reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Prestigio Visconte 1300 - na velikosti (ne)záleží...

15.2.2007, Josef Brož, recenze
Prestigio Visconte 1300 - na velikosti (ne)záleží...
Prestigio uvedlo na trh nového zástupce řady Visconte 1300. Notebook Visconte spojuje výkon a mobilitu, kterou nabízí procesor Core 2 Duo T5600 a grafické jádro Intel GMA 950. Zajímavým parametrem nového 13“ modelu je i velmi příznivá cena.
Notebooky Prestigio se mohou směle měřit s produkty známějších firem. Nabízí se přímé srovnání se značkami Acer a Asus. Přestože obě jmenované společnosti nabízejí podstatně větší množství modelů, Prestigio se konkurenci vyrovná v kvalitě nabízených notebooků. Testovaný model Prestigio Visconte 1300 ve mně zanechal velmi dobrý dojem. Notebook na první pohled nezaujme líbivým designem, přesto nelze jeho vzhledu upřít určitou eleganci a především propracovanou ergonomii.


Prestigio Visconte 1300


Plasty notebooku nemají žádné speciální povrchové úpravy. Výrobní náklady jsou díky tomu nízké, ale notebook se tím připravuje o jistou míru exklusivity, která je vlastní malým 13“ modelům „značkových“ výrobců. Na druhou stranu, absenci ušlechtilých materiálů (hořčík, uhlíková vlákna) kompenzuje cena, která se pohybuje kolem 31 000 Kč.

Pro výkon notebooku je velkým přínosem použití procesoru Core 2 Duo T5600 s 1,83 GHz. Procesor poněkud brzdí integrovaný grafický čip Intel GMA 950 se sdílenou pamětí. Poněkud průměrný je i širokoúhlý 13“ panel notebooku. Uživatele naopak potěší výstup na TV přes S-Video, který není notebooků s Intel GMA není často k vidění. Prestigio je dodáváno s bohatou software výbavou třetích firem. Znovu připomenu možnost přehrávání hudebních CD, MP3, DVD filmů a prohlížení fotek bez nabootování OS. Vlastní firemními aplikace a utility pro správu notebooku však v podstatě chybí.


Prestigio Visconte 1300

Při běžné práci je notebook poměrně tichý. Ke zvýšení hlučnosti dojde pouze při vysokorychlostním čtení a zápisu DVD disků. Mobilitu zaručují především malé rozměry a hmotnost, která se pohybuje kolem 2 kg. Na závěr lze Prestigio Visconte 1300 doporučit uživatelům, kteří neprahnou po exkluzivním vzhledu a na cestách využijí vysoký výpočetní výkon.


Minimalisticky design
Integrované graf. jádro
Výkon procesoru
Průměrný displej
Mobilita
Audio panel
Cena
Chybí Bluetooth a IrDA
Orientační cena: 31 000,- Kč včetně DPH


Za zapůjčení notebooku Prestigio Visconte 1300 děkujeme firmě Prestigio


reklama