě byl schopen zvládnout kdokoliv s jednou fotkou a parametry. A to je na takovýto výběhový model fakt málo.
Odpovědět0  0
wutangMaster | 10.2.200417:55
Nedokazu pochopit proc recenzujete 15 palcovy LCD? Koho dnes zajima 15ka? Nikoho. Uz se dokonce tato velikost prestava vyrabet, protoze uz oni neni prilisny zajem a vyrobci se soustredi na 17 popripade 19ckovy LCD panely, protoze to je dnes hlavni proud. Tahle recenze naprosto postrada smysl, protoze chtel bych videt
toho troubelina co si v dnesni dobe bude porizovat 15LCD.
Jestli chce vas web trochu zvednout uroven musite nabidnout daleko lepsi recenze­(velmi kladne hodnotim clanek o grafickych bencich ze vcerejska­), aby jste se aspon trochu vyrovnali treba pctunning.cz. Proto zkuste recenzi treba 5ti 19tkovych LCD ci 20­-22 LCD­(coz by bylo velmi zajimave, protoze sem nikde recenzi na ceskem webu na tyhle velke panely jeste nevidel­). Je treba jit jinou cestou nez prumernym nic, ktere slouzi k zaplacnuti mista na webu. Tohle vam nove ctenare neziska!!!!!!
Jeste bych si dovolil vytku k webu jako takovemu. Ten vzhled pusobi dosti stroze, nepekne jakoby zplacnuty na kolene. Doporucuji tvrde zapracovat na vzhledu, protoze prvni dojem dela hodne a novy navstevnik si hned udela obrazek...

Odpovědět0  0
noone | 10.7.200417:22
Já osobně bych rád 15­'­', protože ty mají naprosto bezproblémové rozlišení 1024x768, kdežto s 1280x1024 mohou být někdy problémy. A mít pruhy nahoře a dole taky není nic moc. Kromě toho, 15­'­'LCD je téměř stejně velké jako 17­'­'CRT, což je asi nejrozšířenější typ monitoru.
Odpovědět0  0
Jardus | 19.10.200414:57
to: wutangMaster
např. za takového troubelína se považuji já. Pokud se reálně podíváš na velikost zobrazení v 15­" a 17­" monitoru, pak zjistíš, že 15­" je při rozlišení 1024x768 mnohem vhodnější než 17­" s 1280x1024, to už raději půjdu do 19­" se stejným rozlišením. Takže otázka leží tam, že je spíše 15­" a pak 19­". Toť můj názor...
druhou věcí je dotaz autora, na zanedbatelném rozdílu mezi D­-Sub a DVI. Pane recenzente, když už budete nějaký ten běžný monitor s DVI recenzovat, schválně zkuste zjistit, jak je provedeno DVI zapojení. Budete se divit, ale u 95% monitorů je to tak, že je to jen redukce s D­-Sub, tudíž nemůžete pocítit takřka žádný rozdíl, protože drtivá většina výrobců to švindluje ­(a platíme jen vyšší daň za DVI vstup!!!!!!!!!!!­). Když jsem to zjistil, byl to pro mne šok, ale mnohé to vysvětluje, tudíž dnes považuji absenci DVI vstupu za výhodu!!! ušetřím peníze ­(vyšší daň­), které mi stejně na kvalitě obrazu nepřidaji... :­-­((
Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek (372) | 10.2.200411:16
Díky za informaci ­(a také pochvalu­), právě to opravuji.
Odpovědět0  0
mad maxII (92) | 10.2.200411:06
Docela kvalitní recenze pane redaktore, jenom jste prohodil pojmenovaní obr.4 a obr.5.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.