reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung SyncMaster 710T - rychlý, otočný a levný

15.12.2004, Zdeněk Kabát, recenze
Samsung SyncMaster 710T - rychlý, otočný a levný
Před Vánoci se jistě mnozí z Vás poohlížejí po novém hardware a monitory nebudou výjimkou. Rozhodli jsme se otestovat jeden z nejlepších - 17-palcový Samsung SyncMaster 710T. Za cenu něco málo přes 12 tisíc Kč nabízí 12 ms odezvu, kontrast 600:1 a svítivost 300 cd/m2, což jsou špičkové parametry. Má ale ještě další zajímavé vlastnosti.
Závěr

Musím říct, že Samsung SyncMaster 710T patří ve své cenové kategorii k tomu nejlepšímu, co můžete v tuto chvíli koupit. Kdyby bylo na mě, vůbec bych ho nevracel :) Za celý týden tvrdých zkoušek jsem nenarazil na žádný výraznější zápor. Monitor má skvělou doba odezvy, vynikající jas a homogenitu podsvícení a také kontrast a počet zobrazovaných patří k nadprůměru. Snad jedině ty pozorovací úhly a občas neschopnost zobrazit konkrétní barvu…

Pro použití v kanceláři je tento monitor vynikající. Kromě toho, že při skrolování textu dochází jen velmi lehce k mlžení písma, tak hlavní výhodou je možnost natočení monitoru. Díky softwaru PivotPro je možné Samsung otočit o 90° a délka zobrazené internetové stránky nebo dokumentu je pak mnohem větší. Osobně jsem tuto funkci používal velmi často.

Vezmeme-li v úvahu hry, tak ani zde Vás 710T nezklame. Díky 12ms odezvě je totiž pohyb velmi plynulý a žádné výraznější stíny za pohybujícími se objekty nezůstávají. Podobně je tomu i u sledování filmů, které se svým framerate 25 fps nemohou vypadat špatně (doba zobrazení jednoho snímku je třikrát delší než odezva). Snad jen nějaké hromadné promítání není pro Samsung tím pravým.


Obr. 26 - Samsung SyncMaster 710T s natočeným displejem
Klikněte pro zvětšení

Díky dodávanému software jsou možnosti nastavení a ergonomie monitoru skvělé. Kromě toho, že Vám Natural Color automaticky nastaví gamma korekce jednotlivých barevných složek, ale také jas kontrast, tak je dodáván i software MagicTune pro softwarové nastavení parametrů monitoru. Funkce MagicBright s přednastavenými profily také potěší. Je totiž možné rychle přepínat mezi volbami Text, Internet a Entertain. PivotPro je pro změnu vynikající software pro rotaci obrazu.

A pokud jde o vzhled, každý si musí vybrat sám. Mně osobně se stříbrný Samsung s kulatým podstavcem velmi líbil, méně už pak trojúhelníková verze. Design není ani extravagantní ani ošumělý, prostě tak akorát.

Pěkný design
Horší pozorovací úhly
Otočný displej
Problém s několika specifickými barevnými odstíny
Rychlá odezva
Ikona Odkaz na databázi
Vysoký jas
Ikona Odkaz na databázi
Digitální vstup
Ikona Odkaz na databázi
Dodávaný software
Ikona Odkaz na databázi
Přijatelná cena
Ikona Odkaz na databázi
Tab. 2 - Klady a zápory

Celkově vzato bych doporučil Samsung SyncMaster 710T všem, kteří si chtějí k Vánocům dopřát kvalitní a rychlý 17" LCD panel, který má spoustu dalších zajímavých vlastností, jako je možnost otočení o 90°. Za cenu kolem 12 500 Kč vč. DPH patří k těm levnějším, takže je dnes skvělou volbou.

Cena: 12 233 Kč vč. DPH
Záruka: 3 roky

Za zapůjčení monitoru Samsung děkujeme společnosti Czech Computer
reklama