reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung T24B750: monitor, televize a MMC

28.1.2013, Pavel Kovač, recenze
Samsung T24B750: monitor, televize a MMC
Sháníte monitor, co bude ladit do obytného prostoru, a současně občas chcete koukat na televizi? Tak právě pro vás tu je Samsung T24B750, který splňuje vše. 24" monitor, který v sobě nese TV tuner a má atraktivní vzhled.

Samsung T24B750: celkové hodnocení


Monitor, televize a multimediální centrum. To vše je dnešní produkt od Samsungu. Pokud vezmeme pouze pohled monitorový, asi vás T24B750 neosloví. Jde o klasický FullHD displej s obstarožní technologií TN, která už dnes do monitorů moc nepatří. Kvalita obrazu je na dnešní dobu pouze podprůměrná. Kontrast je nízký a pozorovací úhly nedostatečné. Navíc barevné podání není z továrny nic pěkného. I ty nejlevnější dnešní IPS panely podávají lepší výsledky. Bez kalibrace (alespoň v OSD menu) získáte hodně studené barvy, které do počítačového světa nepatří.

Dále tu je podprůměrná odezva se schody. Ty se vyskytují hlavně u TN panelů a je to už delší dobu, kdy jsme se s nimi setkali. Doba TN je naštěstí už nenávratně pryč.


 - základní pohled


V procentuálním hodnocení to pro monitor/televizi nevypadá zrovna moc růžově. Je však třeba si připomenout jednu opravdu důležitou věc. Nejde jen o samotný obraz, ale také o fakt, že se jedná o velmi levné řešení, které uspokojí docela velkou řádku uživatelů. Jako SmartTV totiž tento produkt míří docela vysoko, a to i přestože jde o levné zařízení. Přehraje prakticky všechny běžné formáty, a to včetně FullHD videí v MKV. Titulky také nejsou problém, a tak často nebudete potřebovat ani zapínat počítač. Ušetříte na energiích a od sledování vás nebude rušit žádný ventilátor. Ve své podstatě tedy pokládám Samsung T24B750 za povedené řešení, vadí mi na něm "pouze" TN obrazovka.


 - celkové hodnocení


Monitor je vhodný jako:


1) Malý multifunkční televizor do menšího obýváku, ložnice či dětského pokoje s funkcí monitoru
2) Pokud se vám vysloveně hodí do designu pokoje

V podstatě bych tento monitor nazval více televizí než monitorem. Její velikost je sice malá, ale např. do dětského pokoje může bohatě postačovat. Dokážu si představit situaci, kdy koupíte prozatím tento monitor, dětem sem tam pustíte pohádku na dobrou noc a až trochu vyrostou, dokoupíte k monitoru počítač. Je jen škoda, že výrobce neosadil VA či IPS obrazovku.

Pokud si spočítáte adekvátní IPS monitor + nějaké multimediální centrum, dostanete se s cenou o nějakých minimálně 1 000 Kč výše. Kdyby Samsung dal do T24B750 IPS panel a zdražil jej o cca 700 Kč, byla by to opravdu bomba. Bohužel se tak nestalo.


Plusy


+ Multim. centrum, TV a monitor za slušnou cenu
+ Zajímavý a pro někoho atraktivní design
+ Přehrává většinu formátů (MKV, DivX včetně HD)
+ Dobrá interpolace
 
 

Minusy


- TN obrazovka (malé pozorovací úhly atd.)
- Špatné barevné podání (na dnešní dobu)
- Nízký kontrast
- Pomalejší odezva
- Horší podsvícení
- Na monitor nedostatečná ergonomie
 
 
Cena v době testování: cca 6.800 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení monitoru Samsung T24B750 děkujeme Samsungu.
Jak hodnotíte monitor Samsung T24B750?
V anketě šlo hlasovat od 28.1.2013 do 15.1.2014. Počet hlasujících: 8
Výborný0 %
Průměrný13 %
Špatný88 %
reklama