reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

RoyalTek RTW1000 – Levná navigace pro nenáročné

22.8.2006, Pavel Bureš, recenze
RoyalTek RTW1000 – Levná navigace pro nenáročné
Dnes se podíváme na u nás nepříliš známé PDA RoyalTek. Uživatele zhýčkané novým systémem Windows Mobile 5 nejspíše nezaujme, ale jako navigace, či organizér může být RoyalTek dobrou volbou. Navíc se tento model prodává za poměrně přijatelnou cenu.
GPS přijímač RoyalTeku je možné ovládat přímo z Today obrazovky. Ve spodní liště se nachází ikona indikující stav GPS (červená = vypnuto, zelená = zapnuto) . Po kliknutí na ikonu si můžete vybrat, zda si přejete GPS aktivovat nebo naopak deaktivovat.

Na spodní liště Today obrazovky nalezneme ještě jednu ikonu. Ta představuje program Battery Meter, který uživateli sdělí stav nabití akumulátoru. Bohužel, údaj není zobrazen v procentech, ale dočkáte se pouze slovního ohodnocení (např. HIGH). Battery Meter dále ukáže, zda je zapnuto GPS či připojena nabíječka.

Oproti dnes prodávaným kapesním počítačům s Windows Mobile obsahuje RoyalTek ještě Microsoft Reader. Jedná se o relativně propracovaný program pro čtení elektronických knih. Microsoft Reader podporuje technologii vyhlazování písma ClearType, takže si nižšího rozlišení displeje skoro nevšimnete. Program je propojen s elektronickým obchodem, takže pokud nemáte co číst, můžete si patřičnou literaturu zakoupit přímo z PDA.


RoyalTek obsahuje také zálohovací program. V aplikaci si můžete vybrat, které z dodávaných programů (včetně jejich dat samozřejmě) budou zálohovaný a do kterého umístění. Aplikace Backup Restore dále umožňuje zálohovat automaticky, a to buď ve zvolenou dobu nebo při nedostatku elektrické energie. Zálohovací program prošel naším testem bez ztráty kytičky, po hardresetu a následné obnově fungovaly všechny aplikace.

reklama