Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
22.3.2013, Petr Štefek, recenze
Radeon HD 7790 je dalším rozšířením produktové řady AMD a vážným konkurentem pro GeForce GTX 650Ti. Dnes se podíváme na speciální edici tohoto Radeonu z dílen Sapphire s výkonným chladičem a přídomkem Dual-X.
julo-rs (8) | 23.3.201322:19
Určite boli použité ovládače Catalyst 13.2 WHQL ? Kde sa dajú stiahnuť?
Odpovědět0  0
Petr Štefek (1098) | 23.3.201322:46
Samozřejmě 13.1 ... jiné nejsou WHQL krom různých betaverzí
Odpovědět0  0
M0RGAN (248) | 23.3.20139:58
Jestli je to ten samý chladič, co na Sapphire HD 7850 OC 2GB; tak je možná výkonný, ale hlučný. U mě po týdnu letěl do šuplíku a místo něj Arctic Accelero S1 Plus s ­"turbo­" modulem. Chladí to mnohem líp a mnohem tišeji :­-­) Každopádně taková sranda grafiku pěkně prodraží ­(o tisícovku­) a proto se ptám: to nemůžou nabízet výrobci opravdu kvalitní a tiché chladiče a nebo verze grafik úplně bez nich, aby si tam člověk koupil, jaký chce? Asi jsem v menšině ­(těch, co chtějí tichý ač relativně výkonný počítač­).
Teplota 52°C na OC verzi 7850 ­(mnou už netaktované­) po pětiminutovém testu 100% zátěže v Aida64 a přitom je ticho. Tak si představuju tichý výkonný chladič :­-­) Ten DualX už pěkně hučel po takovém testíku :­-­) V klidu pak taky kolem 33°C
Odpovědět0  0
Petr Štefek (1098) | 23.3.201317:50
Jak jsem napsal v recenzi, tak existují i lepší chladiče. Není rozhodně hrozný, ale vím, že někteří výrobci umí i lépe.
Odpovědět0  0
KlinM (5) | 23.3.20139:02
Na strance https:­/­/www.svethardware.cz­/recenze­-sapphire­-radeon­-hd­-7790­-dual­-x­-vydareny­-mezistupen­/37597­-10 mate chybu jak v grafu spotřeby tak v grafu dole máte FPS, ale nejspíš by tam mělo být C° a W. ;­-)
Odpovědět1  0
KlinM (5) | 23.3.20139:03
*tak v grafu teploty
Odpovědět1  0
Petr Štefek (1098) | 23.3.20139:10
Ano, už je to opraveno. Díky. Provozní slepota je strašná věc:)
Odpovědět0  0
StRoMeCzEcH | 23.3.20132:05
Nějak mi nejdou do hlavy ty výsledky, resp. všechny tabulky... Jak je možné, že při větším rozlišení, kdy karta musí zpracovávat o několik bodů více, mají všechny karty o několik FPS víc??? Myslím tím 1920*1080 vychází dle tabulek POMALEJI než když budu mít monitor 16­/10 s 1920*1200...
Odpovědět0  0
Petr Štefek (1098) | 23.3.20139:07
Ano, máte pravdu byly přehozené popisky. Už jsem to napravil. Díky
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.