reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Scythe Quiet Drive pro klid vašich uší

2.3.2007, Jan Vítek, recenze
Scythe Quiet Drive pro klid vašich uší
S dnešní recenzí si odpočineme od srovnávacích testů či přehledů a podíváme se na jeden zajímavý produkt z nabídky firmy Scythe. Quiet Drive se zaměřuje pevné disky a slibuje především tichý chod. Uvidíme, co je na tom pravdy.
Instalace disku, a to ať už se SATA či PATA rozhraním, do tohoto boxu je velice jednoduchá a bezproblémová, čímž Quiet Drive vyniká nad Silentmaxxem. Začneme tím, že si disk namontujeme nejdříve do spodní části hliníkového obalu. Z oněch dvou je to ten s čelem, tedy ne pouze plech ohnutý do písmene U. Díky jasně vyhrazenému prostoru se disk pěkně usadí a my můžeme pokračovat.


Jako model byl použit disk Seagate Barracuda 7200.7.

Na takto umístěný disk nasadíme druhou hliníkovou část a celek zajistíme dodávanými šroubky s hrubým závitem. Disk se tak schová do hliníkového obalu a obnaženy zůstanou pouze porty.



Pak již přicházejí na řadu ony teplovodivé podložky. Z jedné sloupneme ochranné fólie a přilepíme ji z vrchní strany hliníkového boxu s pevným diskem. Tuto sestavu pak opatrně vložíme do spodního masivu a zatlačíme až na dno. Pak přijde na řadu druhá fólie. Tu také přiložíme na své místo a pak již podle typu disku připojíme příslušné datové a napájecí kabely. Zde to tedy kvůli použitému disku byl Peripheral Power a ATA66 datový kabel.



Zbývá box zkompletovat. Na sestavu nasuneme zbývající část a pomocí šesti malých šroubků ji zajistíme. Zde je zapotřebí použít trošku hrubé síly a obě části k sobě pořádně přitisknout, aby teplovodivé podložky mohly hliníkem obalený pevný disk dobře spojit s vnějšími částmi.


- klikněte pro zvětšení -

Při pohledu na čelo boxu Quiet Drive se ještě můžeme prohlédnout, jak pěnový materiál dobře vyplňuje prázdné místo a uzavírá prostor kolem kabelů. Instalace je tedy za námi. Zbývá box dostat dovnitř skříně a přišroubovat jej. Zde může vzniknout problém s těmi skříněmi, které využívají bezšroubkového způsobu uchycení. Rozložení závitů je u tohoto boxu sice standardní, ale nemůžeme se spoléhat na to, že pouze plastové zámky jej kvalitně ukotví. Box se musí přišroubovat z obou stran a nemůže se spoléhat na zarážky v šachtách, protože k jejich stěnám dosahují pouze ony kovové destičky se závity. To je ale problém téměř každého podobného zařízení, nebo spíše skříní.

reklama