reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony Vaio SZ2 – samurajský notebook

6.11.2006, Josef Brož, recenze
Sony Vaio SZ2 – samurajský notebook
Sony Vaio v sobě spojuje elegantní design s výkonným hardware a ušlechtilými materiály. Notebook řady SZ2 je postaven na výkonném dvoujádrovém procesoru Intel Core Duo T2300. Zvláštností hardware architektury je systém dvou grafických karet, který ovlivňuje spotřebu a mobilitu přístroje.
Několik dní používání Sony Vaio SZ2 ve mě zanechalo ten nejlepší dojem. V podstatě jsem během redakčních testů nenašel výraznější nedostatek. Vaio boří zažitou představu, že subnotebooky jsou hračkou pro manažery, která má především reprezentativní nebo snobský charakter.


Sony Vaio SZ2


Svým hardware Vaio konkuruje rychlým zástupcům střední třídy, např. Fujitsu Siemens Amilo Pi 1536 nebo Toshiba Satellite Pro A100. Výbavou a určitou exklusivitou provedení se však řadí mezi drahé notebooky Lenovo ThinkPad X60s a Fujitsu LIFEBOOK Q2010. Z obou „tříd“ si Sony Vaio SZ2 bere to nejlepší. Sony Vaio SZ2 představuje ideální spojení nápaditého designu, mobility, ale především vyváženého výkonu. Pochvalu zaslouží rovněž tenký 13,3“ displej s LED podsvícením a podporou technologie X-black.


Sony Vaio SZ2


Perfektní dílenské zpracování souvisí s použitím hořčíkových a hliníkových materiálů. Proto je notebook Vaio lehký, a přesto dostatečně odolný, aby vzdoroval každodenní zátěži. Sony Vaio SZ2 je určeno uživatelům, kteří prahnou po maximální mobilitě, netradičním designu a vyrovnaném výkonu. Na cestách jistě potěší dlouhá výdrž na bateriích, která dosahuje až pět hodin. Ve své třídě lze považovat Sony Vaio SZ2 za jeden z nejkvalitnějších produktů na trhu.

Výdrž baterie
Chybí S-Video
Design
Cena
Materiály a provedení
Ikona Odkaz na databázi
Vyrovnaný výkon
Ikona Odkaz na databázi
Orientační cena 51 000,- Kč včetně DPH, záruka 2 roky
Za zapůjčení notebooku děkujeme českému zastoupení jeho výrobce
reklama