reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SilverStone a dva HDD boxy s USB 3.0

7.12.2011, Jan Vítek, recenze
SilverStone a dva HDD boxy s USB 3.0
Společnost SilverStone vyrábí především počítačové skříně, ale vedle nich i další produkty, jako například externí boxy pro pevné disky či SSD. My si teď vyzkoušíme dva modely, které se hodí pro 2,5" i 3,5" zařízení a nabídnou rozhraní USB 3.0.

SilverStone Treasure Series TS07B


Tato kapitola je věnována většímu z obou boxů, který je určen pro 3,5" pevné disky, ale samozřejmě i pro hybridní disky či SSD vybavené rozhraním Serial ATA. A stejně jako v předchozím případě výrobce slibuje kompatibilitu s rozhraním SATA 6 Gbps.





SilverStone má v nabídce pouze dva externí boxy pro 3,5" modely - tento a model MS04, který už má svá nejlepší léta za sebou. Podporuje totiž disky s rozhraním Enhanced IDE a sám má rozhraní USB 2.0 a FireWire 400 Mbps. Treasure Series TS07B je tak jediným moderním modelem této velikosti v nabídce SilverStone.


Model
Treasure Series SST-TS07B
(External 3,5" HDD Enclosure)
Rozměry
193 x 128 x 35 mm
Materiál
hliník, černý plast
Hmotnost
340 gramů
Interní rozhraní
Serial ATA - 3,5" HDD i SSD
kompatibilní se SATA 6 Gbps
Externí rozhraní
USB 3.0 - kompatibilní s USB 2.0 a 1.1
napájení pomocí 12V adaptéru

Na rozdíl od Raven RVS02 zde výrobce použil již hliník, a to klasickým způsobem. Máme tu jeden velký extrudovaný tunel, do nějž jsou z obou stran vložena plastová čela - zadní s porty a konektory a přední, které je součástí vnitřního plastového šuplíku. Do něj vložíme pevný disk, zasuneme dovnitř a je hotovo.





Co s týče oněch konektorů, pak v zadní části se nachází jednak západka pro uvolnění šuplíku s diskem, pak hlavní vypínač, vedle něj modrý konektor USB 3.0 a nakonec kulatý napájecí konektor pro 12 V i se zelenou LED kontrolkou. Zde bude stačit 12 V, neboť 5 V si pevný disk vezme z rozhraní USB.





Když si šuplík vysuneme, uvidíme dvě postranní oranžové části. Ty mají v sobě nastraženy trny a visí na pantech, takže se dají vyklopit, což před instalací disku uděláme. Disk pak stačí umístit do šuplíku tak, aby jeho konektory byly vystaveny v zadním otvoru a zajistit jej oranžovými zámky. Celek nakonec zasuneme dovnitř hliníkové skořápky.

Disk samotný pak ale bohužel nemá přímý styk s kovem, o nějž by se mohl chladit. Ovšem to je u takto zpracovaných boxů celkem běžné.


Příslušenství


V dodávaném příslušenství se nachází dle očekávání jednoduchý stojan z průhledného plastu, díky němuž by se box měl lépe chladit, zabírat méně místa a také by měl být méně hlučný. Podstavec je totiž vybaven měkkými podložkami, což se o boxu samotném říci nedá.





Jinak tu jsou samozřejmě i ostatní nezbytnosti - datový kabel pro rozhraní USB 3.0 a jednoduchý adaptér dodávající 12 V / 2 A. Ten má také vyměnitelné vidlice, ovšem v balení se nachází pouze jedna.



reklama