reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung 225BW - hrdý zastánce 22"

7.5.2007, Pavel Kovač, recenze
Samsung 225BW - hrdý zastánce 22"
V poslední době jsme se věnovali hlavně 19" modelům v rámci megatestu, a tak přišel čas vrátit se i k jiným modelům. Dnes to bude 22" Samsung 225BW se širokoúhlou obrazovkou, 5ms GtG odezvou a dynamickým kontrastním poměrem 800:1. Výrobní technologie je v tomto případě TN, tak se pojďme podívat, co z ní Samsung dokázal dostat.

Pod kapotou


Rozebrat monitor není vůbec žádný problém, a tak se podíváme na elektroniku i samotný panel. Samsung tentokrát použil elektroniku od firmy Genesis. To je trošku nezvyklé, protože obvykle používá svojí MagicColor, která spolupracuje s ovládacím softwarem v PC (Win). Každopádně ve výsledku to na obraze bude asi i trošku znát, protože elektronika Genesis nezpracovává obraz obvykle tak dobře jako Samsung. Samozřejmě hodně záleží na samotném naprogramování, takže nepředbíhejme.


Ovládací elektronika (Pro zvětšení klikněte)

Ze štítku snadno vyčteme, že se jedná o TN panel z dílny CHI MEI Optoeletronics s označením M220Z1-L01 v revizi C1.


Štítek identifikující panel


OSD menu


OSD menu je dostatečně obsáhlé a na technologii TN naprosto postačuje. Trošku mě sice zarazily položky u regulace gamy, kde jsou pouze označeny jako Mode 1 až 3. To opravdu uživateli mnoho neřekne. Ruční regulace barev zde však je, a tak se nemusíte bát, že si monitor nepřizpůsobíte svým světelným podmínkám/tiskárně atd.



Samotné OSD menu je vyfoceno na následujícím obrázku.


Náhled OSD menu
reklama