reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sharkoon Rebel12 Value: variabilní věž

19.2.2008, Jan Vítek, recenze
Sharkoon Rebel12 Value: variabilní věž
Od Sharkoonu jsme testovali menší skříň s názvem Revenge. Teď je na čase si představit řadu Rebel12, jež je zástupcem typu BigTower a přichází ve verzích Value a Economy. Liší se tím, že Value má velký boční ventilátor, kde Economy má pouze průduchy.
Skříň Sharkoon Rebel12 Value nabízí zajímavé vlastnosti. V prvé řadě jde o kvalitně vyrobený model z 1mm SECC materiálu, což je samo o sobě téměř zárukou vysoké pevnosti konstrukce. Sharkoon však nezapomněl ani zaoblit okraje veškerých hran, a to nejen chrání uživatele před pořezáním, ale také dál zpevňuje celou skříň. Důležitá je zde i variabilita skříně týkající se především přední šachty pro až jedenáct 5,25" zařízení, jejíž součástí je posuvný rámeček s předním 140mm ventilátorem. Co se týče předních portů, k dispozici máme kromě audio konektorů čtyři dobře rozmístěné USB porty. V nové moderní skříni by však mohl být také eSATA konektor, popřípadě FireWire.



Chlazení je další aspekt tohoto modelu, o kterém se rozhodně sluší zmínit. K dokonalosti má tento systém především kvůli mřížkám u ventilátorů daleko. Hlavně přední ventilátor je chráněn už záslepkami a přece má před sebou stejnou mřížku, která se postará o snížený průtok vzduchu a větší hluk. Líbilo se mi samostatně vyřešené chlazení pevných disků, které si můžete přizpůsobit dle vlastních představ.



Boční ventilátor ale podal rozporuplné výsledky a dá se říci, že jeho práci by v našem případě spolehlivě nahradil pouhý otvor na stejném místě, jímž by s přispěním všech vyfukujících ventilátorů proudil dovnitř vzduch. Celkově je tato skříň zajímavou a nepředraženou volbou pro ty, kteří hledají velký prostor pro své komponenty a volnost při sestavování svého počítače.


Pevná konstrukce
Provedení mřížek ventilátorů
Variabilita
Špatná spolupráce ventilátorů
Dobré chlazení pevných disků
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 2450 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Sharkoon Rebel 12 Value poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>



Za poskytnutí skříně Sharkoon Rebel12 Value děkujeme TNTrade s.r.o.




------------------------------- English translation of the conclusion -------------------------------

Sharkoon Rebel12 Value offers us some interesting qualities. First, it is a well manufactured model made of 1mm SECC, which almost quarantees high stability of the construction. Sharkoon also didn't forget to round all the edges of the case and that not only protects users' hands, but also makes the case even more tough. Another important aspect is the case's variability, especially when we look at the front 5,25" shaft for up to 11 drives and also movable 140mm fan. We also can use four front and well placed USB ports besides the audio connectors. However, a modern PC case should also have an eSATA port and a FireWire port.

Cooling capabilities are another thing worth mentioning. Rebel12 uses system that is far from perfect, especially because of the fan grils. The front fan is guarded by the front panel, and yet it is mounted in a frame with restrictive fan grill that also increases overall noise. What I liked was independent hard drives cooling, which can be adjusted according to users' needs, but the big side fan wasn't much useful in our case and we can say that a simple hole in the side panel would do the same job. Generally, this case is an interesting choice for those who want a big inner space for large components and free hand in the installation process.



Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama