reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung 226BW - 22" mánie pokračuje

28.5.2007, Pavel Kovač, recenze
Samsung 226BW - 22" mánie pokračuje
Nedávno jsme testovali 22" ViewSonic, ještě předtím to byl 22" Samsung a dnes se podíváme opět na Samsung, který je nástupcem modelu 225BW. Oproti tomu má 226BW nižší odezvu, kontrast je udáván jako 3000:1 (avšak dynamický) a v neposlední řadě monitor dostal i nový kabátek.

Interpolace obrazu při nižším rozlišení (1280x720)


Interpolace není až tak povedená, ale není ani tak špatná. Samsung byl vždy v interpolaci dobrý, ale tento monitor je pouze průměrný. Tento jev způsobuje elektronika Genesis, která se dává do spousty monitorů. Interpolace tenkých linek vykazuje lehké zešednutí a rozmazání okrajů samotných linek. Stále se však dá na obraz celkem dobře dívat.


Interpolace tenkých linek na černém podkladu (Pro zvětšení klikněte)

I interpolace textu na tom není až tak dobře. Například písmenko "N" je výrazně tučnější, než by mělo být, naopak "L" je až nepříjemně tenké. Inu nic není dokonalé.


Interpolace textu a jednoduchého obrázku (Pro zvětšení klikněte)

Interpolace hry Half-Life 2 poskytuje opět pouze průměrné výsledky. Samozřejmě v dnešní době není problém si zapnout nativní rozlišení, nebo nechat ovladače grafické karty zachovávat obraz v 1:1 (pixel na pixel) a tedy bez interpolace.


Interpolace hry Half-Life 2 (Pro zvětšení klikněte)


Regulace jasu


Díky HW regulaci jasu pomocí podsvětlovacích trubic můžete zapomenout na snižování gamutu. Při 100% jasu trubice neblikají, postupným snižováním jasu dochází k rozblikání na 160 Hz a tím i postupné regulaci intenzity svítivosti.

reklama