reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung SCX-3200: malá rozměry, velká výkonem?

28.10.2010, René Pfeifer, recenze
Samsung SCX-3200: malá rozměry, velká výkonem?
Nová série černobílých laserových multifunkcí od Samsungu disponuje kompaktními rozměry. V dnešním testu poodhalíme, zda zbyl i nějaký prostor pro výkon, který by vyhovoval malým kancelářím.

Skener


Test skeneru probíhal prakticky souběžně s ostatními testy a obrázek o jeho funkci jste si již mohli udělat sami z předchozích ukázek.

Měřený parametrHodnota
Rychlost skenování A4, 300 dpi
20 s
Rychlost skenování A4, 600 dpi
85 s

Rychlost skeneru je i při vyšším rozlišení slušná. Přes lehké víko krytu sice proniká místy rušivé světlo, přesto kvalita i rychlost skeneru pro běžnou práci v malé kanceláři vyhovuje. Jeho ovládání je jednoduché buď prostřednictvím ovladače v PC nebo jedním stiskem tlačítka na panelu přístroje.


Sken - 600 dpi



Spotřeba



Pojďme si ještě ukázat, jak je na tom SCX-3200 se spotřebou energie. Měřili jsme běžným zásuvkovým wattmetrem, berme tedy náš výsledek jako orientační.



Naše měření ukázalo, že Samsung SCX-3200 patří k velmi úsporným modelům nejen ve své kategorii. Dobu pro přechod na úsporný režim si můžeme nastavit sami pomocí Smart Panelu nebo jednoduše přepnout tlačítkem na přístroji. Maximální odběr během startu i provozu nepřesáhl 590 Wattů, což příliš nekoliduje s udávanou průměrnou spotřebou 270 W.


Dojmy a hodnocení


Laserová multifunkce Samsung SCX-3200 svými vlastnostmi splňuje podmínky pro práci v méně náročných domácnostech nebo v malých kancelářích s omezeným pracovním prostorem. V provozu se chovala celkem tiše. Výdaje na provoz šetří úsporným chodem, ovšem mírně navyšuje dražším tiskem. Rezervy můžeme odhalit ve zpracování výsuvných částí nebo v práci se silnějšími médii, rychlost i kvalita tisku však odpovídají slibům výrobce.


Rychlost tisku
Náklady na tisk
Spotřeba
Zpracování silnějších médií
Cena v době testování: cca 3 200 Kč s DPH


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Samsung SCX-3200 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>



Za zapůjčení tiskárny Samsung SCX-3200 děkujeme společnosti Samsung.





Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama