reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

RoyalTek RTW1000 – Levná navigace pro nenáročné

22.8.2006, Pavel Bureš, recenze
RoyalTek RTW1000 – Levná navigace pro nenáročné
Dnes se podíváme na u nás nepříliš známé PDA RoyalTek. Uživatele zhýčkané novým systémem Windows Mobile 5 nejspíše nezaujme, ale jako navigace, či organizér může být RoyalTek dobrou volbou. Navíc se tento model prodává za poměrně přijatelnou cenu.
RoyalTek RTW1000 se stal možná prvním zařízením, které jsme testovali, jemuž nemáme co vytknout. Hardwarová výbava ani design na dnešní dobu neoslní, ale vzhledem k velmi nízké ceně nového přístroje (Koracell nabízí PDA použité při testu za 5 399 Kč s DPH) se jedná o velmi dobrou koupi pro začátečníky a nenáročné uživatele.

Kromě běžných PDA funkcí, které RoyalTek bez obtíží zvládá, musíme pochválit i navigační schopnosti. Přestože je zařízení vybaveno GPS se starším čipem Sirf Star II, díky anténě s vysokou citlivostí je použití v automobilu provázeno jen občasnými výpadky. Nalezení dostatečného množství satelitů trvá 5-15 minut, ve většině případů ale nemusíte čekat méně než 10 minut. Potěšující je rovněž fakt, že např. po vyjetí z tunelu dojde k započetí navigace za 5-10 vteřin.



Doba výdrže PDA je spíše průměrná. Při zapnutém GPS se RoyalTek dožaduje energie po cca 200 minutách, při běžné práci vydrží asi o hodinu déle.

RoyalTek RTW1000 můžeme doporučit všem zájemcům požadující levné PDA kombinované se satelitní navigací. Vzhledem k ceně zařízení jsou schopnosti přístroje obrovské a RoyalTek najde uplatnění jako rodinné PDA nebo jako navigace v automobilu, který není příliš využíván.

PDA k otestování zapůjčil Jamicon, děkujeme. Distribuci v ČR zajišťuje Koracell.



Doporučená koncová cena zařízení v době psaní recenze činí 6 900. PDA je možné pořídit včetně navigačního softwaru Destinator 6 za 9 990 Kč. Všechny ceny jsou včetně DPH.
reklama