reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Prestigio Visconte 1300 - na velikosti (ne)záleží...

15.2.2007, Josef Brož, recenze
Prestigio Visconte 1300 - na velikosti (ne)záleží...
Prestigio uvedlo na trh nového zástupce řady Visconte 1300. Notebook Visconte spojuje výkon a mobilitu, kterou nabízí procesor Core 2 Duo T5600 a grafické jádro Intel GMA 950. Zajímavým parametrem nového 13“ modelu je i velmi příznivá cena.
Design notebooku lze označit za velmi jednoduchý. Hlavním cílem bylo dosáhnutí vkusného vzhledu při zachování nízkých výrobních nákladů. Nutno dodat, že Prestigio Visconte 1300 tyto požadavky zcela naplnilo. Určitou eleganci dodává Prestigiu zvláště použití černých plastů. Výrazným prvkem, který „rozjasňuje“ temnou základnu notebooku, je leštěné logo – Prestigio ve středu pod displejem.


Prestigio Visconte 1300

V ostrém kontrastu k černé základně notebooku je vrchní část panelu, kterou tvoří světle stříbrný plast. Displej je tradičně ozdoben plastovým logem. Šířka notebooku je 31,6 cm, jeho hloubka 22,4 cm. Výška notebooku po celé délce nepřevyšuje 3,6 cm. Přestože tělo notebooku tvoří pouze plasty, kvalita materiálu a dílenské zpracování jsou na dobré úrovni. Lze předpokládat, že notebook dobře odolá i méně šetrnému zacházení.


Prestigio Visconte 1300

Pojistka pro zajištění panelu v podstatě chybí. Displej je u základny notebooku přidržován vlastní vahou a samosvorností spojů. Vzhledem k relativně nízké hmotnosti přístroje a malému opotřebení spojů je nutno pro otevření displeje použít obě ruce. V levé části základny přístroje je umístěn panel s diodami, které zobrazují aktivitu a stav notebooku (baterie, WiFi, disk, atd).


Logo Prestigio



Klávesnice a Touchpad


Ergonomii ovládání Prestigio Visconte 1300 lze pochválit. V horní části notebooku se nachází dvě funkční tlačítka pro aktivaci úsporného režimu a ovládání multimediálních aplikací (viz Power Cinema). Klávesnice notebooku je vyvedena v tradiční černé barvě s bílými popiskami. Zdvih kláves je přiměřený – přibližně dva milimetry. Rozložení kláves je v podstatě standardní, jedinou výjimku tvoří panel kláves Home, PgUp, PgDown, End, který je zcela vpravo. Při běžné práci se uživatel proto neubrání občasnému stisku klávesy PgUp, PgDown, místo použití klávesy Enter. Otázkou zvyku je rovněž umístění funkční klávesy Fn vlevo od CTRL.


Klávesnice

Velmi dobře je vyřešen touchpad notebooku. Jeho aktivní plocha je v rovině s plastovým povrchem základny. Prsty proto mohou bez překážky přejíždět po celé ploše touchpadu. Pochválit musím i svislá a vodorovná rolovací „tlačítka“, která tvoří s touchpadem jeden celek. Tlačítka myši jsou dělená a mírně zapuštěná pod povrch přístroje.


Touchpad
reklama