reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Šest herních klávesnic v testu

27.1.2009, Jan Vítek, recenze
Šest herních klávesnic v testu
V dnešní recenzi oprášíme téma počítačových klávesnic. Ty byly vybrány s ohledem na herní účely, takže se setkáme s tradičními výrobci, kteří s tím už mají zkušenosti. Půjde o A4Tech, Genius, Logitech, Microsoft, OCZ a Saitek. Pojďme se na ně podívat.
Vše důležité již bylo řečeno, a tak si uvedeme pouze několik málo závěrečných postřehů. Setkali jsme se dnes s podprůměrnými i velmi dobrými produkty, avšak nic není černobílé. Za kvalitu si zde také patřičně připlatíme, což dobře ukáže následující tabulka orientačních cen.


Model
Cena s DPH
A4Tech X7-G800 3x Fast
430 Kč
Genius LuxeMate 525 "Star Cruiser"
630 Kč
Logitech G11
2 000 Kč
Microsoft Sidewinder X6 Keyboard 1.0 Win USB
1 530 Kč
OCZ Elixir Gaming Keyboard
680 Kč
Saitek Cyborg Keyboard
1 750 Kč


Při hodnocení rozložení kláves je také nutné si uvědomit, že zde záleží na lokalizaci a některé z testovaných klávesnic lokalizované nebyly. To nám může, ale nemusí vadit a zkrátka je to na každém z nás. Stejně tak provedení kláves, jejich výška, tuhost stisku a podobné vlastnosti jsou posuzovány individuálně, a tak hodnotit takovéto produkty není zrovna stoprocentně směrodatné. Avšak podle svého nejlepšího svědomí jsem vybral dva produkty, které si zaslouží dostat ocenění za to, co nabízí. Jsou sice z kategorie těch dražších, ale tak už to bývá.




Ocenění TREFA získává klávesnice Microsoft Sidewinder X6 Keyboard 1.0 Win USB
za kvalitní provedení, komfort psaní, podsvícení, funkčnost a inovace. Logo ocenění je ke stažení zde.


Jako první si odnese cenu TREFA klávesnice Microsoft Sidewinder X6 Keyboard 1.0 Win USB, která prokázala své kvality po všech stránkách. Je to inovativní a originální model klávesnice s dobrým komfortem psaní, výbornou funkčností a výborně zpracovaným podsvícením.




Ocenění TREFA získává klávesnice Saitek Cyborg Keyboard
za kvalitní provedení, mocný software, funkčnost a podsvícení Logo ocenění je ke stažení zde.


Druhou cenu TREFA pak získává Saitek Cyborg Keyboard, jenž předvádí v bledě modrém to samé, ale více okázalým způsobem, zatímco Microsoft je decentnější. Saitek je nejen pevnější, ale jeho podsvícení je také barevnější, jsou zde dotyková tlačítka, mocný i když složitější software a rovněž se na něm nepíše špatně.


Za zapůjčení klávesnic A4Tech a OCZ děkujeme společnosti ABACUS COMPUTER
Za zapůjčení Saitek Cyborg Keyboard děkujeme společnosti Czech Computer s.r.o.
Za zapůjčení klávesnic Genius, Logitech a Microsoft děkujeme jejich výrobcům


---------------------------------- English translation of the conclusion ----------------------------------

All the important stuff was already said, so let's sum up the most crucial points. We were able to examine very well made product and also product which can be put into below-average class. But nothing is so simple. Quality products are not cheap and so it is in this case.

When evaluating such pieces of hardware as keyboards, mice and similar devices it is important to note that each person has different preferences. In this case it depends on the version of keys, their height, press, arrangement and also functionality, overall size and weight of each keyboard. However, I still decided to choose two products which deserve to be awarded. They are a bit expensive, but that's how it is.

The first awarded product is Microsoft Sidewinder X6 Keyboard 1.0 Win USB that showed its qualities in many ways. It is an innovative and original model of keyboard and it was a pleasure to use it. Sidewinder X6 also offers wide choice of functions and excellent backlight of its keys. That is why it deserves our TREFA prize.

The second happened to be Saitek Cyborg Keyboard which also gains TREFA prize. Cyborg is not so 'discreet' as SideWinder X6; nonetheless, it offers the very same qualities plus an inventive software. The software is not so easy to use, but it offers many functions and a chance to link different Saitek's products together.
reklama