reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung SCX-3200: malá rozměry, velká výkonem?

28.10.2010, René Pfeifer, recenze
Samsung SCX-3200: malá rozměry, velká výkonem?
Nová série černobílých laserových multifunkcí od Samsungu disponuje kompaktními rozměry. V dnešním testu poodhalíme, zda zbyl i nějaký prostor pro výkon, který by vyhovoval malým kancelářím.

Kvalita tisku a kopírování


Kvalitu laserového tisku v podání SCX-3200 jsme zkoušeli při různých nastaveních. Prakticky lze vybírat mezi třemi stupni - normální, nejlepší a úsporný tisk, každý z nich si názorně předvedeme.


Písmo velikost 2 - Nejlepší


Písmo velikost 2 - Normální


Písmo velikost 2 - Úsporný

- pro zvětšení klikněte -

Musíme konstatovat, že s kvalitou písma tiskárna nemá problém při jakémkoli nastavení. Úspora toneru se projevuje mírným zesvětlením odstínu. Písmo je čitelné s větším či menším ostřením ve všech nastaveních již od velikosti 2. S postupným zvětšováním ubývá drobných vad až do bezvadné standardní velikosti 12.


Čárová grafika - Normální


Čárová grafika - Úsporný

- pro zvětšení klikněte -

Ani u čárové grafiky nebo stupňování šedých odstínů jsme v žádném nastavení závažné vady neobjevili.


Odstíny šedé - Nejlepší


Odstíny šedé - Normální


Odstíny šedé - Úsporný

- pro zvětšení klikněte -

Pravidelný rastr je důvodem bezproblémového přechodu mezi odstíny šedé v obou směrech. Srovnání velikostí bodů mřížky v jednotlivých nastaveních ukazuje, že kvalita tisku není stupňována zvyšováním rozlišení.

O kvalitě kopírování jen krátce. Kopie jsou o poznání tmavší, obrazová grafika mírně rozostřená. Písmo je však dobře čitelné i malé, od velikosti 2,5 a celková kvalita výstupu je přijatelná.


Tisk fotografií


Tisk fotografie není primární disciplínou testovaného stroje SCX-3200, o čemž jsme se také přesvědčili. Ne že by snad multifunkce Samsung tiskla špatně grafiku (viz obr. níže, běžný papír), problém je se zpracováním hustších médií. Zkoušeli jsme neznačkový lesklý papír A4 150 g/m2 i matnější značkový 160 g/m2, oba však dopadly stejně – špatný průchod válci způsobil posun a rozmazání výtisků při každém pokusu.

Foto - Normální
Foto - Úsporný
- pro zvětšení klikněte -


reklama