reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ProLink PixelView PlayTV Box3: běžný externí TV tuner

7.6.2005, Štěpán Mareček, recenze
ProLink PixelView PlayTV Box3: běžný externí TV tuner
V dnešním testu se nám představí externí TV tuner od ProLinku. Konkrétně se jedná ProLink PixelView PlayTV Box3, jehož schopnosti jsem si tentokrát měl možnost řádněji prověřit.
Kapitoly článku:
  1. ProLink PixelView PlayTV Box3: běžný externí TV tuner
  2. Bližší pohled na TV tuner
  3. Práce s tunerem a závěr
Doposud jsem se v drtivé většině setkal při instalacích a následném zprovoznění TV tuneru, ať interního nebo externího (připojeného přes USB rozhraní) s menšími či většími obtížemi. Tyto skutečnosti mě pomalu přinutily vyhledat nějakou novou alternativu, jež by tyto průvodní jevy odstranila, samozřejmě bez újmy na celkové funkčnosti. A tato alternativa je zde. Jedná se o externí TV tuner bez nutnosti instalovaní jakýchkoliv ovladačů do systému. Tím pádem se tato varianta vyhne různým nekompatibilitám ze stran grafických karet či slotů na základní desky. Nese to s sebou i jiné výhody například možnost sledovat televizní vysílání bez nutnosti zapnutí vašeho PC, pouze s připojeným monitorem nebo jiným zobrazovacím zařízením. Na druhou stranu je tato vlastnost vyvážena nemožností pořizování záznamu do PC jen za pomocí tuneru. Pro zaznamenávání signálu se dá použít například grafická karta s ViVo konektorem nebo střihová karta s patřičným vstupem.

Samotný tuner působí svěžím dojmem. Jedná se o box obdélníkového tvaru v mechanicky odolném stříbrném provedení. I přes jeho malé rozměry jsou všechny vstupní i výstupní konektory uspořádány přehledně po stranách, což výrazně usnadňuje přehled o aktuálním zapojení. Vlastní názor na PixelView PlayTV Box3 si můžete udělat z následujících obrázků.










Obr. 1 až 4 – foto galerie ProLink PixelView PlayTv Box 3
klikněte pro zvětšení

Balení

V útrobách balení se kromě samotného tuneru ukrývá kupka příslušenství zajištující jeho základní „životní“ funkce. Vezměme si je tedy popořadě. Největším „cvalíkem“ je bez pochyb AC adapter, jehož váha do značné míry dokáže ovlivnit náklon celého balení během transportu. Další součástí podle velikosti je dálkový ovladač napájený dvěma tužkovými bateriemi typu AAA, které jsou rovněž součástí balení. Stejně tak jako většina tunerů tak i tento se neobejde bez kabeláže (v současné době již existuji bezdrátová, cenově přístupná řešení, ale většinou se potýkají s rušivými vlivy prostředí, což má za následek zhoršení kvality během přenosu) zajišťující přenos obrazu a zvuku.

Pro přenos obrazu je zde přibalen VGA kabel typu M/M o délce 1m, což není zrovna moc, ale jak se říká lepší než „drátem do oka“ :-) Osobně jsem nakonec použil delší stíněný VGA kabel z vlastních zásob. Dále balení obsahuje speciální Multi kabel a RGB kablík, diky jejich kombinaci lze přenášet obraz i zvuk například do videa nebo DVD rekordéru. Posledním kabelem je audio kablík, jehož funkci je asi zbytečné zde popisovat.

Poslední, avšak ne méně důležitou součástí, je velmi přehledně a názorně zpracovaný manuál bez zbytečného sáhodlouhého popisování zbytečností. V tomto případě musím vyslovit výrobci pochvalu, i když zde není k dispozici cz varianta. Snad příště. Veškeré tyto příslušenství s tunerem jsou pak uloženy v elegantním balení i s uchem usnadňujícím přenos.


Obr. 5 – Příslušenství
klikněte pro zvětšení



Obr. 6 – Balení
klikněte pro zvětšení
reklama