reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
5.5.2011, Jan Vítek, recenze
Dnes si představíme mobilní a tenký notebook Sony VAIO S, který dorazil v "plné palbě" s rozsáhlým příslušenstvím. Kromě toho jsme se také už od Sony dočkali aplikace nové platformy Huron River a těšit se můžeme rovněž na kvalitní zpracování.
nocturne.op.15 (2) | 21.10.201122:02
Pane Vitku,
odpustte mi, ale pokud chcete recenzovat notebooky objektivnim zpusobem, mel byste byt take jejich aktivnim uzivatelem. Mel byste mit technicke vzdelani nebo odpovidajici praxi a mel byste umet domyslet, jak se ktery konstrukcni prvek bude chovat po nekolika mesicich a jak se pripadne pouzivani podepise na zdravi uzivatele. Take byste mel mit pomerne vysoke naroky a vedet, jak se chovaji spickove stroje a jak se chova lowend. Projevy jednotlivych aspektu recenzovaneho notebooku byste mel byt schopen mezi tyto kategorie zaradit s prihlednutim k tomu, jak notebook vyrobce zarazuje z pohledu ceny a z pohledu avizovaneho pouziti.

Tento notebook jsem vlastnil, jiz zaplatsatan nevlastnim a milerad se s vami podelim o zkusenosti ­- nicmene popsal jsem je na webu nekolikrat a kazdy, kdo bude mit zajem, si je jiste rad najde.
Abych predesel spekulacim o shovavani za internetovou anonymitu atp., kotaktujte me v pripade zajmu na osobnim mailu jaromir.kokes­(et­)seznam.cz. Milerad, pokud se podari zapujcit mi aktualni model, napisu aktualni kontrarecenzi, ktera tu vasi bohuzel bude nucena rozmetat v nekterych smerech na prvocinitele...
Odpovědět0  0
Pillowrecker | 19.10.201117:47
Tento notebook měl po vydání jistě své mouchy, ale nyní po několika updatech BIOSu je jako vyměněný. Chlazení je daleko lepší a efektivněji spravované. Notebook rozhučí teprve herní zátěž na Radeon, při GMA 3000 a kancelářské práci s internetem je notebook tichý a s chlazením nejsou absolutně potíže. Na náročné hry si kupte určitě jiný stroj, sluchátka nebo nejlépe PS3. Tohle je bussines stroj a jako takový nemá chybu. Paní co psala výše uvedené přispěvky musela natrefit na špatný kus, protože spracování mého je absolutně bezchybné.
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 19.10.201118:09
No neviděl jsem sice tenhle model ale všechno od sony co mi prošlo rukama bylo fakt na blití. Jako pracovní notebook jedině ThinkPad, ostatní jsou jenom pseudo nebo rádoby bussines stroje. :­-)
Odpovědět0  0
nocturne.op.15 (2) | 21.10.201122:04
Tyhle notebooky jsem mel k dispozici tri. Vsechny byly otresne, ackoli kazdyy do jiste miry odlisnym zpusobem...
Odpovědět0  0
Dafit | 7.5.201122:45
Asus G řada cokoliv... nejlepší stroje

toto je snad PR ne?
Odpovědět0  0
GotrekG | 7.5.20111:00
Tento přístroj vlastním již cca tři týdny a mohu potvrdit závěrečné zhodnocení až na ta tlačítka, to mi ani nepřišlo. Co ale je opravdu kapku problém, je to chlazení. Když se do toho pustí, dokáže přehlučit i chlazení dataprojektoru :­-­) Jinak ale velká spokojenost s výkonem. Všem doporučuji, chtějí­-li tento přístoj koupit a používat svižně, výměnu HDD za SSD disk, sám jsem tak udělal a hlavně Windows nabíhá parádně rychle. Pak už se s ním pracuje špičkově a člověk může využít pořádně i USB 3.0.
Odpovědět0  0
Pallatino | 6.5.201111:05
Prečo neodporúčam SONY VAIO !!!!!!! Ak sa Vám prejaví chyba, je nereálne vyriešiť daný problém so servisom. Napr.

1. Testy chýb v servise stoja za ...
2. Servis nepreberie vašu jednotku na druhú reklamáciu ak sa v predošlej neprejavila chyba
3. Výstupný protokol o oprave nehrozí. ­( jedna A4­-ka na ktorej je: chyba sa neprejavila ­) Telefonicky sa dozviete že Vám bolo niečo menené ale papierovo nikdy.
4. Emailová komunikácia strohá.

Chybu mám stále tú istú kedykoľvek preukázateľnú. Všetci ju vidia len servis nie. A to som si kúpil na tu dobu Top model nech nemám starosti. :­-­)

SONY VAIO kašle na zákazníkov.
Ak ste masochisti kúpte si SONY VAIO.
Odpovědět0  0
Goldinka | 5.5.201118:39
chtěla bych se vás co píšete tuhle oslavnou recenzi na něco zeptat ­- otevřeli ste vůbec tu krabici s tou plečkou???????

sony by vůbec nevydávalo update biosu kdyby je zákazníci nezačali bombardovat, použitý hw ­- víte co je tam za disk? hitachi, močka která se dává do levnejch šuntů a odchází velice rychle. Měli ste to vůbec zapnutý? i po updatu biosu to dělá kravál a výkon s i5? tak v podání sony vaio vpcsb1v9e ani omylem.

Grafika nelze přepínat pokud sou otevřený nějaký okna čehokoli, ale že by upozornění napsalo který okna máte vypnout? neřekne. Jestli ste čekali skvělý zpracování nevim co je skvelého na špatně sesazenym šasi, špatně vsazenou čtečkou prstů, nesmyslně posaznýma portama a napájení, vypadá to jakoby na jedné straně měli potřebu nacpat vše, a na druhé je jen chudinka mechnaik a půlka levé strany je prázdná a nevyužitá, zato na pravé straně nedáte dvě flashky vedle sebe do usb.

co se týče šasi, není zaoblené, škrábe, respektive papír se o bok dá bez potíží rozříznout. Když si chcete zahrát, což by mělo být bez potíží alespon podle toho co píšou třeba tady v recenzi, nenechte se zmýlit. Můj notebook rok a půl starej s C2D ani nefoukne, narozdíl od sony vaia, které při jakékoli zátěži spustí větrák. jo po updatu biosu je to lepší, větrák se spouští už jen když ten notebook je při střední zátěži, dejme tomu nějaká náročnější aplikace na třeba programávoní nebo grafiku. Jenže k čemu to když se ta věc začne přehřívat??

Viděli ste vůbec jak je řešený chlazení? že ho zakrývá kryt displeje po otevření??

Než začnete psát recenze na nějakou takhle špatně zpracovanou močku, tak si ten notebook nejdřív vyndejte z krabice.

My sme měli tyhle notebooky 3, tři lidi nezávisle na sobě po prvním ohmatání se shodli na tom že něco tak otřesného snad ani sony nemůže myslet vážně.

Pokud chcete číst a vidět víc, mám recenzi zde: http:­/­/pc.zlatuska.net­/2011­/04­/sony­-vaio­-s­-vpcsb1v9eb­/

včetně videí, testů benchmarků, testů startupů, fotek i detailních fotek špatně sesazeného šasi respkeitve špatně vsazenýma ­"komponentama­".
Odpovědět0  0
Goldinka | 5.5.201118:51
jo to sem zapomněla, ta úchvatná podpora gest u sony znamená otočení na touchpadu jako na iphone obrázku ­- u touchpadu naprosto nepotřebné, poté posouvání obrázků pouze v galerii předinstalované od sony, a zvětšování a zmenšování.
Touchpad je obrovskej ale když se přejede z jedné strany touchpadu na druhou tak myš na obrazovce přejede cca půlku obrazovky.

Já k tomuhle produktu nemám žádný slušný slova. tahle věc cenu 29tisíc rozhodně nemá, protože jediná dobře zpracovaná věc na něm je klávesnice a 3G gobi karta nic jiného, displej otřesnej, když píšete na stole na téhle věci, tak se viklá jak kdyby byl zavěšenej na provázku, barvy na displeji sou naprosto příšerný, je na tom dokonce znatelná pixelová mřížka, jestli tohle je ten skvělý sony displej, který propagovali, tak je to dost hrůza.

A to sem se radši ještě nezminovala o barevnýchdiodách, které si svítí všelijak a indikují vše možné jen ne to co by od nich člověk očekával, krom toho zelená a modrá barva, kterou diody disponují sou dost nepříjemné na oči, a pokud byste se dívali večer na film tak budete mít pravej dolní roh osvětlenej zeleně, páč ty světýlka bezvadně šajněj.

říkám, tahle močka cenu těch skoro třiceti tisíc opravdu nemá. Je na tom ukázkově vidět, že se platí pouze a jedině za profláknutou značku, a že kvalitativně je to naopak k pláči. Když budu chtít těžítko s foukáním vzduchu koupim si za 500 větrák do zásuvky.
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 5.5.201119:30
Jo s těma diodama naprosto souhlasim, dneks je v módě, aby to blikalo jako počítač ve StarTreku, jenomže StarTrek je z 60. let, tam to beru. Já dokonce na svém stolnim PC nemam zapojenou žádnou diodu. Dioda že je to zapnutý? To snad vidim ne? Že něco stahuju přes net? Nejsem debil. A dioda činnosti disku? Tohle se mi líbilo před 5 lety, dneska mi ta diskotéka vadí.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 5.5.201119:32
Musím odpovědět stejným způsobem: Četla jste tu recenzi vůbec?

A ten touchpad radši nebudu komentovat. Něco o nastavení citlivosti jste slyšela?
Odpovědět0  0
Goldinka | 5.5.201119:41
nastavení citlivosti pochopitelně znám, u téhle věci bohužel prakticky neměla vliv.
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 5.5.201120:01
Já nedávno viděl v Datartu nějakej notebook, myslim že to byl dokonce taky Sony a ten měl místo Touch Padu brusnej papír, to mě pobavilo. :­-­) To bylo naprosto nepoužitelný, to bych musel mít uplně zpocenej prst, aby to po tom jezidlo :D
Odpovědět0  0
brokenego | 8.11.201122:58
touchpady mají pro notebooky Sony Vaio dobré..viz recenze http:­/­/www.sonyvaio.lxn.cz/
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 5.5.201119:22
Slyšel jsem, že se u Sony nedaj stáhnout ovladače a musí se tam dát ten jejich systém, jinak to nefachá, nevim co je na tom pravdy, ale jestli je to pravda, tak je firma Sony podvodná firma a ne opravdovej výrobce notebooků. Zpracování dnešních notebooků je katastrofa ­(nemyslim ten co je v recenzi, ten neznam a co neznam osobně nehodnotim­). Mám na mysli ty různý Asusy a hlavně Acery v ceně do 15 000 Kč je to katastrofa, dneska se už nedá koupit pořádnej noťas do 20 000Kč. Tim myslim pořádnej ne výkonově, ale zpracováním, pohodlím a uživatelskou podporou ­(aktualizace ovladačů a BIOSU­). Když vidim v krámech dnešní noteboky tak mě napadá co by se stalo kdybych vzal ThinkPad T40 a fláknul bych s nim do ňákýho toho Soňáka, to by mě fakt zajímalo kdo by vyhrál. :­-­) Sony ne, ani Acer, ani Asus, ani Lenovo ­(samozřejmě ThinkPady teď pod lenovo spadaj, ale furt se na tom podílej hoši z IBM­). Jinak abych porovnal dnešní notebooky s mym notebookem z roku 2004 tak musim bohužel říct, že muj starej notebook je na práci pohodlnější a určitě i víc vydrží a má hlavně vyšší rozlišení! 1366x768? Co to je? To je rozlišení na kalkulačce?
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 5.5.201119:26
S tim rozlišenim to samozřejmě nemyslim pro 13­" notebooky, tam je to rozlišeni ideální, ale oni to cpou do 15­" a někdy i do 17­" a to je potom válka pixelů.
Odpovědět0  0
Goldinka | 5.5.201119:40
ano s těma ovladačema to je pravda, dokonce update biosu byl ze začátku ke stažení pouze přes sony vaio update, kterej sem samozřejmě v té močce neměla, protože první co bylo po ozkoušení s jeich systémem, sem to přetáhla čistou instalací. Ovladače sme vytáhli z původní instalace, protože na webu mají ovladače jen na grafiku, čipset, a myslim usb 3.0 a takovej ten základ. Touchpad tam nebyl, gobi karta tam nebyla, webkamera snad taky ne, většina toho co na té věci byla ­"navíc­" neměla ovladače ke stažení na webu sony.

s asusama nemám problém. sama vlastnim UL80VT, myslela sem že hov yměním za ten sony, kterej se zdál ještě o kus lepší než je ten můj notebook. Ani prd, uváděli výdrž až 10 hodin, ta věc na stažený všechno na minimum vydržela tak 3 hodiny když se na tom nic moc nedělalo, když se to nechalo ležet a jen sem se na to dívala tak to psalo i 6 hodin. Ale není to těch 10 co slibovali, můj rok a půl starej asus při koupi dal na baterku 11.5 hodiny, ted dává tak 9­-10 při brouzdání na netu a žádném nic extra dělání, při práci s náročnejšíma aplikacema a při vývoji vydrží tak 6 hodin, na puštěný filmy taky tak nějak podobně. A to je rok a půl starej.

tenhle sony sme koupili 1.4. celou dobu sem se přesvědčovala že to je apríl, a mysleli sme že nám po aprílu pošlou ty opravdový děla, ne, oni to fakt mysleli vážně. Nehoráznej šit, propagační materiál ani videa ani kecy výrobce se absolutně nedaj srovnat s realitou. Popravdě bych tohle přiřadila k podvodný reklamě. Jako těžítko za 30tis? blázen sem ale ne takovej.

a to rozlišení... je to k vzteku, asus si ho oblíbil a dává ho snad všude. já ho mám taky na 14tce, a to mi přijde tak nějak skoro akorát, na větším displeji bych už spokojená nebyla.
Odpovědět0  0
claudia | 5.5.201114:09
Sony notebook si nekupujte, Sony je arogantní firma a na své zákazníky kašle. Tvoří své produkty záměrně nekompatibilní, aby zákazníci byli nuceni kupovat předražené příslušenství ­(modelovým příkladem Memory Stick­) a jakmile zákazníci zaplatí, tak se k nim chová jak k ovcím. Mnoho lidí nalákali na koupi PlayStationu jako otevřeného stroje, ale poté, co lidé nakoupili, jim Sony začala bránit si do PS instalovat vlastní operační systém. S těmi, kteří na svých právech trvají, se soudí. Třešničkou na zkaženém dortu je nedávný únik hesel a čísel kreditních karet z PlayStation Network. Místo, aby si v Sony sypali popel na hlavu, křičí, kdo jiný za to může.

Pokud vám takové chování nepřijde morální, volte peněženkou, nekupujte Sony.
Odpovědět0  0
siddhi (262) | 5.5.201116:18
Takové řeči si strč za klobouk. Sony se brání proti pirátům a heckrům a je podle tebe proto špatná?
Jinak konzole je uzavřený systém a samotná konzole se prodává pod cenou a následně fa. vydělává až na prodeji her, takže je scela pochopitelné, že zakázala jiný OS, protože to by potom prodávala pod výrobní cenou krabičky,které by se dali hojně využívat jako servry, či jiné podobné výpočetní jednotky. A to by jaksi moc výhodné pro fa. nebylo a bránila by se ať už to je SONY či jakákoliv jiná.
Odpovědět0  1
Jakub Doležal (143) | 5.5.201117:20
Nemohu s Vámi úplně souhlasit. Sony možnost alternativního OS docela propagovala a pak ho skoro ­"přes noc­" zakázala. Osobně jsem na ně doteď za tento krok dost naštvaný....
Odpovědět1  0
claudia | 5.5.201118:02
Přesně tak. Pokud by dopředu řekli, že to nepovolí, pak bych jim neměla za zlé, že tomu brání. Ale i v takovém případě by pro mne byly neopsravedlnitelné žaloby na ty, kteří se dělí o své znalosti.
Odpovědět1  0
siddhi (262) | 5.5.201121:08
Kdo si konzoli koupil před tím zákazem kvůli použití s jiným OS tak ho tam už měl a nějaký zákaz ho nezajímá a ten kdo kupoval konzoli po zákazu ji již kupoval s tím, že jiný OS na to nedostane takže naštvaný může být jen ten kdo to chtěl používat s jiným OS, ale nestihl to koupit před zákazem
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 5.5.201122:39
Lepší je si konzoli nekoupit vubec a to jakoukoliv. Je to pro stupidní Američany, nebo pro nenáročný, občasný hráče, co si chtěj jen tak sednou a tupě mačkat čudlíky.
Odpovědět0  0
siddhi (262) | 7.5.201119:51
prosím pěkně můžu se zeptat ­- když hraješ na PC co děláš jiného než že tupě mačkáš tlačítka a pohybuješ myší?
Naopak díky pohybovým ovladačům získali konzole uplně nový rozměr hraní.
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 7.5.201120:28
Tak předevšim u toho přemejšlim, což u konzolovejch her neni potřeba.A pohybový ovládání je sice hezký ale k čemu? Žádná opravdová hra na tom stejně hrát nejde, už vidim jak tim někdo ovládá ňějaký RPG nebo střílečku. A takový kraviny jako jsou ty sportovní hry nemusim hrát na konzoli, když už bych si ňákej ten fotbal ­(kterej nesnášim­)chtěl zahrát tak určitě na virtuálně.
Odpovědět0  0
claudia | 5.5.201123:16
Bohužel ani to není pravda. Pokud provedete update firmware, ztratíte možnost používat alternativní systém i na dříve koupených konzolích. Můžete namítat, že update nemusíte provést, přesto je pak nemožnost update provést diskriminací zákazníků, kteří chtějí konzoli používat tak, jak jim firmou Sony byla slíbena. Jak jsem říkala výše, považuji takové jednání za arogantní a slibuji, že již si od Sony nikdy nic nekoupím :­-­) ­(A mám toho od nich dost :­-)
Odpovědět0  0
siddhi (262) | 7.5.201119:48
Tak to je samozřejmé že po updatu to nepude ani na dříve koupených konzolích, ale možnost použít jiný OS a využití tak konzole třeba jako server stejně zajímá jen lidi co si to pro tento účel kupovali a přímo tam házeli ten nový OS. Nějak to nechápu ­- že si jako někdo koupil konzoli s tím, že nejdřív ji bude mít jako herní a časem ho použije s linuxem jako server? Prostě ten kdo chtěl konzoli kvůli použití s novým OS ten ho tam kopnul hned a tím ze zařízení udělal uplně jiné zařízení.
Odpovědět0  0
claudia | 7.5.201120:25
Že vy to nechápete ještě mnoho neznamená. Já si snadno dokáži představit, že někdo svou obsolentní konzoli bude chtít využít k jiným účelům než ke hraní. A nic to nemění na aroganci toho kroku.

Co píšete vy, na mne působí jako byste tvrdil, že není neslušné, když se vám někdo snaží podrazit nohu, protože, když si toho všimnete, tak nespadnete. Obojí skyrývá lež o podstatě za pravdivým výrokem o něčem jiném.
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 7.5.201121:05
A jéje, tady někdo studuje filosofii a hraje při tom na konzoli.
Odpovědět0  0
claudia | 7.5.201121:33
Nestuduji filosofii. Nehraji nic. Argumenty ad hominem si nechte k diskusi po desátém pivu.

Není k ničemu dobré být ­"vítězem­" internetové diskuse. Co jsem chtěla, již jsem napsala. Před nákupem u Sony si dobře rozmyslete, zda souhlasíte s jejich firemní filosofií. Možná jsou lepší volby.
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 7.5.201122:34
tahle diskuze je irelevantní
Odpovědět0  0
:) | 15.5.201123:15
nechci se hadat, ale slecna Te­/Vas v diskuzi celkem rozsekala ;)
Odpovědět0  0
pidalin (1477) | 5.5.201119:23
To je hezký, ale jak k tomu přijde někdo kdo si ten jejich produkt koupí?
Odpovědět0  0
The Edge (94) | 5.5.201111:18
No neviem, tie teploty boli teda celkom vysoke. 20°C je teda teplota, ktoru nemam doma ani v zime a nie to este v lete. Ten disk to cele zbytocne brzdi a navyse tie konektory vsetky na pravej strane. Sice teda mozno plusy prevazuju, ale na druhu stranu tieto veci by mali u mna vyssiu prioritu.
Odpovědět0  0
BurnerTom (43) | 5.5.20119:24
Notebook nie je postaveny na platforme Huron River nakolko ma sietovku Realtek. Aby to bol Huron River musela by byt pouzita sietovka Intel 82579LM alebo 82579LF. Inak dobra recka a zaujimavy book ;­-­).
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.