reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

QNAP TS-879 Pro: firmware 3.5 se ukazuje

6.10.2011, Jan Vítek, recenze
QNAP TS-879 Pro: firmware 3.5 se ukazuje
Společnost QNAP minulý měsíc ohlásila nová zařízení NAS pro náročné zákazníky, kteří žádají mnoho úložného prostoru a také vysoký výkon. Jedním z nich je i osmidiskový model TS-879 Pro, jenž je založen na výkonné platformě Intel s 3,3GHz CPU Core i3.

QNAP Finder


Nejjistějším způsobem zprovoznění tohoto NAS serveru je instalace utility QNAP Finder, která jej vyhledá v lokální síti bez ohledu na to, zda má nakonfigurované síťové připojení správně, nebo ne. Tato utilita pak ve svém hlavním okně zobrazí všechny nalezené NAS servery značky QNAP a my pak můžeme pomocí různých nástrojů provést jejích síťovou konfiguraci včetně mapování síťových disků.



Jinak se ale odminula nic nezměnilo, takže stále tu máme český překlad z celkem zásadními chybami (viz odkazovaný článek). Nejsou to ale chyby, které by uživatelům nevládnoucím cizím jazykem zcela znemožnily použití tohoto produktu, spíše nám to v některých případech znepříjemní.

Po zadání nastavené IP adresy do webového prohlížeče se objeví základní obrazovka, kde můžeme již přepnout na češtinu, která ani zde není dokonalá a pak tu je lišta s odkazy na různé služby a možnosti. Mezi ně patří Administrace pro všemožná nastavení serveru, Web File Manager otevírající samostatné okno s webovým souborovým manažerem, Služby zákazníkům nás jednoduše odkáží na webovou podporu firmy QNAP, QNAP Wiki zase otevře stránky QNAPedia Community Wiki, kde budeme hledat pomoc a nakonec tu je pod odkazem Fórum QNAP odkaz na diskuzní fóra, kde se můžeme dohadovat s ostatními uživateli.



Vše jmenované už známe z předchozích recenzí modelů TS-259 Pro+ a TS-459 Pro II, takže není důvod, abychom si zase procházeli celou nabídku. Stejně jako u poslední recenze modelu TS-459 Pro II, kde byl nový firmware 3.4, si nyní ukážeme, co přináší další verze firmwaru 3.5 (build 0815T). V tomto článku ostatně jde především o její představení a že tak činíme pomocí osmidiskového NAS serveru pro podniky, to už je jen třešnička.



Přihlásíme se tedy pomocí výchozího účtu admin/admin do prostředí webové konfigurace, kde se porozhlédneme a v příštích dvou kapitolách budeme prezentovat novinky aktuálního FW.
reklama