reklama
Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty
Chlazení a skříně
Ostatní
Periférie
Procesory
Storage a RAM
Základní desky
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Digimanie  |  TV Freak
Svět mobilně  |  Svět audia
11.4.2006, Pavel Kovač, recenze
V poslední době se výrobci soustředí na širokoúhlé monitory, občas se však vynoří i klasický (5:4). Spousta uživatelů stále tento formát zastává a je pravda, že pro práci v OS se může hodit více. Právě takový je dnes recenzovaný Samsung 940Fn s MVA technologií.
Mildan_shw2 (1) | 1.2.200711:01
Mám dotaz.Nejde mi nastavit rozlišení na 1280x1024 , pokud ho zadám, opět se mi samo nastaví zpět na 1024x768.Čím to ? Díky za pomoc.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Druid | 20.1.200720:38
Je to parádni kousek, polohovani, pivot a magic color fce jsou úžasný. Hry taky bez problémů. Quakeři co si myslí, že jen crt je pro ně to pravý se pletou. Dobře investovaný peníze.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
D_V_D | 11.1.200721:56
používám i funkci Pivot. Redakce v recenzi píše, že má špatné pozorovací úhly. A nemá. U Pivotu by to byl velký problém. Což není. Je to fakt v poho. Dost to využívám. Podsvětlení displeje, filmy, hry jsou bez problému. Jiné rozlišení než 1280x1024 tak jako u ostatních LCD není moc ostré. U her si toho ale nevšimnete.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
sly666 | 20.1.200720:50
To podsvícení není moc dobrý.Na černém podkladu­(např. film­) je hodně výrazné. Asi jediný mínus,jinak je bezva.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Johnny2 | 12.5.200610:11
A musim rict, ze recenze odpovida. Jsem velmi spokojen.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
duci (1) | 3.5.200613:59
Ma niekto Samsung 940BF alebo 960BF ide o 2ms a 4ms LCD paneli. Ake su popiste? Chcel by som si kupit 1 z nich avsak neviem ktory. Viem ze maju staru technologiu TN ale maju 4 ms resp. 2ms obnovu takze by to malo byt OK. Mate niekto niektory z tychto 2 modelov. Potrebujem poradit co sa tyka farieb, rychlosti, a pod.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
antimajki | 16.8.20060:19
940 i 960 jsou TN­-ka, copak neumis cist, staci se podivat o dva radky vys. Takzejedine PVA­/MVA.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Odyssea (1) | 16.8.200612:46
nechci ti šahat do svědomí, ale Samsung SyncMaster 940FN rozhodně TNko není...koukám na něj...:­) a skoro bych dal ruku do ohně že ty 960ky taky TNka nejsou.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
dancyber | 16.10.200616:11
www.prad.de ­- tam su vsetky skutocne parametre takmer vsetkych vyrobcov LCD panelov. Pre cloveka, zaujimajuceho sa o kupu LCD, absolutne nevyhnutna navsteva tohoto webu!
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Kobus (7) | 2.5.200614:23
Mám dilema mezi těmito LCD a koupit si můžu jen jedno :­-­(
LG je sice TN, ale dle testu na PCT velmi dobré. Vyplatí se připlatit cca 1k,­- a mít MVA v podobě 940Fn??? Použití filmy, hry ....
Dík za reakce
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
odyssea777 | 1.6.200615:40
mám naprosto stejný problém, jen trochu nerozumím TN a MVA..z článku mi vyšlo že TN je jednoznačně lepší, ale je možný že si to myslím špatně. Asi před dvouma dnama vylezla nová verze LG L1970HR­-BF. Je to trochu lepší verze. Bohužel nikde nemůžu najít žádnou recenzi. Nicméně parametry jsou dech vyrážející kontrast 2000:1 s odezvou šedá ­- šedá 2ms..To už jsme trochu v říši snů. Každopádně jestli je to pravda, tak je samsung bez šance a cenový rozdíl oproti samsungu je + 300kč bez DPH
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
jaroo | 25.6.200614:37
mam LG L1970HR­-BF­(2ms­-GTG­)­- jas,kontrast musim mat na 25%­-inak ma oslnuje....co sa rychlosti tyka­( a preto som to kupoval­)­-ja tam vidim zotrvacnost pri rychlom otoceni­- dost vyraznu­-takze ziadny zazrak­-ovsem mam to na 1280x1024,takze mozno karta uz nestiha­(R9800­)­-ale skor je to proste monitorom,nemienim si nic nahovarat
Na druhej strane ­- som sice vasnivy hrac,ale nie fanatik:­-­),takze vacsinu vasu je to o inom nez rychlych scenach a ten pocit oproti mojej CRT 17­" je neporovnatelny.Dost mozne ,ze to mohol byt lacnejsi monitor­-ale co uz.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
odyssea7777 | 26.6.20068:53
taky jsem si kupoval LGčko, a musím říct že jsem byl více než zklamaný. Krom toho že se na mě hned rozzářil červeně jeden vadný pixel, jsem musel monitor stále přenastavovat ­(při práci v oknech, při přehrávání filmů, pouštění televize, při hrách...­). Nikdy jsem nedosáhl správné barevné konstalace. Buďto byly barvy přesycené, nebo vybledlé. Prostě opruz. Dále bych zmínil pozorovací úhly. Pro lidi, kteří LCDčko používají nejenom k tomu že sedí přímo před ním, ale občas si pustí filmek a chtějí si k tomu třeba lehnout, více než toto lcdčko nedoporučuji. Povedlo se mi naštěstí toto LCDčko vydobropisovat a teď koukám na zlatej Samsung 940FN. Pozorovací úhly skvělé, ve hrách bez chybky ­(žádného většího rozmazávání jsem si nevšiml, hraju Oblivion a NFS MW­). Upozorňuju, že jsem přecházel z 19­"CRTčka, takže bych si nějakého rozmáznutí určitě všiml. Obraz je nádherný.Vadný pixel jsem neobjevil a i kdyby byl stejně si ho všimnu jen těžko, páč narozdíl od TN technologie vadný bod nesvítí.
Takže abych to shrnul LG rozhodně ne. Samsung ano. Nebo lépe řečeno TN technologie je na <->. MVA­/PVA rulezzz
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
jaroo | 26.6.200611:05
len dodam, ze pri Half2­-Episode2 to rozmazanie je nepatrne­-predchadzajuce hodnotenie je zo Silent Hunter 3­-ale to mozno suvisi aj s tym, ze SH3 je povestny zrut pameti a nejake cukanie bolo aj na CRT­(800x600­)...

vadny pixel mam aj ja­(taka nesvietiaca skvrnka­)­- viditelny len na cervenom­(zltom­) pozadi­-to mi az tak nevadi­-vsimol som si az pri teste s cervenou plochou
-pozorovacie uhly ma netrapia­-inak ako priamo na monitor nepozeram,takze toto kriterium ja nevnimam
-farby­- mne sa pacia:­-­),ale to je velmi subjektivne
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
jaroo | 27.6.200618:31
no a do tretice­- dal som do grafiky novy driver­(mal som tam asi polrocny,ak nie viac­) a je po trhani a mazani :­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
marionova (1) | 30.4.200621:50
čo by ste mi odporučili, neviem sa rozhodnuť či 940FN alebo AL1952?
nikde som nenasiel niečo na AL1952, ma niekto nejaku skusenost s tymto Acerom?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jaroslaf | 27.4.200623:08
Mám LCD monitor SAMSUNG SyncMaster 940B. Recenzovaný monitor je 940Fn, existují myslím ještě jiná písmena za 940. Dotaz laika ­- jaký je mezi nimi rozdíl? Podle fotografií je ten můj 940B vzhledově naprosto stejný.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Ar@gon (12) | 28.4.200618:08
rozdíly jsou docela markantní teda v technologii a tím se odvíjí i ostatní parametry tak třeba BF je TN technologie, FN je MVA, MW je teda úplně jiný rámeček a je to TN technologie
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Dreamer8 | 15.4.200622:14
Chcem sa spytat nakolko nie je dokonale. Je to pozorovatelne ludskym okom? Kde presne to je a ako vyrazne to je? Mne velmi vadi ked nieco ­"vycnieva­", viem ze by mi to vadilo, takze chcem vediet ake zle to je. Vdaka
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
biladira | 12.4.200611:45
Chtelo by to trosku srovnat s modelem Samsung 930 BF kterej ma sice TN+film ale 4ms...
zatim z vasi recenze jsem nasel rozdil akorad v prouzkovani barevneho prechodu u 930BF...
Tyto 2 LCD jsou cenově prakticky sejné ..uz jsem byl rozhodlej pro 930 BF ale tedka teda nevim..
skoda ze 930BF nema novejsi technologii...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
mrozu | 12.4.200613:17
930BF je TN ­- horsi barvy, horsi pozorovaci uhly, horsi kontrast...ber jednoznacne tenhle.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
marek1115 | 12.4.200616:50
farba, uhly, jas je jasne ale jak su na tom s rychlostou...? zo slov recenzie v hrach a filmoch sa zdaju rovnako rychle no co hovoria tie cisla priemer
u 930BF g2g: 31,7ms a idealna: 9,2ms a
u 940FN g2g: 20,5ms a idealna: 30,6 tomu mam jak chapat? v hrach a filmoch sa ten rozdiel nepostrehne? a jaka to je idealna odozva? diky
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
schali | 13.4.200611:15
zalezi co hrajes. pokud online 3D pařby tak ber 930BF, urcite bude vyrazne rychlejsi, ostatne vsechny monitory TN 8ms a min budou zrejme rychlejsi nez jakykoli MVA­/PVA panel.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Pavel Kovač (1033) | 13.4.200613:04
Zde nemohu souhlasit. MVA­/PVA panely jsou vyrazne rychlejsi pri stejne udavane odezve jako TN ­(tzn. 8ms TN je daleko pomalejsi nez 8ms MVA­/PVA­). Temer bych si dovolil tvrdit ze spousta 16ms MVA panelu je podobne rychla jako 8­-10ms TN. Jde o to ze TN maji dosti nevyrovnanou odezvu v ruznych tonech, oproti tomu MVA­/PVA ji maji vyrazne lepsi. Jeste lepe natom je S­-IPS, ale to uz je jina cenova relace.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
schali | 13.4.200623:29
mel jsem doma S­-PVA panel P19­-2 a odezva se vubec nedala srovnat se Samsungem 940B 8ms, rozdil v odezve byl doslova propastny.Priznam se ze je mi celkem jedno jak moc je odezva pri mereni vyrovnana, dulezitej je vyslednej dojem pri hrani a ten byl u TN 8ms o 100% lepsi.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
marek1115 | 17.4.200619:39
takze 940Fn nebude velmi pomalsi ako 930BF hej? a aj ked bude trochu pomalsi myslim si ze to za lepsie farby a bez pruzkov a dithering to stoji nie? :)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
r@ko | 12.4.20063:27
Zaujimalo by ma aj porovnanie s 970P, o ktorom tiez uvazujem. Viete sa k tomu niekto vyjadrit ?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
sparkle | 12.4.200610:41
Porovnat nemůžu, ale 970P mám od vánoc a jsem s ním po všech stránkách spokojen.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
bh | 1.6.200620:19
A co podsviceni > V recenzich 970P v tomhle smeru nedopadla uplne dobre. Vaham mezi S1910 ­(bojim se udajneho vrceni­) a 970P ­(trochu pochybuju prave z duvodu toho podsviceni)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Lord_Lojza | 11.4.200622:03
nebudu to tady rozmazavat ale sou lidi, kteri nemaji PC jen na hdy a potrebuji kvalitni obraz .... Ja konkretne vybiram nejlepsi variantu sirokouhleho LCD nejmene 20­", ktery se k me praci hodí. Mam sice uz tak nejak vybrany ale neuskodi se kouknout po necem novym a mozna i lepsim. Velice se mi tyhle recenze libi a rad je procitam ...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Duk | 11.4.200619:16
Zajimalo by mne jak je regulovany jas ci podsvetlenim a nebo lcd, a v jakem rozsahu tim podsvetlenim.To by mnelo byt take napsane v testu, podle mne je to dulezity udaj. Nastaveni Gama korekce hybe s LCD nebo grafikou? diky
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Duk | 12.4.20069:54
tak to gamu jsem uz pochopil, ale prosil bych to ifo jak je to s jasem ci je regulovan podsvetlenim. Napriklad u HP1955 je to delane tak ze v rozmezi 50­-100 je regulace podsvetlenim a 0­-49 LCD ,Belinea 101920 ta ma vcelem rozsahu podsvetlenim.
V jakem vrezimu­(nastaveni lcd,normal nebo zapnuta magiccolor on­) byl delanej test toho LCD. dekuji pokud mozno za rychlou odpoved
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Duk | 13.4.200614:18
Pane Pavel Kovac mohl by jste se vyjadrit k me otazce? Dekuji
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Pavel Kovač (1033) | 13.4.200614:45
Pardon, jiz jsem tu odpovedposilal, ale jak ted koukam tak se neodeslala :­-­(
Vsechny fotky v recenzi jsou v rezimu normal. Rezim MagicColor celkem dosti ­"zidealizoval­" barvy ­(tzn dost vyrazna pasterizace­). Pro nejake uceli to muze byt prinosne, ale pokud pozadujete verne barvy, tak je nejlepsi rezim normal.
Ohledne jasu. Jiz brzi se o teto problematice dovite vice. Testovany monitor mel regulaci jasu pomoci podsviceni.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Duk | 13.4.200615:00
VELMI DEKUJI za odpoved, byt ne rychlou. regulaci jasu v celem rozsahu nebo jako HP1955? ­" Jiz brzi se o teto problematice dovite vice. ­" Doufam ze driv nes ho koupim. presto jeste jednou dekuji
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Duk | 13.4.200615:30
jen dodatek, ne vsechny samsungy umi regulaci jasu podsvetlenim.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Duk | 24.4.200617:29
Dnes jsem skousel regulaci jasu na LCD SM 940BF a podsvetlenim byla od 50­-100 v tomto rozsahu byl rozdil minimalni a pak LCD od 0­-49. predpokladam ze 940Fn bude natom stejne,tak ze nic moc :(
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Duk | 28.4.200614:31
tak pane Kovac tak vam moc pekne dekuji. monitor mam na stole a regulaci jasu podsvetlenim nema ZADNOU!!!
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Pavel Kovač (1033) | 29.4.20060:33
Mohl byste upresnit? Jas vam regulovat nelze na monitoru vubec, ci jakto je?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Duk | 29.4.20069:35
Regulovat jas se da,ale ne intenzitou podsvetlenim,a to vzadnem stupni rozsahu. kdyby byla regulace podsvetlenim tak se projevi i na menu OSD a ta se nemeni,­"cerna­" plocha je stale ve stejne intenzite. npr.u Belinea 101920 jde videt jak se prohlubuje cerna plocha coz povazuji u LCD za velmi dulezitou vec. Je to takovy rozdil jako u Digi Fotoaparatu Digitalni ZOOM a Opticky ZOOM.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Duk | 5.5.200610:13
Pavel Kovac : mne by zajimalo jakym zpusobem jste se dopracoval ktomu, ze ma regulaci jasu podsvetlenim ?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
weena | 11.4.200616:37
Zdravim,rozhoduju se mezi temito dvema LCD,kteremu z nich byste dali prednost?Byl uz jsem rozhodnutej pro Eizo,ale tenhle Samsung se mi jevi mozna jako lepsi wolba.Pro Eizo hraje znacka+zaruka,u 940FN zas lepsi odezva+technologie,ale na dost mistech uz jsem cetl,ze prilis vysokej kontrast spis skodi ocim a stejne se musi v noci stahovat,coz by pro me byl celkem podstatnej nedostatek.LCD chci jen kwuli zdravi a doted jsem widel prave jen TN,mnohy svitily az dost a kdyz jsem si hral s jasem a kontrastem,odnesly to dost spatne zas barvy,takze newim..diky
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
vlado4 | 11.4.200614:33
Preboha prečo robia tak debilný pomer strán 5:4? ­(keď celý svet speje skôr k širokouhlosti­)???
To nie je hlavný problém. Hlavný problém je ten, že na takomto monitore sa dá pozerať len na natívne rozlíšenie ­- a to je len jedno!!! Všetky zaužívané rozlíšenia 800x600, 1024x768, 1600x1200 sú v pomere 4:3, takže sa použiť nedajú ­(nastaviť sa dajú, ale je to k nepoužiu­). Ak by bol pomer strán 4:3, nie je žiadny problém.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Libor (54) | 11.4.200614:44
i kdyby byl poměr 4:3 , tak je vždy použitelné jen nativní rozlišení, tak nevím co vám na 1280:1024 vadí, teda kromě vysokých nároků na grafiku kvůli hrám
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Marek4gadg | 14.4.200623:37
A k tomu vasemu: ­"keď celý svet speje skôr k širokouhlosti­" .. bych si dovolil poznamenat, ze je to holy nesmysl stavet to takto obecne. Jiste 16:9 je skvely pomer stran ke sledovani dnesnich filmu a v jiste omezene mire i her a televize .... na cokoliv ostatniho ­- rozumej napriklad praci ­(pretahovani nastrojovych list na strany neni opravdu dvakrat pohodlne reseni­) ­- je teh 5:4 opravdu preci jen o neco pohodlnejsich. Soudim z vlastni praxe, disponuji 20­"mi LCD od Belinea jak 16:9 tak 5:4 ...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Henny | 11.4.200613:10
Dobrý den­- koupil jsem dětem na hry 930BF­(jsem s ním spokojen­) a potřebuji ještě jeden pro práci.­(prohlížení grafů, tabulek,a hlavně čtení pomalu běžícího textu při scrolování.­)Zaujal mne tento monitor, ale nerad bych udělal chybu­(jinak vezmu ještě jeden 930BF­)­- nebude se běžící text rozmazávat? Zajímá mne názor toho, kdo ho má nebo ho testoval. velice děkuji.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
snajprik | 11.4.200613:06
a co takhle HYUNDAY D90A co sa na slovensku da zohnat uz do 10000sk s DPH a podotykam že kurz je 1,32:1 :­) a môžem potvrdiť z vlasnej skusenosti parametre čo tam pišu aj ma a podanie farieb je tieš velmi dobre
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
vas | 11.4.200611:02
Osobne si myslim ze nejlepsi kup je porad belinea 101920, ktera rek bych v tom prehledu urcite chybi ­(da se poridit za necelych 10tis. i s dani)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Marek1566 | 11.4.200612:57
no nevim nevim... podle parametru ma tahle belinea o dost horsi kontrast­(600:1­), velmi pomalou odezvu ­(25ms­) a pozorovaci uhly take nic moc.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
mrozu | 11.4.200613:14
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Libor (54) | 11.4.200613:17
chyba je v tom , že se díváš na parametry starší verze,což je samozřejmě chyba i na straně Belinei, když má stejné značení pro různé panely
poslední verze 101920 má mít totožný MVA panel od AU Optronics, který je ve Viewsonicu VP930
http:­/­/www.belinea.cz­/produkt.php?id=93&sekce=lcd
za cenu něco přes 10 litrů je to zajimavý panel
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Ar@gon (12) | 11.4.20069:49
Chtěl jsem se zeptat jestli je na hry lepší EIZO 1910 nebo tento monitor.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
snajprik | 11.4.200610:08
Eizo samozrejme že Eizo 1910 za 15000 bez DPH s 16ms na hry ako stvorene, najlepšie 21­" Eizo len škoda že ma iba 8ms a už ti nebude tak pekne rozmazovať obras v hrach ako to predtym :D škoda vysvetlovania
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Libor (54) | 11.4.200610:57
na hry bude podle mě kvůli odezvě lepší tento, měl jsem možnost na vlastní oči porovnat Eizo S1910, FSC P19­-2, Viewsonic VP­-191s ­(8ms­) a Eizo bylo podle mě nejpomalejší, naopak kvalita obrazu a podsvicení bylo nej u Eiza ­(aby ne)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
ZooM | 7.5.200617:24
posledni verze S1910 je o mnoho rychlejsi nez ta 12ms co se donedavna prodavala. Ted uz to je na hry dobre a i uhly jsou lepsi.

Ale silene jim vrcej zarivky takze pro me nic :(
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
bh | 1.6.200620:17
to vrceni S1910 je bezny jev nebo nejaka kusova vada ? uz jsem pro nej byl rozhodnutej, ale aby mi to za ty prachy bzucelo, to bych teda nebyl potesenej :(
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Pavel Kovač (1033) | 11.4.200611:09
Na hry je urcite lepsi tento ­(Samsung 940Fn­). Ma vyrazne lepsi odezvu.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
djWilly (32) | 11.4.20069:47
Neni ani v prehledu. Heh, mam ho tu na stole pred sebou a myslim, ze jeho reseni nastavovani vysky a naklapeni je unikatni. Samozrejme je cena nekde kolem 11.400 bez DPH.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
SmartMole (93) | 11.4.20069:29
Dobrý den,
chtěl bych se jen zeptat, kam Vám zmizely PVA monitory...například EIZO S1910 ­(ale i více monitorů ve Vaší srovnávací tabulce­) máte v tabulce uvedeno jako MVA, přitom výrobce a dokonce i rencenze na svethardware uvádí technologii S­-PVA...chtěl bych se tedy zeptat jak to je...:­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
SmartMole (93) | 11.4.20069:32
Navíc podle specifikace mi přijde, že se jedná o typický PVA monitor...:­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
SmartMole (93) | 11.4.20069:38
Tak už jsem si odpověď našel...pva a mva jsou si natolik podobné, že to nerozlišujete...Ale to Eizo je určitě PVA, páč panel vyrábí samsung a nevím, přoč by používal technologii FS...jak je to tedy u tohoto Samsungu?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Pavel Kovač (1033) | 11.4.200611:08
Zde je to MVA protoze vyrobce panelu neni Samsung. Kazdopadne jak jste jiz psal, technologie jsou si natolik podobne ze rozlisit je nemozne ­(v praxi­). PVA vznikla hlavne kvuli licenci.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
mospi (6) | 11.4.200612:18
Ale tenhle samsung je PVAcko preci ne? http:­/­/www.logicky.cz­/product.php?productid=3744 tady to pisou taky jak v nazvu tak popisu, nebo maji chybu?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
traktor2 | 11.4.20068:00
nechcete zrecenzovat 24­" LCD FUJITSU­-SIEMENS SCENICVIEW P24­-1W?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
trtrtrt | 11.4.20069:39
Otázka k čemu je to dobré ­- pro to, aby si keždý namlsal, když si ho stejně nekoupí?
U LCD panelu záleží na nativním rozlišení a proto si normální člověk, který chce na PC i hrát většinou tak velký panel nekoupí, protože by musel mít grafickou kartu ­(s největší pravděpodobností 2­), které mu ty hry v nativním rozlišení utáhnou. Zvlášť napříkald u 24 palců...
Proto jsou dle mého daleko lepší recenze 17 a 19 palců., kde 1024x768 případně 1280x1024 normální karty tak nějak utáhnou.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Miko | 11.4.200610:33
1­) nejsou jen hry, které hrajete ve fullscreenu a kterým musíte věnovat plnou pozornost.
2­) existují i tv tunery, kde se vám velká plocha hodí ­- lze sledovat pasivně tv a zároveň pracovat. Z dálky velká úhlopříčka snad nepotřebuje komentář.
3­) různé vývojové programy s pracovními lištami najdou na velké ploše opodstatnění.
4­) CAD a grafika
atd.
=> recenze velkých LCD si své čtenáře najdou.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
invalida_satan (5) | 11.4.200610:54
Spis by se mohlo vice zamerit na 20­" s nativnim rozlisenim 1600x1200 ­(16:10 se nemusi libit kazdemu, ikdyz na filmy to ma sve vyhody­). Preci jen uz s cenou jdou dolu a daji se sehnat kolem 15kKc.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Pif (94) | 11.4.200611:21
Suhlas, 20­" su za relativne rozumnu cenu a 1600x1200 by som rozhodne ocenil ... ved nezijeme iba hrami ;­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zdena82 | 11.4.200611:39
Tak, tak. Zajímavá by byla recenze 20­" Samsung SyncMaster 204B. Sice je to TN technologie, ale za pěknou cenu. A k tomu hraní, s prominutím ta interpolace na 800x600 co předvádí tenhle panel a obecně všechny LCD je hnus. A právě na 1600x1200 by s tím problém nebyl.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
wendula | 11.4.200614:34
ta recenze 24 siemensu by opravdu bodla. Uplne nejlepsi by bylo udelat zaroven s tim porovnani s 24 Eizo. Recenze 19tek a podobnych zakrsliku jsou tu neustale.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.