reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
16.9.2008, Petr Štefek, recenze
Radeony řady HD3800 nejsou na trhu žádnou novinkou a dnes již existují i nástupci této řady v podobě komerčně úspěšných Radeonů HD4800. V dnešním testu si ovšem ověříme, jak si stojí nejvýkonnější pasivně chlazené řešení mezi grafickými kartami s čipy ATi.
siddhi (262) | 18.9.200822:03
tak to je vtipne tato pasivni HD3870 ma nizsi teploty nez mela moje
HD 3870 s original referencnim aktivnim chladicem. To ATI opravdu nepekne setri na chladicich.
Odpovědět0  0
Jumperman (45) | 16.9.200813:41
No koukám poslední dobou zajímavý grafiky... Škoda že nejsou prachy, takhle musím mít jenom ATI Radeona 3100 co mám integrovanýho na základce... :­-­))
Odpovědět0  0
Jumperman (45) | 16.9.200813:47
Pardon, ATI Radeon 2100... :­-­))
Odpovědět0  0
m_soldier (9) | 16.9.200813:02
Accelero S1 dokaze 4850 uchladit naprosto bez problémů, jen je třeba mít lépe větranou skříň. Mám skříň s 25cm bočním ventilátorem na 400otáček a na 4850 mám 32­-35 stupňů v idle a 50­-60 v Loadu. Takty mám na Default.
Odpovědět0  0
Výkon? | 16.9.200812:49
No, koukal jsem na ty grafy a nejde mi to hlavy. Všude vede typ 4850.
Odpovědět0  0
Petr Štefek (1098) | 16.9.200812:58
Tak by to take melo byt ne?:)
Odpovědět0  0
navazka (8) | 16.9.200811:11
Rad bych v grafech videl spotreby videl srovnani i s 4850 a casem porovnani i s 4670, 4650 ­(az budou verze s pasivem­).
Odpovědět0  0
sabo (67) | 16.9.20088:39
Dobrá recenze.
Bylo by možné si někde vypůjčit Radeon HD 4670 a porovnat výkon s těmito kartami?
Odpovědět0  0
Petr Štefek (1098) | 16.9.200810:16
Ano test na tento Radeon bude v nejblizsich dnech.
Odpovědět0  0
sabo (67) | 16.9.200810:23
Už se těším. Ta karta se hodí do HTPC na občasné hraní. Vím, že proměřit karty je časově náročný, ale bylo by možno do testu zařadit i nějakou starší hru.
Odpovědět0  0
czhunter (62) | 16.9.200810:49
Proč ­"občasné hraní­" a ­"starší hru­"? Radeon 4670 snese plné srovnání s těmito ­(3850­/3870­) kartami.
Pravděpodobně skončí trošku pod nimi, ale žádný důvod proč ho testovat na ­"starších­" hrách. Ty ­"současné­" jsou OK.
Odpovědět0  0
sabo (67) | 16.9.200811:13
Protože si hraju jen občas a starší hry, tak by mě zajímalo, jestli ten výkon nebude zbytečně přehnaný. Nepotřebuju mít 300FPS. Takhle zjistím, jestli by mi nestačila 4650.
Odpovědět0  0
Michal Huspeka (70) | 16.9.200812:50
HD 4670 se výkonem zařadila někam mezi HD 3850 a HD 3870.... takže pro občasný hraní starších her by imho mohla stačit i HD 4650 ;)
Odpovědět0  0
ladajancik (23) | 16.9.200815:37
Takze se vyplati upgrade z X1950GT na HD4670 ­- hlavne bych potreboval grafiku ztisit, takze nejakou pasivni verzi bych uvital.
Odpovědět0  0
mstejska (8) | 16.9.20088:21
V clanku je znineno ze zadny vyrobce dosud neohlasil pasivni radeon posledni generace. Zde je:
http:­/­/www.gigabyte.com.tw­/Products­/VGA­/Products_Overview.aspx?ProductID=2900
Odpovědět0  0
Petr Štefek (1098) | 16.9.200810:15
Mate pravdu, opravime...karta je uz na ceste, takze bude i test.
Odpovědět0  0
Fajnšmekr | 16.9.20087:57
mám 3850 HIS s 512 MB RAM ­( paměti Samsung 1,0 ns ­), koupil jsem na to Accelero Twin Turbo ­( navíc půjde použít, když budu upgradeovat případně na 4850­/4870 a doufám, že půjde i na budoucí HD 5xxx ­), instalace v pohodě, upravil sem si profil FANu v BIOSU a teploty jsou v klidu ­- 35­" C a při zátěži ­- 49 ­" ­- 55 ­" C , větrák v zátěži je nastaven na 50 % otáček. Přetaktováno je to takhle ­- core ­- 775 a paměti jedou na 1050 ­( 2100 ­) bez zvyšování napětí na core. Takže pohoda, ten Twin Turbo Accelero to v pohodě uchladí i pasivně, nůžete v klidu ty fany vypnout.
Odpovědět0  0
westa666 | 16.9.20088:07
http:­/­/www.alfacomp.cz­/php­/product.php?eid=105140006000000JSN&Search=sapphire%203850&SearchType­=1
tahle karta je tichá, ve 2D teploty 37°C s vypnutém fanem, v zátěži 55 se zapnutým fanem na 50%, po přetaktování jádra 669­/815 a pamětí 700­/800 taploty ve 3d okolo 65 a fan na 50%...ale mám neblahé tušení že qimonda paměti nejsou nic extra..;­-)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.