reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SilverStone Raven RV03: originál každým coulem

15.11.2012, Jan Vítek, recenze
SilverStone Raven RV03: originál každým coulem
Dnes se zaměříme na nabídku firmy SilverStone, jejíž skříně s otočeným trayem pro základní desky jsou dobře známy. Byla by tedy škoda si jednu z nich nevyzkoušet v recenzi, a tak přichází na řadu model Raven RV03. K dispozici bude černá verze s bočním oknem.
Skříň SilverStone Raven RV03 už sice není nejnovější, ale jak se ukázalo, tento hardware stárne pomalu. Výjimkou je zde podpora rozhraní USB 3.0, kde by již namísto konektorů pro externí porty měly být konektory pro interní headery. Raven RV03 je ale především o netradičním designu, který se ukázal být velmi dobře promyšlený s ohledem na funkčnost i chlazení.




Ocenění TREFA získává skříň SilverStone Raven RV03 za originální a kvalitní provedení,
promyšlený design a výborné chlazení. Logo ocenění je ke stažení zde.


Tento model je vytvořen především z 0,8mm plechu a jeho tělo vážící přes 10 kg je i bez nasazených bočnic velmi pevné. Design je celkově velmi dobrý a je velmi znát, že výrobce se nerozhodl pouze otočit tray pro základní desku o 90°, ale přemýšlel o Raven RV03 jako o celku.

I proto tu máme napájecí zdroj umístěn vepředu, kde nebude jednak ničemu vadit a potom od jeho pozice dosáhnout kabely velmi snadno všemi směry. Chlazení je také dobře provedené, ať už to jsou dvouvrstvé přední záslepky s prachovým filtrem, výkonné spodní ventilátory Air Penetrator nebo příslušné magnetické prachové filtry.

Vad na kráse tu není moc a spíše bych měl jen doporučení, abyste si dobře rozmysleli rozmístění pevných disků a dle toho případně upravili chlazení. O hlavní komponenty není třeba se bát, protože ty s přehledem uchladí zmíněné spodní ventilátory, které k tomu už nebudou potřebovat nic navíc.





Ve výsledku tu máme originální počítačovou skříň vhodnou i pro velmi výkonnou sestavu založenou na mnoha komponentách. Ta by si rozhodně zasloužila menší úpravu s ohledem na moderní základní desky (USB 3.0), ale jinak je to dle mého názoru velmi dobrá volba, která by měla být oceněna. Od nás získává TREFU.


Plusy


+ kvalitní provedení a originální design
+ promyšlené rozvržení prvků
+ chlazení a prachové filtry
 
 

Minusy


- starší výbava (chybí interní konektor pro USB 3.0, lze dokoupit redukci CP09)
 

Cena v době testování: cca 3.100 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení skříně SilverStone Raven RV03 děkujeme SilverStone.




----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

SilverStone Raven RV03 is not a brand new computer case, but this kind of hardware ages slowly. An exception in this case is the USB 3.0 support where one would expect in place of external USB connectors already connectors for internal motherboard headers (one may buy appropriate CP09 adapter). Anyway, Raven RV03 is all about untraditional and original design that appeared to be very well thought-out also with respect to functionality and cooling.

This case is mainly made of 0.8mm SECC and its body weighing over 10 kilos is very firm even without its side panels on. The design as a whole is excellent and one can see that the manufacturer did not just turn the motherboard tray 90 degrees clockwise, but they worked hard on the whole case.

In result we got one bottom PSU cage in the front, where is enough of free space and the PSU's cables will reach their destinations easily, including the problematic +12V EPS. The cooling system is also well executed. There are useful front two-layer blinds with dust filter, bottom Air Penetrator fans and large magnetic dust filters also in the bottom.

So, there are not many weak spots and I'd rather just recommend the potential users of this case to think carefully about the HDD placement, since there are more possibilities than usual and one has to care also about cooling, not just cable routing. The main components are just fine, since the mentioned bottom fans are more than capable.

Personally, I consider SilverStone Raven RV03 an original and well-built computer case that is suitable also (or especially) for powerful computers based on many components. It should be already updated with modern USB 3.0 connector, but still it is a very good choice and as such it gets out TREFA award.
Jak hodnotíte skříň SilverStone Raven RV03?
V anketě šlo hlasovat od 15.11.2012 do 6.11.2013. Počet hlasujících: 10
Výborná100 %
Průměrná0 %
Špatná0 %
reklama