reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Šest SSD ve srovnávacím testu

8.6.2010, Jan Vítek, recenze
Šest SSD ve srovnávacím testu
Nabídka výrobců SSD se stále rozšiřuje, a tak bude jistě stát za to si ji trošku zmapovat dnešním testem šesti SSD od stejného počtu nových výrobců. Představí se modely firem A-Data, Corsair, Kingston, OCZ, Patriot a Western Digital.
Nyní již máme veškeré podklady k tomu, abychom mohli vyhlásit ta SSD, která si zaslouží nějaké ocenění. Testování neproběhlo bez problémů a ani výsledky nebyly zcela jednoznačné na první pohled, a tak to chtělo se do nich více ponořit.




Ocenění BEST OF TEST získává SSD OCZ Vertex 2 za nejvyšší
celkový výkon. Logo ocenění je ke stažení zde.


Nakonec jsem se rozhodl, že z testované šestice A-Data S592, Corsair Nova Series V128, Kingston SSDNow V+, OCZ Vertex 2, Patriot Torqx M28 a Western Digital SiliconEdge Blue ocením dva modely. Jednak to bude OCZ Vertex 2, který podal velmi přesvědčivý výkon, dosahoval nejvyšších hodnot čtení a zápisu a především vyhrál v aplikačních testech h2benchw. Proti němu však mluví nízká kapacita v doprovodu s vysokou cenou, ale kdo chce výkon, musí si připlatit. Vertex 2 tedy získává ocenění BEST OF TEST Světa hardware jako ten nejvýkonnější model v testu.




Ocenění TREFA získává SSD Kingston SSDNow V+ za nejlepší poměr
cena/výkon i nejlepší cenu za 1 GB v testu. Logo ocenění je ke stažení zde.


Naopak při posouzení našich šesti SSD z hlediska porovnání ceny a výkonu, pak jako nejlepší vyšel Kingston SSDNow V+, pro nějž mluvila jednak nejnižší cena, ale také celkem slušné výsledky. Ten si díky tomu odnáší ocenění TREFA. Dále nebyl špatný ani A-Data S592 a v PCMark Vantage zase vycházel dobře Patriot Torqx M28, na druhou stranu Western Digital SiliconEdge Blue svým výkonem neoslnil.


Poděkování na závěr:

100MEGA Distribution za zapůjčení SSD Patriot Torqx M28
Corsair za zapůjčení SSD Corsair Nova Series V128
Czech Computer za zapůjčení SSD A-Data SSD S592 a pamětí Corsair XMS3 6GB DDR3-1600
Kingston za zapůjčení SSD Kingston SSDNow V+
OCZ Technology za zapůjčení SSD OCZ Vertex 2
Western Digital za zapůjčení SSD WD SiliconEdge Blue

AT Computers za zapůjčení procesoru Intel Core i7-960
Gigabyte za zapůjčení základní desky Gigabyte GA-X58A-UD5



------------------------------ English translation of the conclusion ------------------------------

Now we have enough information in order to determine the best among the tested SSDs which deserve to be awarded. The tests themselves were a bit problematic, so the results are not univocal at first sight, but after some time of thinking it was clear.

I have decided that out of six tested SSDs A-Data S592, Corsair Nova Series V128, Kingston SSDNow V+, OCZ Vertex 2, Patriot Torqx M28 a Western Digital SiliconEdge Blue will two receive a prize. At first, it is OCZ Vertex 2 whose performance was simply excellent also in application tests in h2benchw and its read/write speeds were the best. However, this SSD offers just 100 GB of space and moreover also the highest price, but that should be accepted in such case. Vertex 2 therefore receives our BEST OF TEST prize.

On the other hand, from the price to performance and price to capacity viewpoint, there was another SSD which stood above others - Kingston SSDNow V+. Moreover, it also happened to finish second in h2benchw's application test, so it surely deserves out TREFA prize. We should not forget about other SSDs, such as A-Data S592 which also is not bad at all and PCMark Vantage simply fell in love with Patriot Torqx M28. On the other hand, performance of Western Digital SiliconEdge Blue in our test was rather poor.
reklama