reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung 2233BW - 22" novinka v testech

12.8.2008, Pavel Kovač, recenze
Samsung 2233BW - 22" novinka v testech
Máme tu další 22" model od Samsungu, tentokrát je to zbrusu nový kousek, a tak máte náskok před koupí a již budete vědět, jaký monitor je. A protože již delší dobu nebyla žádná inovace metodiky, tak v této recenzi naleznete jednu novinku.

Interpolace obrazu při nižším rozlišení (1024 x 768)


V OSD menu lze nastavit zachování poměru stran, a tak i postarší hry a konzole budou zobrazeny správně. I již tradiční Samsung interpolace se zde projevila a v podstatě nelze v poslední době spozorovat rozdíl mezi Samsung monitory.


Interpolace tenkých linek na černém podkladu (Pro zvětšení klikněte)

Písmenka jsou sice lehce rozmazaná, ale vesměs jde o tradiční Samsung interpolaci.


Interpolace textu a jednoduchého obrázku (Pro zvětšení klikněte)

Ani hry na tom nejsou vůbec špatně. Nemusíte se tedy ničeho bát. Zkrátka typický Samsung.


Interpolace hry Half-Life 2 (Pro zvětšení klikněte)


Regulace jasu


Regulace jasu probíhá pomocí podsvětlovacích trubic, a tak se nemusíte bát snížení gamutu a špatného barevného podání při nižších hodnotách. Frekvence blikání je nadprůměrných 308 Hz, oči vás tedy rozhodně bolet nebudou.




Spotřeba


Co se týče spotřeby, tak výrobce se honosí 0,3W spotřebou v stand-by režimu. Bohužel jsem zaznamenal takovou nepříjemnou věc: monitor se sám od sebe nevypíná. Pokud přestane grafická karta vysílat signál, tak monitor zobrazí zprávu „zkontrolujte kabel“ a tu zobrazuje klidně celý den. Nejspíš je to chyba softwaru a v budoucích verzích to bude opraveno, ale je to jistě nepříjemná záležitost. Spotřeba při minimálním jasu je 13 W a maximální spotřeba dosahuje pěkných 38 W. To vzhledem k velikosti panelu považuji za velký úspěch.
reklama