reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung T27A750: švýcarský nůž mezi monitory

3.8.2011, Jakub Doležal, recenze
Samsung T27A750: švýcarský nůž mezi monitory
Aktuálním trendem jsou multifunkční zařízení a tato vlna zasáhla i monitory. Dnes si ukážeme novinku z dílen Samsungu. Jak to dopadne, když v Koreji smíchají monitor, 3D televizi, multimediální centrum a celé to nalijí do tenkého 27“rámečku?
Při prvních zmínkách o monitoru Samsung T27A750 jsem si říkal, že na trh dorazí další lesklý TN monitor s podporou 3D. Tentokrát jsem však byl vyveden z omylu, neboť výrobce z Koreje představuje trhu velmi vybavené multifunkční zařízení, které lze přirovnat ke švýcarskému noži.

Základním kamenem je 27“ panel s rychlou odezvou a celkem slušným podáním barev. Po nasazení 3D brýlí z něj navíc vytvoříte stereoskopické kino, které disponuje i vlastním prostorovým ozvučením. Přínos velkého monitoru oceníte jak při práci, tak při zábavě a prakticky ve všech oblastech přidává Samsung něco navíc. V oblasti pracovního nasazení je to bezpočet konfiguračních nastavení, pro zábavu zase exceluje SMART HUB.

O něm samotném by šlo napsat samostatnou recenzi a konečně se alespoň jeden výrobce rozhodl udělat z monitoru multimediální centrum. Podpora kodeků je na slušné úrovni a pokrývá „mainstream“, na své si nepřijdou jen znalci bezztrátových kompresí zvuku či obrazu, ale i u videí by se pár nešvarů našlo. Navíc máte přístup k mnoha internetovým službám, včetně populárního YouTube či Facebooku.



Přítomnost DVB-T tuneru patří ke standardu těchto hybridních zařízení, ale zde znovu Samsung posouvá svou nabídku dále a přináší podporu DVB-T2. Kromě toho potěší i přítomnost nahrávání a funkce TimeShift, přes kterou můžete nahrávat oblíbené pořady bez nutnosti zapínat počítač. Skoro to vypadá na trefu do černého.

Jenže snaha oslnit zákazníky blyštivým panelem přináší jedno z největších negativ tohoto monitoru. Vidět svůj obličej a zbytek pokoje při každé tmavší scéně či práci v AutoCADu, je velmi nepříjemné. Odlesků se zbavíte jen ve zcela tmavé místnosti, a to je chyba. Pochválit nemůžu ani dotykové ovládání a upřímně přibalený IR ovladač také není nejpřesnější.

Pro PC hráče bude překážkou příliš dlouhý Inputlag, který opravdu patří do kategorie prvotních LCD monitorů. Schopnost 3D zobrazení má také své trhliny a v současné podobě nejde o technologii pro každodenní použití. Při slunečném dni vás tak kromě odlesků v obrazovce budou zatěžovat ještě blikající 3D brýle.

Samsung T27A750 měl valnou část recenze nakročeno k velké pochvale, avšak zmíněné nedostatky jej řadí mezi ostatní neoceněné monitory. Pokud výrobce odstraní inputlag a doplní podporu kodeků, lze již o ocenění uvažovat. Stále tu však budou nepříjemné odlesky, které často z monitoru dělají zrcadlo.


Tenký rám displeje
Příliš lesklý displej
3D zobrazení
Blikající brýle (přes den)
Podpora videokodeků
Nepodpora audiokodeků
Síťové funkce (SMART HUB)
Vysoký inputlag
Nízká spotřeba
Omezená ergonomie
DVB-T2 tuner
Dotykové ovládání
Cena v době testování: 14 000 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Samsung T27A750 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>



Za zapůjčení monitoru T27A750 a videokamery HMX-S16 děkujeme Samsungu.




Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama