reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung 214T - poloprofi jednadvacítka

15.3.2007, Pavel Kovač, recenze
Samsung 214T - poloprofi jednadvacítka
Pokud hledáte velký LCD panel s klasickým poměrem stran, tak prakticky jediná volba pro vás je velikost 21". Dnes testovaný panel je vyroben technologií S-PVA s dobou odezvy 8ms, kontrastem 900:1 a pozorovacími úhly 178° v obou směrech. Monitor láká hlavně možností šestiose seřizovat barvy.

Interpolace obrazu při nižším rozlišení (1024x768)


Interpolaci tento monitor zvládá na jedničku. Tenké linky jsou pěkně prokresleny velice dobře, nešednou a na hranách jsou dostatečně ostré.


Interpolace tenkých linek na černém podkladu (Pro zvětšení klikněte)

I text není pro monitor žádný vážný problém. Ani při pohybu s textem nedochází k poblikávání a podobným nepříjemným jevům. Je vidět, že Samsung použil kvalitní čip a nejedná se o žádné ořezávátko.


Interpolace textu a jednoduchého obrázku (Pro zvětšení klikněte)

U takovéhoto monitoru budete asi celkem běžně používat interpolaci ve hrách, protože 1600x1200 je rozlišení, co zvládnou jen hodně výkonné grafické karty a takové 1024x768, nebo 1280x1024 (jiný poměr stran) uvidíte velice často. Při spuštění hry Half-Life 2 v 1024x768 nenarazíte na žádný vážný problém. Samozřejmě nemůžete očekávat kvalitu jako u nativního rozlišení, ale zkrátka Samsung si zde poradil velice dobře.


Interpolace hry Half-Life 2 (Pro zvětšení klikněte)


Regulace jasu


Regulace jasu probíhá za pomoci podsvětlovacích trubic, takže nepřicházíte o počet barev jako v případě softwarové regulace. Frekvence blikání je slušných 320Hz.

reklama