reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung 226cw: další 22" LCD v testu

2.10.2007, Pavel Kovač, recenze
Samsung 226cw: další 22" LCD v testu
V poslední době není o 22" LCD monitory nouze. Na našem serveru by mohla být celá tlupa recenzentů jen na monitory a stejně bychom to asi nestíhali. Dnes se podíváme na Samsung 226cw, který má extrémní dynamický kontrast 3000:1 a udávanou dobu odezvy 2 ms.

Interpolace obrazu při nižším rozlišení (1280x800)


Pověstná dobrá interpolace monitorů Samsung se dnes neukázala v tom nejlepším světle. Daleko lepší interpolaci poskytuje grafická karta NVIDIA GeForce 7900 (a jistě všechny vyšší řady). Linky jsou výrazně rozmazané a lehce zešedlé.


Interpolace tenkých linek na černém podkladu (Pro zvětšení klikněte)

Interpolovat text také není pro monitor žádný med, a tak se raději spolehněte na interpolaci pomocí grafické karty. Některá písmenka jsou špatně čitelná, naštěstí však monitor neztučňuje některá písmenka a všechna jsou rozmazaná stejně.


Interpolace textu a jednoduchého obrázku (Pro zvětšení klikněte)

U hry Half-Life 2 si můžete všimnout okrajů sloupu, který není zrovna dvakrát dobře prokreslen. Některé textury jsou trochu rozmazané a nepůsobí to dobře. Opět zde platí: zapněte interpolaci v ovládacích panelech grafické karty.


Interpolace hry Half-Life 2 (Pro zvětšení klikněte)


Regulace jasu


Podsvětlovací trubice blikají frekvencí 195 Hz a tím jsem vlastně i prozradil to, že jas je regulován pomocí podsvětlovacích trubic. To jistě uvítáte, protože nedochází ke snižování gamutu.





reklama