reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sapphire Radeon HD 7750 Utimate: ultimátní ticho

14.8.2012, Petr Štefek, recenze
Sapphire Radeon HD 7750 Utimate: ultimátní ticho
Dnes se podíváme, jak si vede pasivně chlazený Sapphire Radeon HD 7750 Ultimate, který by svým výkonem měl zvládnout i občasné hraní a také perfektní akceleraci videa. Bude tato karta ideální volbou do tichého domácího počítače?
Sapphire Radeon HD 7750 Ultimate není úplně žhavou novinkou, ale stále si pevně drží prim v podobě velmi solidního výkonu v moderních hrách při svém pasivním chlazení. Samozřejmě pasivně chlazené karty koupíte v různých cenových relacích, ale dnes testovaný Sapphire Radeon HD 7750 Ultimate je volbou z rozumu. Dodá vám dostatečný výkon pro běžné hraní her, jako je World of Warcraft nebo Civilizace 5, které jen tak neodložíte. Zároveň při troše nastavování detailů zvládne důstojně rozhýbat také běžné akční hry, jako je Battlefield 3 nebo Batman: Arkham City.

Stejně jako ostatní Radeony poslední generace, i dnes testovaná pasivní verze dostala prozatím nejvyšší skóre v HD HQV Benchmarku 2.0 a zařadila se po bok toho nejlepšího, co lze pro akceleraci HD videa ve formátech H.264/VC-1 koupit. To vše je vám k dispozici za cenu okolo 3 tisíc korun s daní, což je dle mého soudu vcelku solidní nabídka.





Řekněme, že vám výkony Radeonu HD 7750 nepřipadají jako dostatečné, to se pak musíte obrátit třeba na pasivně chlazenou GeForce GTX 560, která v podaní Gainwardu ovšem stojí podstatně více než dnes testovaný Sapphire. Po prázdninách bychom se mohli dočkat derivátů architektury Kepler z dílen Nvidie, což může znamenat také čerstvý vítr segmentu pasivně chlazených grafických karet.
 

Plusy


+ Velmi výkonný chladič verze Ultimate
+ Tichý provoz
+ Solidní výkon na pasivně chlazenou kartu
 
 

Minusy


- Vyšší cena než u běžných Radeonů HD 7750
- Rozměry
 
 
Cena v době testování: cca 3.300 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení děkujeme Sapphire.

Jak hodnotíte kartu Sapphire Radeon HD 7750 Ultimate?
V anketě šlo hlasovat od 14.8.2012 do 12.8.2013. Počet hlasujících: 16
Výborná88 %
Průměrná6 %
Špatná6 %
reklama